Facebook Pixel Τα βρήκαν ΕΟΚ - ΕΣΑΚΕ, ξεκινάει το πρωτάθλημα - Το αίτημα του Παναθηναϊκού για τη διαιτησία
Μπάσκετ
| 2022-09-27 21:54:00

Τα βρήκαν ΕΟΚ - ΕΣΑΚΕ, ξεκινάει το πρωτάθλημα - Το αίτημα του Παναθηναϊκού για τη διαιτησία

Sportdog Team
Τα βρήκαν ΕΟΚ - ΕΣΑΚΕ, ξεκινάει το πρωτάθλημα - Το αίτημα του Παναθηναϊκού για τη διαιτησία

Το πρωτάθλημα όπως όλα δείχνουν θα ξεκινήσει κανονικά, καθώς φαίνεται ότι το χάσμα ΕΟΚ-ΕΣΑΚΕ και των ΚΑΕ σε ένα σημαντικό βαθμό πλέον καλύφθηκε. Συζητήθηκε και η πιθανότητα να περάσει η διαιτησία στα χέρια του ΕΣΑΚΕ, κατόπιν αιτήματος από πλευράς Παναθηναϊκού.

Διεξήχθη η τηλεδιάσκεψη ανάμεσα στην ΕΟΚ και τον ΕΣΑΚΕ, στην οποία μέσα σε καλό κλίμα όλες οι ομάδες της Basket League έδωσαν το "παρών" μέσω των εκπροσώπων τους.

Όπως προκύπτει από την επίσημη ενημέρωση, απ' όλους συμφωνήθηκε ότι συνιστά προτεραιότητα να είναι όλες οι ΚΑΕ οικονομικά υγιείς και συνεπείς στις υποχρεώσεις τους, ενώ ξεκαθαρίστηκε το τι ακριβώς ισχύει με την FIBA και τις τιμωρίες, ώστε να μην υπάρξουν ξανά παρερμηνείες. Ακόμα, για τις οφειλές οι ομάδες θα πρέπει να έχουν διακανονισμό σε οφειλές (ban), έτσι ώστε να μπορούν να εκδώσουν δελτία.

Με όλα τα παραπάνω δεδομένα, το πρωτάθλημα όπως όλα δείχνουν θα ξεκινήσει κανονικά, καθώς φαίνεται ότι το χάσμα ΕΟΚ-ΕΣΑΚΕ και των ΚΑΕ σε ένα σημαντικό βαθμό πλέον καλύφθηκε. Μεταξύ άλλων, έγινε και κουβέντα για τις Εθνικές ομάδες, το μέλλον του ελληνικού μπάσκετ και την καλύτερη αξιοποίηση των Ελλήνων παικτών, με πιθανές παρεμβάσεις στους κανονισμούς από τη σεζόν που έρχεται.

Τέλος, συζητήθηκε και η πιθανότητα να περάσει η διαιτησία στα χέρια του ΕΣΑΚΕ, αίτημα που κατατέθηκε από πλευράς Παναθηναϊκού. Για τη χρονιά που έρχεται, πάντως, δεν αναμένεται να υπάρξει σχετική αλλαγή. Σημειώνεται, ότι με τη νέα τροπολογία που πέρασε ο Λευτέρης Αυγενάκης στις 31/5, η διαιτησία μπορεί να περάσει νόμιμα στον έλεγχο της Λίγκας.

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags