Facebook Pixel Ολυμπιακός: "Γι’ αυτό δεν έκανε φάουλ ο Μπαρτζώκας - Φοβήθηκε με Φαλ ότι… - Πιο φρέσκος ο Παναθηναϊκός"
Μπάσκετ
| 2022-05-20 15:10:00

"Γι’ αυτό δεν έκανε φάουλ ο Μπαρτζώκας - Φοβήθηκε με Φαλ ότι… - Πιο φρέσκος ο Παναθηναϊκός"

του Γιώργου Κτενά
"Γι’ αυτό δεν έκανε φάουλ ο Μπαρτζώκας - Φοβήθηκε με Φαλ ότι… - Πιο φρέσκος ο Παναθηναϊκός"

"Δεν βγήκαν οι επιλογές του Σλούκα, τρίποντο... NBA από Μίσιτς"! Ο Νίκος Λινάρδος εξηγεί γιατί έχασαν οι Πειραιώτες από την Εφές, παρουσιάζει ποιοι παίκτες δεν ήταν σε καλή μέρα και στέκεται στην συγκλονιστική παρουσία του κόσμου στο Βελιγράδι.

Ολυμπιακός: Ανάλυση στο παιχνίδι τού Ολυμπιακού με την Εφές, που χάθηκε η ευκαιρία την τελευταία στιγμή για να βρεθεί στον τελικό της Ευρωλίγκας, έκανε μέσω του sportdog o Νίκος Λινάρδος.

Γιατί έχασαν οι Πειραιώτες, πώς σχολιάζει την περίπτωση του Μπαρτζώκα, ποιοι παίκτες δεν ήταν σε καλή μέρα αυτό δεν ευνόησε τους Ερυθρόλευκους; Οι απαντήσεις στη συνέντευξη που ακολουθούν...

"Μεγάλη επιτυχία για Ολυμπιακό - Η μπάλα στο ζωγραφιστό - Αυτό προσπάθησε ο Μπαρτζώκας"

"Μπαίνοντας στον ημιτελικό όπως και να το κάνουμε δεν ήταν ακλόνητο φαβορί, η Εφές ήταν το φαβορί και με μικρότερο ποσοστό όσον αφορά τις προβλέψεις. Για τον Ολυμπιακό ήταν μεγάλη επιτυχία ότι έφτασε στο Final4. Στο παιχνίδι υπήρχαν κάποιες ιδιαιτερότητες: Για να την κερδίσει ο Ολυμπιακός θα έπρεπε να είχε σε καλή επιθετική μέρα τους κατ' εξοχήν σκόρερ: Βεζένκοφ και Ντόρσεϊ για παράδειγμα, που χθες όμως δεν ήταν στην καλή τους μέρα. Είναι σουτέρ, θέλουν να βάλουν καλάθι, παίζουν με το σουτ, αλλά δεν βρέθηκαν στην καλύτερη μέρα τους. Ο Ολυμπιακός προσπάθησε να κρατήσει την Εφές χαμηλά στην άμυνα, ειδικά που στο πρώτο μέρος ήταν πολύ εύστοχη η Εφές από το τρίποντο", ανέφερε στο αρχικό του σχόλιο, στο sportdog, ο παλαίμαχος άσος και προπονητής:

"Επιμένω ότι ο Ολυμπιακός ήταν καλός αμυντικά αλλά υστερούσε στην επίθεση, ξεκίνησε καλά, έβαλε την μπάλα στο ζωγραφιστό με τον Φολ, αλλά δεν συνέχισε. Ίσως χρειαζόταν να πάρει λεπτά ο Ζαν Σαρλ, μου έκανε έκπληξη η απόδοση Σίνγκλετον και Ντάνστον. Στο τρίτο δεκάλεπτο ήταν καθοριστικό γιατί η Εφές πήρε διαφορά που κυνήγησε ο Ολυμπιακός. Στο τέταρτο δεκάλεπτο το παιχνίδι πηγαινε κατοχή-κατοχή και όπως τα ματς κρίνονται από τις προσωπικότητες των μεγάλων παικτών".

"Δεν βγήκαν οι επιλογές του Σλούκα - Έτσι μπήκε το σουτ του Μίσιτς - Αυτό φοβήθηκε ο Μπαρτζώκας"

Πήγε να το πάρει με την επίθεση και όχι με την άμυνα ή το αντίστροφο;

"Ο Ολυμπιακός επιθετικά δεν ήταν στην καλή του μέρα, άρα στο τέλος προσπάθησε να παίξει όσο το δυνατόν καλύτερη άμυνα. Έφαγε 74 πόντους, άρα δεν μπορεί να πεις ότι η άμυνα ήταν κακή. Οι τελευταίες φάσεις σε επίθεση και άμυνα ήταν λίγο βιαστικές, από το παιχνίδι που κάνει πάντα ο Σλούκας και θέλει να πάρει το σουτ, αλλά δεν του βγήκαν οι επιλογές. Για να φτάσουμε στην τελευταία άμυνα και όπως σωστά είπε ο Μπαρτζώκας εκεί ο Ολυμπιακός μπορούσε ή να κάνει φάουλ και να στείλει την Εφές στις βολές ή να παίξει άμυνα για να πάει στην παράταση. Στην παράσταση θα είχε περισσότερες πιθανότητες, λόγω και της απουσίας των Σίνγκλετον και Ντάνστον. Όταν είσαι σε μέτρια επιθετική μέρα, πολλοί προπονητές παίζουν άμυνα. Ήταν σωστή η απόφαση για άμυνα παρά το φάουλ, αλλά δεν του βγήκε η άμυνα παρότι υπήρχε ο Βεζένκοφ πάνω στον Μίσιτς. Αν δούμε το σου σε slow motion ο Μίσιτς είναι ακόμα στον αέρα όταν πέφτει ο Βεζένοφ από την άμυνα που προσπαθεί να του κάνει".

Ήταν το σουτ, που θα έμπαινε δεν θα έμπαινε, ή το γεγονός ότι δεν σκοραρε στο τέλος;

'Ήταν μεγάλο τρίποντο, buzzer bitter από τα που βλέπουμε στο ΝΒΑ. Δεν μπορεί να πεις όμως ότι έχασε στο σουτ, ήθελε καλύτερες επιλογές στο τελευταίο κρίσιμο δίλεπτο. Κι αυτό είναι απόρροια που δεν βρέθηκαν σε καλή μέρα Ντόρσεϊ και Βεζένκοφ, δεν υπήρχε και ψηλός για να του ακουμπήσουν την μπάλα - Φοβήθηκε ο Μπαρτζώκας μήπως πάνε τον Φολ στις βολές, γιατί εκεί δεν είναι και ο καλύτερος. Αλλά ας μην απαξιώνουμε ότι έφτασε εδώ, ενώ έχει και το αυριανό παιχνίδι με την Μπαρτσελόνα για τη δεύτερη θέση".

"Εξαιρετικά ο Μπαρτζώκα - Δεν διακρίθηκε κάποιος - Ξέσπασμα Ολυμπιακού με Παναθηναϊκό"

Πώς είδατε τον Μπαρτζώκα;

"Δεν μπορώ να κρίνω κάποιον που πήγε στο Final4, τι να πούμε για την Μπαρτσελόνα, τότε, που μπήκε στο παρκέ ως φαβορί, πήρε διαφορά και έχασε από την Ρεάλ Μαδρίτης. Δεν υπάρχουν λάθη, έχει την ευθύνη της ομάδας και τα πήγε εξαιρετικά φέτος".

Ξεχωρίσατε κάποιον;

"Δεν μπορώ να πω ότι υπήρχε κάποιος που διακρίθηκε, δεν υπήρχε κάποιος που να παίρνει άριστα όπως στα παιχνίδια με τη Μονακό. Επιθετικά ήταν μέτρια, αμυντικά πολύ καλός - Πλην της τελευταίας φάσης".

Στην Eλλάδα, τέλος, τι βλέπετε;

"Έχει προβάδισμα ο Ολυμπιακός, αλλά ο Παναθηναϊκός θα είναι πιο φρέσκος. Στα πλέι οφ σπάνε οι έδρες όπως έχουμε δει, αλλά ο δρόμος θα είναι μακρύς. Ο Ολυμπιακός θα θελήσει να ξεσπάσει και να πάρει το πρωτάθλημα. Μεγάλο μπράβο στον κόσμο τού Ολυμπιακού, που είναι οι πιο φανατικοί φίλαθλοι σε όλη την Ευρώπη, όπως θα ήταν και αν πήγαινε ο Παναθηναϊκός το ίδιοι οι οπαδοί του. Μεγάλο μπράβο για την υποστήριξη στην ομάδα".

 

*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Δεν έχασε από τον Μίσιτς ο Ολυμπιακός - Κούπα κόντρα στον ΠΑΟ - Φέρνουν… Κοστέλο οι Αγγελόπουλοι

 

 

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags