Facebook Pixel Ολυμπιακός: Παίκτης αποκάλυψη από την αφρόκρεμα του μπάσκετ – Δεν είναι Αντετοκούνκπο - "Δένει" με Μιλουτίνοφ
| 2022-06-22 20:00:00

Παίκτης-αποκάλυψη από αφρόκρεμα για Ολυμπιακό - Παπαγιάννης με Σλούκα - "Δένει" με Μιλουτίνοφ!

Sportdog Team
Παίκτης-αποκάλυψη από αφρόκρεμα για Ολυμπιακό - Παπαγιάννης με Σλούκα - "Δένει" με Μιλουτίνοφ!

Είναι ένας παίκτης που έχει δουλέψει πάρα πολύ! Έχει βελτιωθεί 300% και δεν διαφημίστηκε παρότι έχει το όνομα. Έχει τίτλο NBA στο βιογραφικό του και ήταν η αποκάλυψη της σεζόν στο πρώτο μισό της Ευρωλίγκα. 

Ολυμπιακός: Ο Κώστας Αντετοκούνμπο είναι μία περίπτωση που δεν απασχολεί την τελευταία περίοδο τον Ολυμπιακό. Οι Ερυθρόλευκοι αλλά και ο Παναθηναϊκός είχαν εκδηλώσει ενδιαφέρον πριν πάει στη Βιλερμπάν!

Γράφει ο Ηλίας Μάτσας στα... ματσαρίσματα του Sportdog

Είναι ένας παίκτης που έχει δουλέψει πάρα πολύ! Έχει βελτιωθεί 300% και δεν διαφημίστηκε παρότι έχει το όνομα Αντετοκούνμπο. Δεν έδωσε δηλαδή την ώθηση στην καριέρα του, όπως συνέβη με τον Θανάση που τον ήθελε ο Γιάννης μαζί. Έχει κάνει τη δικιά του πορεία, δουλεύοντας εξαντλητικά. Έχει τίτλο NBA στο βιογραφικό του και ήταν η αποκάλυψη της σεζόν στο πρώτο μισό της Ευρωλίγκα.

Όλο αυτό το χρησιμοποιεί για ΔΟΥΛΕΙΑ! Αυτό είναι το κλειδί του Κώστα. Ίσως να υστερεί τεχνικά σε σχέση με τα αδέλφια του, αλλά έχει δουλέψει πάρα πολύ και έχει βρει τη θέση του σε αντίθεση με άλλα παιδιά

Τη συμμετοχή του στους Λέικερς και στη Βιλερμπάν την εκμεταλλεύτηκε για να μάθει και να δουλέψει. Με τους Λέικερς δούλεψε με τους κορυφαίους του αμερικάνικου πρωταθλήματος. Ήταν σε έναν οργανισμό που αναδεικνύει και βγάζει παικταράδες. Μην ξεχνάμε, ότι τους περισσότεορυς παίκτες οι Λέικερς δεν τους έχουν αγοράσει.

Συν τοις άλλοις, είναι τελείως διαφορετικό να δουλεύεις με προπονητές που είναι προσαρμοσμένοι πάνω σου. Είναι ο παίκτης που φαίνεται η δουλειά του, όχι το ταλέντο του. Έτσι στην Ευρώπη αυτό το πράγμα μπόρεσε και το εκμεταλλεύτηκε κατευθείαν.

Η πρώτη του χρονιά στη Βιλερμπάν ήταν αναγνωριστική. Μάθαινε το ευρωπαϊκό μπάσκετ. Ρουφάει σαν σφουγγάρι. Νομίζω, ότι αν καταλήξει σε ομάδα ή προπονητή που θα τον στηρίξει και θα τον δουλέψει και τον ενσωματώσει μπορεί να κάνει μεγάλα πράγματα.

Δεν είναι ακόμα τοπ παίκτης Ευρωλίγκας. Δεν είναι ακόμα πενταδάτος στην πρώτη οκτάδα. Είναι όμως πρόσπεκτ. Κουβαλά το όνομα του αδερφού του. Του ανοίγει πόρτες και σίγουρα του δημιουργεί προβλήματα. Αλλά είναι ένας παίκτης που έχει βρει τη θέση του. Είναι σέντερ. Παίζει αυτό και δουλεύει αυτό. Μαθαίνει και βελτιώνεται χρόνο με τον χρόνο, κάτι που είναι εκπληκτικό.

Το ερώτημα είναι, ταιριάζει στον Ολυμπιακό;

Ταιριάζει πάρα πολύ για δύο λόγους. Πρώτον γιατί, όπως θα έπρεπε να κάνει ο Παναθηναϊκός, δηλαδή, να στηριχθεί σε ελληνικό κορμό. Θα έπρεπε να στήσει τους επόμενους που έρχονται από πίσω. Βάζω στην εξίσωση και παιδιά τύπου Βεζένκοφ που έχουν γαλουχηθεί στο ελληνικό μπάσκετ και Έλληνες. Αυτή η διαδικασία έβγαζε πάντα παίκτες στον αφρό.

Ακόμα και με τις προσθήκες καλών ξένων φέτος, τα δικά του παιδιά, όπως ο Σλούκας και ο Παπανικολάου τράβηξαν το κουπί.

Δεύτερος λόγος είναι ο παράγων Μπαρτζώκας. Είναι ένας προπονητής που μπορεί να βγάλει τέτοιους παίκτες. Έχει μάτι στους ψηλούς. Επίσης ο Ολυμπιακός έχει παράδοση στους ψηλούς ως οργανισμός.

Είναι ευλογία να παίξει ο Κώστας Αντετοκούνμπο με τον Κώστα Σλούκα. Ο Παπαγιάννης αν έπαιζε με Σλούκα για παράδειγμα θα ήταν διαφορετικός παίκτης.

Υπάρχει και ένας τρίτος σοβαρός λόγος. Αν ο Ολυμπιακός καταλήξει στον Μιλουτίνοφ, θα χρειαστεί οπωσδήποτε ένας τρίτος ψηλός. Αλλά όχι με τα χαρακτηριστικά σέντερ... δεινόσαυρου που έχει ο Σέρβος, αλλά πιο αθλητικά στοιχεία.

Ο Κώστας Αντετοκούνμπο είναι ένας αθλητικός ψηλός. Μπορεί να παίξει άμυνα με χέρια και πόδια απέναντι σε κοντούς και ψηλούς. Είναι περισσότερο ευκίνητος. Χρειάζεται έναν παίκτη ο Ολυμπιακός με αυτά τα χαρακτηριστικα με δεδομένο, ότι θα φύγει ο Ζαν Σαρλ και ο Χασάν Μάρτιν. Πόσο καλύτερο να πάρεις έναν Έλληνα με αυτήν την εμπειρία και αυτήν πορεία που έχει διαγράψει μέχρι τώρα;

Θα μπορούσε να βρει χρόνο στον Ολυμπιακό;

Θα βρει με την παραγωγική διαδικασία που παίζει ο Ολυμπιακός και του «βγήκε» τη φετινή χρονιά και όλα τα προηγούμενα χρόνια, εκτός από αυτά που ήταν εκτός Α1. Ο Κώστας θα πάρει χρόνο στη Basket League και θα πάρει τα παραγωγικά λεπτά που χρειάζεται στην Ευρωλίγκα. Αν δουλευτεί δεν θα αργήσει πολύ να βγει μπροστά και να πάρει από πεντάλεπτο δεκάλεπτο από δεκάλεπτο τέταρτο και από τέταρτο εικοσάλεπτο.

Επίσης ο Μπαρτζώκας έχουμε πει, ότι από πέρσι, παίζει ένα πολύ ιδιαίτερο σύστημα για τα δεδομένα της Ευρωλίγκα με τις πεντάδες. Παίζει τα γκαρντ και τους ψηλούς ανά δεκάλεπτο. Οπότε σε αυτόν τον τομέα θα βρει σίγουρα χρόνο. Θα βρει όμως για να βελτιωθεί, όχι για να κυριαρχήσει. Θα το βρίσκουμε στην πορεία. Θα είναι πολύ μεγάλη έκπληξη να μπει και να γίνει νούμερο ένα. Αν πάρει Μιλουτίνοφ θα έχει την κορυφαία δυάδα της Ευρωλίγκα.

Σιγά σιγά θεωρώ, ότι θα μπορούσε να πάρει τα λεπτά που του αναλογούν. Εξάλλου ο σωστός δρόμος δεν είναι να μπεις κατευθείαν στα βαθιά, αλλά με βάση την απόδοσή σου και τον χρόνο που κερδίζει με βάση τους αντιπάλους.

Θεωρώ, ιδανική επιλογή τον Κώστα Αντετοκούνμπο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Σεισμός με τον Μάικ Τζέιμς - Τον φέρνει ο Γιαννακόπουλος στον ΠΑΟ; - Η αλήθεια για Ολυμπιακό!

 

 

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags