Ο Ολυμπιακός επανήλθε στις ευρωπαϊκές νίκες, επανήλθε στα χαμόγελα με την άνετή του επικράτηση το βράδυ της Πέμπτης κόντρα στην Παρτίζαν.

Όπως είπε και ο Κώστας Σλούκας στο τέλος του παιχνιδιού «είχαμε πίεση μετά τις ήττες από Μονακό και Βαλένθια», καθώς αποδείχθηκε, όμως, η πίεση αυτή έκανε καλό στους νταμπλούχους, μιας και κέρδισαν με το επιβλητικό 87-58. Πάντως, περισσότερο έπαιζαν απέναντι στον κακό εαυτό, που μπορεί να είχαν, παρά στον αντίπαλο. Όχι ότι η Παρτίζαν είναι αμελητέα ποσότητα, αλλά παρατάχθηκε στο ΣΕΦ με πολλές απουσίες. Ελειπε ο Εξουμ, έλειπε ο Αντζουσιτς, έλειπε ο Τριφούνοβιτς, έλειπαν και οι Αβράμοβιτς, Κοπρίβιτσα και Σμαϊλαγκιτς.

Ούτως ή άλλως ο Ολυμπιακός είναι ανώτερος, καταλαβαίνει κανείς ότι θα ήταν μεγάλη γκέλα αν έχανε και πάλι στο «σπίτι» του από αυτή την ομάδα. Από την ομάδα, δηλαδή, που παρατάχθηκε μισή.

Εντέλει οι Πειραιώτες όχι μόνο δεν έχασαν, αλλά κέρδισαν και άνετα και ευχαρίστησαν τον κόσμο τους, που σχεδόν γέμισε το Φαληρικό Στάδιο. Ο Κώστας Σλούκας ήταν και πάλι ο ηγέτης αλλά εκείνος, που έκανε την διαφορά ήταν ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης. Ο δυναμικός γκαρντ ήταν εκείνος, που έδωσε το σύνθημα ώστε η ομάδα του να ξεφύγει στο σκορ της Παρτίζαν. Με την άμυνά του και τα τρίποντά του.

Ο Κάνααν κόντρα στην Παρτίζαν ήταν καλός, δίνοντας συνέχεια στην εμφάνιση που είχε κάνει την Κυριακή στη Νίκαια κόντρα στον Ιωνικό, αλλά ο Λαρεντζάκης ήταν ο παίκτης, που έκανε τα πράγματα εύκολα για την ομάδα του.

Τώρα οι «ερυθρόλευκοι» θα έχουν την ευκαιρία να πάρουν μερικές ανάσες, ώστε να πάνε την άλλη εβδομάδα στο Μόναχο για το παιχνίδι με την Μπάγερν. Αν κερδίσουν και εκεί, τότε σβήνουν σε μεγάλο βαθμό τις ήττες από Βαλένθια και Μονακό. Είναι ακόμη νωρίς στη σεζόν, αλλά ο Ολυμπιακός ως ομάδα, που πάει να πάρει την κούπα, θέλει όσο το δυνατόν λιγότερες βαθμολογικές απώλειες και βέβαια να πάρει το πλεονέκτημα της έδρας.