Facebook Pixel Ολυμπιακός: Ο επόμενος μετά τον Πάπας - Ο ομογενής με ύψος 2.08 και καλό τρίποντο - Επιστροφή Οικονόμου (Vid)
Μπάσκετ
| 2022-08-15 23:14:00

Ο επόμενος μετά τον Πάπας - Ο ομογενής με ύψος 2.08 και καλό τρίποντο - Επιστροφή Οικονόμου (Vid)

του Pick n' Scroll
Ο επόμενος μετά τον Πάπας - Ο ομογενής με ύψος 2.08 και καλό τρίποντο - Επιστροφή Οικονόμου (Vid)

Ποιοι Έλληνες από τα κολέγια μπορούν να βρεθούν στη χώρα μας; Ο Ολυμπιακός έκανε την έκπληξη με την ανακοίνωση του Τζορτζ Πάπας, όμως υπάρχουν κι άλλοι ομογενείς που ξεχωρίζουν στην άλλη άκρη του Ατλαντικού και θα μπορούσαν να απασχολήσουν. Το Sportdog.gr τους παρουσιάζει...

Ο Ολυμπιακός έκανε την έκπληξη την Κυριακή με την ανακοίνωση της απόκτησης του Τζορτζ Πάπας, επιβεβαιώνοντας, πάντως, το sportdog, που μία μέρα πριν είχε αναφέρει ότι οι Πειραιώτες κοιτάζουν και προς την δεξαμενή των ομογενών παικτών.

Μία δεξαμενή, που δεν είναι μεγάλη, αλλά έχει ορισμένες ενδιαφέρουσες περιπτώσεις, για κάποιες από τις οποίες έχουμε αναφερθεί στο παρελθόν. Όπως του Τζον Πουλακίδα και του Τζον Χριστοφίλη.

Υπάρχουν ορισμένες ακόμη, όμως, που είναι σχεδόν άγνωστες, αλλά κάποια μάτια είναι ήδη στραμμένα πάνω τους.

Μία τέτοια περίπτωση είναι ο Τζο Πετράκης, ο οποίος με ύψος 2.08 μαγνητίζει τα βλέμματα καθώς μπορεί και σουτάρει πολύ καλά την μπάλα από μακριά. Την χρονιά, που μας πέρασε, ήταν στο Γουέστερν Καρολάινα, πλέον, όμως, έχει μεταφέρει τις ικανότητές του στο Ιλινόις Στέιτ. Πέρυσι στο Γουέστερν Καρολάινα είχε 8 πόντους ανά παιχνίδι. Η προοπτική του δεν είναι για τεράστια πράγματα, αλλά δεν προσπερνιέται εύκολα ένας ψηλός, που σσυτάρει πολύ καλά το τρίποντο.

Ο Ριπ Οικονόμου είναι μία ακόμη επιλογή, που κάποιες ομάδες την παρακολουθούν με ενδιαφέρον. Πρόκειται για τον γιο του Γκρεγκ Οικόνομου, ο οποίος είχε παίξει πριν από σχεδόν 35 χρόνια στον Ολυμπιακό.

Ούτε ο Ριπ Οικονόμου είναι παίκτης, που θα βγάλει μάτια με τις ικανότητές του, αλλά με την «ανομβρία» παικτών, που έχει το ελληνικό μπάσκετ, δεν αφήνεται καμία περίπτωση στην τύχη της.

Ο γιος Οικονόμου είχε συμμετοχή σε 13 ματς του πανεπιστημίου του Σιάτλ την περασμένη σεζόν και σε 12 λεπτά συμμετοχής ως μέσο όρο είχε 5.5 πόντους. Το μακρινό του σουτ είναι εξαιρετικό και αυτό μαρτυράνε και οι αριθμοί καθώς την περυσινή χρονιά είχε 48.8% έξω από την γραμμή του τριπόντου. Δηλαδή 1 στα 2 τρίποντα πάει μέσα.

Ο Πάπας, πάντως, του Ολυμπιακού είναι μεγαλύτερης ποιότητας από αυτούς τους παίκτες και είναι κάτι που θα φανεί, είτε παίξει κατευθείαν στην ομάδα του Πειραιά, είτε παραχωρηθεί με την μορφή δανεισμού σε άλλη ομάδα της Α1.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τα... βάζει από το σπίτι του ο Πάπας- Γι’ αυτό τον διάλεξε ο Μπαρτζώκας- Γύρισε στον Ολυμπιακό (Vid)

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags