Facebook Pixel Ολυμπιακός - Μονακό: "Ακολουθεί Εφές-Ρεάλ ο Ολυμπιακός - Χωρίς εξάρτηση από Σπανούλη - Πρωταθλητές έφαγαν 30αρες"
Μπάσκετ
| 2022-04-22 12:45:00

"Ακολουθεί Εφές-Ρεάλ ο Ολυμπιακός - Χωρίς εξάρτηση από Σπανούλη - Πρωταθλητές έφαγαν 30αρες"

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
"Ακολουθεί Εφές-Ρεάλ ο Ολυμπιακός - Χωρίς εξάρτηση από Σπανούλη - Πρωταθλητές έφαγαν 30αρες"

Οι πιθανότητες για F4, το ματς που θα πάρει η Μονακό και ο ΠΑΟ! Γιατί οι Πειραιώτες έχουν προβάδισμα πρόκρισης στο Βελιγράδι; Ο Ηλίας Μάτσας αναλύει τα πλεονεκτήματα των Ερυθρόλευκων στη μάχη για το Φάιναλ Φορ.

Ο Ολυμπιακός εμφανίστηκε αποφασιστικός στο ΣΕΦ το βράδυ της Τετάρτης (20/4). Επικράτησε με 71-54 της Μονακό σε ένα φλεγόμενο ΣΕΦ, έκανε το 1-0 στη σειρά των πλέι οφ της Ευρωλίγκα. Ήταν το πρώτο αποφασιστικό βήμα για την πρόκριση στο Φάιναλ Φορ. Μπροστά του έχει τέσσερις ευκαιρίες για να κάνει τα δύο απαραίτητα βήματα, που θα τον οδηγήσουν στη διοργάνωση του Βελιγραδίου.

Σύμφωνα με τον Ηλία Μάτσα, η ομάδα του Πειραιά είναι ακλόνητο φαβορί. Ο μπασκετικός αναλυτής μίλησε στο Sportdog για τη σειρά των αγώνων με τη γαλλική ομάδα. Ανέλυσε τα στοιχεία που ατσαλώνουν τους παίκτες του Μπαρτζώκα και στο τέλος κάνει τη σούμα των κερδών των «Ερυθρόλευκων» τη φετινή σεζόν, ανεξάρτητα με το τι θα γίνει στην Ευρώπη. Διαβάστε όσα μας είπε:

Ποια εντύπωση αποκόμισες για τον Ολυμπιακό από το πρώτο παιχνίδι κόντρα στη Μονακό;

«O Ολυμπιακός είναι από τις πιο σκληρές και ανεβασμένες ομάδες στην Ευρώπη. Έφτιαξε τη μοίρα του με αυτό που συνέβη με τις ρωσικές ομάδες εξαιτίας του πολέμου στην Ουκρανία . Έχει ένα πολύ βασικό πλεονέκτημα που λέγεται ΣΕΦ. Είναι η καλύτερη έδρα της Ευρώπης φέτος με ήττα μόνο από τον Ερυθρό Αστέρα.

Αποτελεί πλεονέκτημα από τη στιγμή που τα τρία παιχνίδια με τη Μονακό θα τα δώσει εκεί μέσα. Έχει μία ομάδα που το ματσάρει στο στυλ, η οποία φάνηκε από το παιχνίδι της Τετάρτης, ότι ο Μπαρτζώκας δεν την υποτίμησε. Απέφυγε δηλαδή τον σημαντικότερο κίνδυνο με τη Μονακό. Ακόμα και στο πρώτο δεκάλεπτο, έτσι όπως μπήκε, μπήκε πολύ αγχωμένος. Δεν μπήκε έχοντας υποτιμήσει τον αντίπαλο και το γύρισε. Ήταν πάρα πολύ διαβασμένος.

Δεν θα είναι εύκολη σειρά. Είναι πολύ σκληρή ομάδα η Μονακό. Προβλέπω, ότι θα πάει στα 4 με 5 παιχνίδια. Ένα ματς θα πάρουν σίγουρα οι Γάλλοι. Ο Ολυμπιακός με την κατάσταση που βρίσκεται και το ότι παίζει τα παιχνίδια στην έδρα του, είναι ξεκάθαρο φαβορί να πάει Φάιναλ Φορ».

Ποια είναι τα συνολικά συμπεράσματα που έχεις βγάλει από τα πρώτα παιχνίδια στα πλέι οφ της Ευρωλίγκα;

«Όσοι παρακολουθούν τη διαδικασία τα τελευταία χρόνια, βλέπουν πλέον πιο χαρακτηριστικά, ότι η Εφές και η Ρεάλ δεν ήταν οι ομάδες που παρουσιάστηκαν στην κανονική διάρκεια, ειδικά στο φινάλε. Είναι ομάδες, οι οποίες μπαίνουν με τον αέρα και τον τίτλο του φαβορί. Έχουν τον αέρα του αμερικανικού μπάσκετ. Οι Ισπανοί είχαν φτάσει νωρίτερα. Από τους Τούρκους δεν το περίμενα. Όλη η σεζόν είναι τώρα. Ό,τι πλασάρισμα και να είχαν. Ό,τι και να έπαιξαν στην κανονική διάρκεια, ήταν απλά μία προετοιμασία για αυτήν τη διαδικασία των πλέι οφ. Ούτε αυτές οι ομάδες θα έχουν εύκολο έργο. Η Εφές θα έχει σίγουρα ευκολότερο από τη Ρεάλ. Η Μακάμπι είναι πάρα πολύ καλή ομάδα. Θέλω να πω, ότι σε αντίθεση με εμάς στην Ελλάδα που υπάρχει μεγάλη γκρίνια με Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό, ιδιαίτερα με τον τελευταίο, αυτοί συγκεντρώνονται στον στόχο τους και θα προσπαθούν να εμφανιστούν στην καλύτερή τους κατάσταση αυτήν τη στιγμή.

Αυτό είναι μήνυμα για τις ελληνικές ομάδες;

«Ο Ολυμπιακός έχει προσπαθήσει να ακολουθήσει αυτό το πλάνο! Πολεμά να παρουσιαστεί πιο φρέσκος. Είδαμε παίκτες όπως ο Πρίντεζης να παρουσιάζονται ως φρέσκα όπλα στη φαρέτρα του Μπαρτζώκα στο κρισιμότερο σημείο του... πολέμου.

Τα παιχνίδια του Φάιναλ Φορ θα είναι νοκ άουτ. Με τη Μονακό είδαμε μαζεμένο ένα προσπέκτους του Ολυμπιακού μέσα στη χρονιά. Αυτό τον καθιστά φαβορί, για να βρεθεί εκεί, αν δεν του παρουσιαστεί κάποιο πρόβλημα».

Ανεξάρτητα με τι θα γίνει με την πρόκριση στο Φάιναλ Φορ, ποιό θεωρείς, ότι είναι το μεγαλύτερο κέρδος από τη φετινή σεζόν;

«Μετά το τελείωμα της μπασκετικής καριέρας του Σπανούλη, ο Ολυμπιακός φαίνεται να απαγκιστρώνεται από την εξάρτηση σε έναν παίκτη. Ο Σπανούλης είναι μία τεράστια μπασκετική προσωπικότητα που έχτισε τον Ολυμπιακό. Του δημιούργησε το όνομα. Του άλλαξε διακόπτη. Τον ξαναέφερε στα παλιά του μεγαλεία. Όμως στη φετινή ομάδα δεν υπάρχει εξάρτηση από παίκτες. Οκ και ο Βεζένκοφ και ο Σλούκας είναι παιδιά με καταλυτικό ρόλο. Φαίνεται όμως, ότι δεν υπάρχει αυτή η εξάρτηση σε έναν παίκτης, όπως υπήρχε τα προηγούμενα χρόνια. Παίζει πιο σύγχρονο μπάσκετ».

Πως βλέπεις τους ελληνικούς τελικούς από τη στιγμή που ο Παναθηναϊκός βρίσκεται σε φάση... εσωστρέφειας;

«Για την Ελλάδα δεν το συζητάμε. Πάντα οι αγώνες Ολυμπιακού-Παναθηναϊκού είναι μοναδικά παιχνίδια. Ειδικά στο σημείο που γίνονται. Έχουμε δει πρωταθλητές Ευρώπης να τρώνε τριαντάρες. Ακόμα και με πλεονέκτημα έδρας. Οι τελικοί είναι κάτι ανεξάρτητο και γίνονται πολύ πιο μετά. Θα πρέπει να διαχειριστεί την ευρωπαϊκή επιτυχία ή την αποτυχία ο Ολυμπιακός. Είναι πολύ αργά μέχρι τότε».

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Επιστροφή-έκπληξη NBAer στο ΟΑΚΑ - Έβαλε 22 πόντους σε Νικς - Κλείνει δύο Έλληνες ο Πεδουλάκης

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags