Facebook Pixel Ολυμπιακός: "Το… τέλειο με Μπολομπόι και Αντετοκούνμπο - Η μεγάλη παγίδα για Ολυμπιακό - Αυτόν πρέπει να πάρει"!
Μπάσκετ
| 2022-07-07 10:00:00

"Το… τέλειο με Μπολομπόι και Αντετοκούνμπο - Η μεγάλη παγίδα για Ολυμπιακό - Αυτόν πρέπει να πάρει"!

του Παναγιώτη Νικολάου
"Το… τέλειο με Μπολομπόι και Αντετοκούνμπο - Η μεγάλη παγίδα για Ολυμπιακό - Αυτόν πρέπει να πάρει"!

Το νέο ρόστερ του Μπαρτζώκα και ποια θα είναι η επόμενη μεταγραφή! Ο Σωτήρης Γεωργίου αναλύει στο Sportdog.gr τον σχεδιασμό των πρωταθλητών Ελλάδας. Ποιος πρέπει να μείνει και που ίσως χρειαστεί κίνηση.

Την άποψη, ότι ο Ολυμπιακός πρέπει οπωσδήποτε να πάρει έναν παίκτη μπακ-απ του Σάσα Βεζένκοφ και να κρατήσει Τάιλερ Ντόρσεϊ εξέφρασε ο Σωτήρης Γεωργίου. Ο μπασκετικός ρεπόρτερ μίλησε στο Sportdog για τον σχεδιασμό των πρωταθλητών Ελλάδας.

Σχολίασε την προσθήκη του Άλεκ Πίτερς που αναμένεται να ανακοινωθεί άμεσα και υποστήριξε, ότι αν η ομάδα του Πειραιά αποκτήσει μετά τον Τζοέλ Μπολομπόι και τον Κώστα Αντετοκούνμπο θα έχει κάνει την τέλεια κίνηση, ενώ άφησε ένα ερωτηματικό για την ενίσχυση στην περιφέρεια, απ' όπου οι «Ερυθρόλευκοι» θέλουν να πάρουν πολλά σουτ φέτος, για να ανοίγουν τις άμυνες. Διαβάστε όσα είπε ο συνάδελφος:

Πώς σας φαίνεται η περίπτωση του Πίτερς;

«Είναι πολύ καλή λύση. Πάντα μου άρεσε αυτός ο παίκτης. Στην ΤΣΣΚΑ όμως υπήρχαν άλλες απαιτήσεις. Ήθελαν να κάνει περισσότερα πράγματα. Ο Πίτερς δεν είναι πολύ ακριβός ούτε σούπερ σταρ. Δεν χρειάζεται σούπερ σταρ πίσω από τον Βεζένκοφ. Για ένα 20λεπτο και με τη λογική ότι θα μείνει ο Βεζένκοφ, ο Πίτερς με 15 λεπτά θα ήταν ευχαριστημένος. Και ο Ολυμπιακός θα έπαιρνε πράγματα, όπως το μακρινό του σουτ, το οποίο και αναζητά. Ο Πρίντεζης έπαιζε 7 λεπτά πέρσι για παράδειγμα.

Ο Πίτερς μπορεί να δώσει στον Ολυμπιακό καλύτερο σουτ. Στόχος των πρωταθλητών Ελλάδος είναι να έχουν παίκτες που θα σουτάρουν από το τρίποντο για να ανοίγει τις άμυνες. Για τα λεφτά που παίρνει είναι καλή προσθήκη. Και για τον ίδιος τον παίκτη είναι καλύτερη επιλογή οι Ερυθρόλευκοι. Γιατί είναι μια ομάδα, στην οποία μπορεί, να καθιερωθεί. Είναι παίκτης ομάδας, κάτι που ψάχνει ο Ολυμπιακός.

Ακούγεται ότι ο Ολυμπιακός μετά τη μεταγραφή του Μπολομπόι, κινείται και για τον Κώστα Αντετοκούνμπο. Ποιά είναι η φιλοσοφία αυτών των επιλογών;

«Πάει για δύο παίκτες στη θέση Μαρτίν και Λιβιό. Αν καταφέρει Μπολομπόι και Αντετοκούνμπο θα κάνει το τέλειο με βάση τα χρήματα που δίνει. Ο Κώστας πίσω από τον Φαλ είναι εξαιρετική λύση. Κυρίως επειδή είναι Έλληνας και θα μπορέσει να αξιοποιηθεί. Είναι ένα παιδί που περιμένει να δουλέψει η ομάδα, για να σκοράρει. Τώρα ο Ολυμπιακός τη μετά Σπανούλη εποχή μπορεί να δώσει 3-4 καλάθια στον Κώστα και να τον αναδείξει. Δεν ξέρω αν προτιμήσει Παναθηναϊκό. Προσωπικά θεωρώ, ότι στον Ολυμπιακό ταιριάζει καλύτερα».

Γιατί διάλεξε τον Μπολομπόι ο Μπαρτζώκας;

«Παίζει και τη θέση τέσσερα και πέντε. Επίσης είναι παίκτης που μπορεί να μπει σε καλούπι 10-15 λεπτών και να προσφέρει σε αυτά. Ο Μπαρτζώκας δεν θέλει να χαλάσουν οι ισορροπίες. Θέλει να φέρει παίκτες που δεν θα χαλάσουν το κλίμα με πολλές απαιτήσεις».

Από εκεί και πέρα χρειάζεται κάτι παραπάνω η ομάδα του Πειραιά;

«Είναι μία έτοιμη ομάδα, η οποία δεν δείχνει να θέλει να κάνει οικονομική υπέρβαση. Σίγουρα ανεβάζει το μπάτζετ λόγω των υπάρχοντων αυξήσεων. Αυτό που έλειπε ήταν να υπάρχει ένα καλό μπακ απ του Βεζένκοφ. Είναι κομβικός παίκτης. Αν είχε τραυματισμό πέρσι δεν θα μπορούσε η ομάδα να κάνει αυτά που ήθελε. Γι'αυτό πρέπει να πάρει έναν παίκτη πίσω από εκείνον. Αυτό που θέλει επίσης είναι δύο ρολίστες στις θέσεις με Λιβιό και Μαρτίν. Το ίδιο θα πάρει από Μπολομπόι και Αντετοκούνμπο. Ακόμα καλύτερα γιατί ο τελευταίος είναι Έλληνας. Επίσης ο Μπολομπόι είναι περισσότερο πρωτοκλασάτος σε σχέση με τον Λιβιό.

Εφόσον μείνει ο Ντόρσεϊ δεν θα κάνει άλλη κίνηση ο Ολυμπιακός. Είναι σημαντικό το θέμα. Γιατί δεν βρίσκεις εύκολα σουτέρ αυτήν τη στιγμή. Κάνει δουλειά που δεν φαίνεται. Γιατί απασχολεί τις αντίπαλες άμυνες. Αν παρατηρήσετε όταν δεν έπαιζε ο Ντόρσεϊ πέρσι ήταν στατική η ομάδα. Με τα λεφτά που δίνει δεν πρόκειται να βρει άλλον Ντόρσεϊ (αν του φύγει). Μου έλεγε ένας παλιός, κόουτς, μεγάλος, ότι ο καλός σουτέρ είναι αυτός που θα βάλει 3 τρίποντα στην κακή του μέρα και 6 στην καλή. Θεωρώ ότι εφόσον μείνει ο Ολυμπιακός θα ήταν ίδιος. Ίσως να χρειαζόταν έναν πιο κλασσάτο περιφερειακό για να γεμίσει. Με την έννοια, ότι έχει ένα παίκτη. Είναι δύσκολη η Ευρωλίγκα. Μπορεί να έφυγαν οι Ρώσοι αλλά μπήκαν δυνατές ομάδες.

Και η παγίδα για τον Ολυμπιακό να θεωρήσει ότι επειδή πήγε φάιναλ φορ, ξεκινά από αυτό το επίπεδο. Δεν είναι έτσι. Ο Ολυμπιακός πέρσι ήταν σταθερός και έφτασε με κόπο εκεί που έφτασε».

 

*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ο Έλληνας που υπογράφουν οι Αγγελόπουλοι - Φέρνουν… μπόμπερ στο ΣΕΦ - Πρόβλεψη για Ντόρσεϊ

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags