Facebook Pixel Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός: "Γι’ αυτό δεν φεύγει ο Βεζένκοφ - Μεγάλη ευκαιρία για ΠΑΟ με Ράντονιτς - Απέτυχε ο... νέος Ομπράντοβιτς"
Μπάσκετ
| 2022-07-10 15:00:00

"Γι’ αυτό δεν φεύγει ο Βεζένκοφ - Μεγάλη ευκαιρία ΠΑΟ με Ράντονιτς - Απέτυχε ο... νέος Ομπράντοβιτς"

του Γιώργου Κτενά
"Γι’ αυτό δεν φεύγει ο Βεζένκοφ - Μεγάλη ευκαιρία ΠΑΟ με Ράντονιτς - Απέτυχε ο... νέος Ομπράντοβιτς"

Η αποχώρηση Ντόρσεϊ, το restart που άργησε και η πικρή αλήθεια για τις εξελίξεις στο ευρωπαϊκό μπάσκετ. Ποιοι είναι οι λόγοι που θα κρατήσουν τον Βούλγαρο άσο στο Λιμάνι, η νέα σεζόν στον Παναθηναϊκό και η παταγώδης αποτυχία της Μπαρτσελόνα.

Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός: Σε μια πρώτης γραμμής ανάλυση προχώρησε μέσω του sportdog ο Μιχάλης Λεάνης για τις εξελίξεις στους Πειραιώτες, κυρίως με τους Τάιλορ Ντόρσεϊ και Σάσα Βεζένκοφ που βρίσκονται σε πρώτο πλάνο, αλλά και για την επόμενη μέρα στους Πράσινους με τον Ντέγιαν Ράντονιτς.

Πώς βλέπει την προοπτική τού ΝΒΑ για τον Βεζένκοφ και πώς χαρακτηρίζει τη λύση τού Ράντονιτς για τον Παναθηναϊκό και το restart που χρειάζεται η ομάδα; Οι απαντήσεις ακολουθούν.

"Δεν θα φύγει ο Βεζένκοφ - Πολλή δουλειά για το ΝΒΑ - Δεν θα το κάνει ο Ολυμπιακός για Ντόρσεϊ"

"Δεν πρόκειται να φύγει ο Βεζένκοφ, θεωρώ ότι θα μείνει, ξέρει ποιο είναι το ταβάνι του, ξέρει ότι περισσότερο θα ταλαιπωρηθεί αν πάει στην Αμερική. Θεωρώ ότι ο Βεζένκοφ θέλει πολλή δουλειά για το ΝΒΑ και δεν ξέρω αν το προλαβαίνει ηλικιακά. Όσον αφορά την απόδοσή του είναι σχεδόν στο μάξιμουμ και δεν το λέω για να τον υποτιμήσω γιατί όντως έχει γίνει ουσιαστικός, ώριμος, σκεπτόμενος, επανήλθε και στο σκοράρισμα με το σουτ που κάπου λίγο το είχε απωλέσει", ανέφερε στην αρχική του τοποθέτηση για τον Βεζένκοφ ο καλός συνάδελφος.

"Αυτό χάλασε το μυαλό του Ντόρσεϊ  - Να το καταλάβουν οι φίλαθλοι"

Τι συνέβη με τον Ντόρσεϊ και αποφάσισε ένα φύγει;

"Στον αθλητισμό ο μεγαλύτερος κίνδυνος για μια ομάδα είναι να χαλάσει το μυαλό ενός παίκτη, ο Ντόρσεϊ θεωρώ ότι έχει χαλάσει το μυαλό του και ίσως τελικά ήταν καλύτερα να αποχωρήσει»

Τι θα λείψει από τον Ντόρσεϊ;

"Θα λείπουν πολλά, το σουτ, το σουτ μετά από ντρίμπλα, η ταχύτητα στο τρανζίσιον, το αυθόρμητο, το απρόβλεπτο, είναι πολλά. Θεωρώ ότι από μόνος του δεν μπορεί να το αντικαταστήσει ο Σλούκας, θα χρειαστεί κάτι ανάλογο ο Ολυμπιακός. Όλα αυτά συνθέτουν ένα γεγονός που πρέπει να το καταλάβουν οι φίλαθλοι: Η ψαλίδα με τις ομάδες πρώτης γραμμής, ακόμα κι αν λείπουν τώρα οι Ρώσοι, είναι πολύ δύσκολο να κλείσει. Οι ομάδες που μπορούν να καταθέσουν πολλά χρήματα, θα είναι πλήρεις. Μην πάμε στη λογική ότι πέρσι θα ήταν στο F4 ο Ολυμπιακός. Άλλο 8άδα και άλλο Final4, αλλά ο Oλυμπιακός, όπως και ο Παναθηναϊκός, πρέπει να κοιτάξει πώς θα εξασφαλίσει την 8άδα που γίνεται δυσκολότερη καθώς τα μπάτζετ μεγαλώνουν".

"Από τον μηδέν ο Παναθηναϊκός - Για αυτό είναι καλός ο Ράντονιτς"

Αυτή τη θέση τη συζητάμε εδώ και χρόνια.

"Από το προτελευταίο Final 4 που είχε πάει ο Ολυμπιακός, είχα γράψει ότι θα περάσουν αρκετά χρόνια μέχρι να ξαναζήσουμε αυτή τη στιγμή με τα Final 4. Και υπήρχαν, τότε, αντιδράσεις, γιατί δήθεν εγώ ευχόμουν την καταστροφη του ελληνικού μπάσκετ. Όχι, ήταν καταγραφη της πραγματικότητας. Για παράδειγμα η Μπαρτσελόνα με τόσα λεφτά τα τελευταία δύο χρόνια δεν έχει πάρει τίποτα. Μάλιστα με προπονητή που τον είχαν χρήσει διάδοχο του Ομπράντοβιτς πριν ακόμα τον δούμε. Και τώρα αυτός ο άνθρωπος με το πληρέστερο ρόστερ την ιστορία της Μπαρτσελόνα, έχει χρεωθεί δύο παταγώδεις ευρωπαϊκές αποτυχίες και μια εσωτερική στην Ισπανία. Όλα αυτά συνοδεύτηκαν από τραγικό μπάσκετ για την Μπαρτσελόνα. Αυτή η ομάδα πόσο ακόμα θα κάθεται με σταυρωμένα τα χέρια; Δεν θα διεκδικήσει πράγματα στο ευρωπαϊκό μπάσκετ, με τα μπάτζετ που έχει;".

Να πούμε δύο λόγια και για τον Παναθηναϊκό;

Παναθηναϊκός πρέπει να καταλάβει ότι χρειάζεται να αρχίσει ξανά από το μηδέν. Αν το έκανε τα προηγούμενα χρόνια τώρα θα ήταν έτοιμος. Αλλά προσπάθησε με μερεμέτια εσωτερικού χώρου να αλλάξει την κατάσταση και αυτό τον πήγε πίσω. Αν το είχε κάνει πριν από τρία χρόνια, θα ήταν μια χαρά τώρα. Δεν παίζει τόσο ρόλο το ελληνικό πρωτάθλημα, που έχει αμέτρητους τίτλους, αλλά η Ευρώπη δεν λέει ψέματα: Τον αδικεί ως ιστορία, παρουσία, ομάδα πρώτης γραμμής η φετινή του θέση, αλλά αυτή άξιζε. Έπρεπε να το είχε κάνει νωρίτερα αυτό το restart, δεν ξέρω τι έχει με τον Ράντονιτς στο μυαλό του, αλλά επειδή είναι ικανότατος στο να χτίζει ομάδες και όχι στο να διαχειρίζεται έτοιμες ομάδες, είναι πολύ καλή επιλογή για τον Παναθηναϊκό".

 

*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ανατροπή με Βεζένκοφ - Θα είναι "καταστροφή" για Ολυμπιακό - Στα... μαχαίρια με ΠΑΟ για Μήτογλου!

 

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags