Facebook Pixel Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός: "Καμία τύχη η Μονακό με Ολυμπιακό - Tο κόλπο Μπαρτζώκα για Τζέιμς - Δεν πρόλαβε ο Διαμαντίδης"
Μπάσκετ
| 2022-04-19 10:00:00

"Καμία τύχη η Μονακό με Ολυμπιακό - Tο κόλπο Μπαρτζώκα για Τζέιμς - Δεν πρόλαβε ο Διαμαντίδης"

του Γιώργου Κτενά
"Καμία τύχη η Μονακό με Ολυμπιακό - Tο κόλπο Μπαρτζώκα για Τζέιμς - Δεν πρόλαβε ο Διαμαντίδης"

Το πλάνο για να βγει εκτός ματς στο ΣΕΦ ο Αμερικανός άσος! Ο Έλληνας προπονητής έχει "χτίσει" μία εξαιρετική ομάδα στο Λιμάνι και ετοιμάζεται να κυνηγήσει τις πιθανότητές του για να κατακτήσει την Ευρωλίγκα στο Βελιγράδι. Ο Νίκος Λινάρδος αναλύει στο Sportdog.gr τη... μάχη των πλέι οφ, τη μέχρι τώρα πορεία των Πειραιωτών, αλλά και τις αλλαγές στον Παναθηναϊκό.

Ολυμπιακός: Ανάλυση του φετινού Ολυμπιακού και της… μονομαχίας του στα πλέι οφ της Euroleague με τη Μονακό έκανε στο sportdog.gr ο Νίκος Λινάρδος.

Ο παλαίμαχος άσος και προπονητής, με τεράστια θητεία στα παρκέ, αναφέρθηκε στον Μπαρτζώκα και τους παίκτες του, στο πώς θα σταματήσουν τον Μάικ Τζέιμς, αλλά και στις πιθανότητες να κατακτήσουν την Ευρωλίγκα.

Ακόμα, σχολίασε τις αλλαγές στον Παναθηναϊκό και πώς περιμένει τους τελικούς στην Α1.

 

"Δεν έχει τύχη η Μονακό με Ολυμπιακό - Για αυτό τα κατάφερε ο Μπαρτζώκας - Θα σου βάλει πόντους ο Τζέιμς όσο καλά και να τον παίξεις"

"Αυτή τη στιγμή είναι από τις φορμαρισμένες ομάδες στην Ευρωλίγκα ο Ολυμπιακός και είναι σημαντικό ότι πέρασε ανώδυνα τα δύο-τρία ατυχή αποτελέσματα τα οποία είχε. Επειδή στη ζωή και στο μπάσκετ όλα είναι πιθανά (ειδικά με την αποχώρηση των ρωσικών ομάδων), έγινε ασφαλώς πιο εύκολος ο δρόμος προς τα πλέι οφ. Φέρνοντας αντίπαλό του μια ομάδα που, θέλω να πιστεύω, ότι δεν έχει τύχη απέναντι στον καλό Ολυμπιακό. Αξίζει πραγματικά τη δεύτερη θέση που κατέκτησε στην Ευρωλίγκα", ανέφερε στο αρχικό του σχόλιο, στο sportdog, ο Ν. Λινάρδος.

Μεγάλο μερίδιο ευθύνης στη φετινή επιτυχία προφανώς έχει ο Μπαρτζώκας.

"Μπορώ να πω πολλά για τον Γιώργο αλλά θα πω μόνο ότι τα έχει καταφέρει εξαιρετικά με χαμηλότερο μπάτζετ από τις μεγάλες ομάδες στην Ευρωλίγκα. Γιατί τα κατάφερε; Γιατί πήρε παίκτες εκεί που χρειαζόταν. Ο Μπαρτζώκας θέλει οι παίκτες του να παίζουν για το σύνολο και όχι για τον εαυτό τους και για αυτό επέλεξε τους συγκεκριμένους φέτος: Πήρε τον Ντόρσεϊ για το μακρινό σουτ, ήξερε το κενό κάτω από το καλάθι και πήρε τον Φαλ, και έχει σε σταθερή αξία τον Σλούκα, τον Παπανικολάου και τον τρομερά ανεβασμένο Βεζένκοφ. Ο Ουόκαπ και ο Μακ Κίσκ δεν βγάζουν μάτια, αλλά είναι χρήσιμα εργαλεία σε άμυνα και επίθεση. Οπότε έφτιαξε ένα σύνολο χωρίς μουρμούρες στα αποδυτήρια και αυτό τον ευνόησε πολύ".

Τώρα ο Ολυμπιακός καλείται να αντιμετωπίσει τη Μονακό - Τι χρειάζεται να γίνει για να σταματήσει τον Μάικ Τζέιμς;

"Όσο καλά και να τον παίξεις, θα σου βάλει πόντους ο Τζέιμς. Ο Γιώργος δεν θέλει να βγουν "ήρωες" της Μονακό μέσα από αυτά τα παιχνίδια, να περιορίσει πολύ όλους τους υπόλοιπους. Η Μονακό, άλλωστε, έχει την χειρότερη άμυνα και εκεί θα επιστήσει την προσοχή. Ειδικά στο ΣΕΦ θα αλλάξει πολλούς παίκτες πάνω στον Τζέιμς, να προσπαθήσει να τον φθείρει με φάουλ για να τον κουράσει όταν παίζει άμυνα ώστε όταν κατεβαίνει στην επίθεση να μην έχει καθαρό μυαλό και να είναι κουρασμένος. Αλλά νομίζω ότι ο Ολυμπιακός κυριαρχεί στο καλάθι και, αν έχει υγιείς τους παίκτες του, είναι πιο έμπειρη ομάδα με Πρίντεζη, Σλούκα, Παπανικολάου. Στην εμπειρία υπερτερεί, όπως και στον πάγκο με τον Μπαρτζώκα. Ο Σάσα Ομπράντοβιτς δεν αμφισβητώ ότι έχει οργανώσει το επιθετικό κομμάτι της Μονακό, έχει δώσει ρόλους στην περιφέρεια και στο inside game και δεν έχει αφήσει ανεξέλεγκτο τον Τζέιμς. Ο Ολυμπιακός θα κινδυνεύσει να χαρίσει παιχνίδι αν πάει το ματς μέχρι το τέλος κοντά στο σκορ - Εκεί η τρέλα του Τζέιμς μπορεί να δώσει το παιχνίδι στη Μονακό".

 

"Ευκαιρία για Ολυμπιακό στην Ευρωλίγκα - Ένσταση για Διαμαντίδη στον Παναθηναϊκό - Πώς θα χάσει το πλεονέκτημα έδρας ο Ολυμπιακός"

 

Μέχρι ποιο σημείο μπορεί να προχωρήσει;

"Με την εμπειρία που έχει, την αύρα που έχει και την καλή κατάσταση που δείχνει ότι βρίσκεται τώρα (γιατί μπορεί να φτάσει μέχρι τα 5 ματς η σειρά με τη Μονακό, κι αυτό σημαίνει κούραση) θα είναι κρας τεστ αυτά τα παιχνίδια ενόψει του Βελιγραδίου. Αν είναι υγιής, έχει 25% πιθανότητες όπως όλοι. Είναι ευκαιρία λόγω των Ρώσων που λείπουν, κυρίως της ΤΣΣΚΑ Μόσχας".

Τέλος, πείτε μου τι βλέπετε στις μάχες στην Ελλάδα με τον Παναθηναϊκό, μετά από τις τελευταίες αλλαγές στους Πράσινους;

Παναθηναϊκός πήγε σε γενική εκκαθάριση, είναι απόφαση καθαρά του Γιαννακόπουλου, κανείς δεν είναι αναντικατάστατος. Η μόνη ένταση που έχω είναι ότι δεν θα έπρεπε να αδειάσει τόσο σύντομα μια προσωπικότητα όπως ο Διαμαντίδης. Έχει ευθύνη για την εικόνα του Παναθηναϊκού, αλλά επειδή ξέρω τον Δημήτρη και πόσο ήπιων τόνων είναι (κι αυτό εκλαμβάνεται ως μειονέκτημα ή αδυναμία), απομακρύνθηκε με άκομψο τρόπο. Αντιθέτως ο Φράνκι, που έχει περάσει από όλα τα πόστα, έδωσε το στίγμα του μετά από την μεγάλη καριέρα μέσα στο παρκέ για αρκετά χρόνια, και για πολλά χρόνια έξω από το παρκέ. Πρόσφερε και μάλιστα πολλά. Ο Δημήτρης δεν πρόλαβε. Το σοκ όμως θα δημιουργήσει θετικό πρόσημο, αλλά δεν μπορώ να πιστέψω ότι θα μπορέσει να χάσει το πλεονέκτημα έδρας ο Ολυμπιακός".


*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ρίχνει… χρήμα ο Γιαννακόπουλος για πλέι-μέικερ- Θέλει Πάνγκος ο Βόβορας- "Παιχνίδι" με Μήτρου-Λονγκ
 

 

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags