Facebook Pixel Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ: Αρχίζει και ρολάρει ο Παναθηναϊκός - Πάτησε "γκάζι" και διέλυσε τον ΠΑΟΚ στο ΟΑΚΑ με 30άρα
Μπάσκετ
| 2022-11-27 17:24:00

Αρχίζει και ρολάρει ο Παναθηναϊκός - Πάτησε "γκάζι" και διέλυσε τον ΠΑΟΚ στο ΟΑΚΑ (ΒΙΝΤΕΟ)

Του Χρήστου Δημόπουλου
Αρχίζει και ρολάρει ο Παναθηναϊκός - Πάτησε "γκάζι" και διέλυσε τον ΠΑΟΚ στο ΟΑΚΑ (ΒΙΝΤΕΟ)

Με πρωταγωνιστές τους Μπέικον - Λι ο Παναθηναϊκός επικράτησε εύκολα του ΠΑΟΚ στο ΟΑΚΑ για το πρωτάθλημα με το τελικό 87-63, επιβεβαιώνοντας για τρίτο συνεχόμενο παιχνίδι ότι αρχίζει και ρολάρει αγωνιστικά.

Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ: Με πρωταγωνιστές τους Μπέικον - Λι ο Παναθηναϊκός επικράτησε εύκολα του ΠΑΟΚ στο ΟΑΚΑ για το πρωτάθλημα με το τελικό 87-63, επιβεβαιώνοντας για τρίτο συνεχόμενο παιχνίδι πως αρχίζει και ρολάρει αγωνιστικά. Εξαιρετικός και ο Γκουντάιτις με double-double, πολύ καλός και ο Παπαγιάννης. Το μυαλό τώρα στο Κάουνας για τον σημαντικό αγώνα με την Ζαλγκίρις και αμέσως μετά, ακολουθεί το "αιώνιο" ντέρμπι στο ΣΕΦ.

Το ματς

Μόλις για ένα δεκάλεπτο, το πρώτο για την ακρίβεια, άντεξε να είναι ανταγωνιστικός απέναντι στον Παναθηναϊκό ο ΠΑΟΚ στο ΟΑΚΑ. Οι Πράσινοι έκαναν ένα σερί 8-0 με Μπέικον-Παπαγιάννη μετά το αρχικό 3-0 των Ασπρόμαυρων, ψάχνοντας σε μεγάλο βαθμό στην πρώτη περίοδο να βρουν ρυθμό στην επίθεση. Το ισόπαλο 16-16 με το φινάλε του δεκαλέπτου διαμορφώθηκε δια χειρός Χαντς για τους Θεσσαλονικείς.

Εντελώς διαφορετική ήταν η εικόνα που είδαμε στη δεύτερη περίοδο. Ο Ντουέιν Μπέικον στο ντεμπούτο του στην Basket League ήταν "καυτός", έχοντας 3/3 τρίποντα για το 31-17 υπέρ του Εξάστερου. Σε εκείνο το χρονικό σημείο, ο Παναθηναϊκός είχε τρέξει ένα επιμέρους 14-1 για ν' αποσπαστεί με +14. Ο ΠΑΟΚ μείωσε προσωρινά με εύστοχο σουτ τριών πόντων του Φάνκε (31-20), για ν' απαντήσει όμως κατόπιν το Τριφύλλι με Μπέικον -ξανά- και Μαντζούκα (35-24).

Ο Ντέγιαν Ράντονιτς είχε ανοίξει το ροτέισον, θέλοντας σ' ένα βαθμό να ξεκουράσει κάποιους παίκτες που προέρχονταν από την έντονη "διαβολοβδομάδα" της Euroleague και καταπονήθηκαν πολύ με Βίρτους και Βιλερμπάν (βλ. Ντέρικ Ουίλιαμς). Ένα τρίποντο του Π. Καλαϊτζάκη έστειλε τη διαφορά από τον ΠΑΟΚ στο +14 (40-24), για έναν Παναθηναϊκό που πήγε εν τέλει στο ημίχρονο με ισχυρό προβάδισμα 16 πόντων (44-28). Μεγάλο πρώτο μέρος έκανε ο Μπέικον, που μετρούσε στα πρώτα 20 λεπτά του αγώνα 15 πόντους με 6/8 σουτ!

Με την επανεκκίνηση στο δεύτερο μέρος oι Πράσινοι βρήκαν γκολ-φάουλ του Γκουντάιτις από ασίστ του Πονίτκα (47-28), με τη διαφορά να αγγίζει για πρώτη φορά στο ΟΑΚΑ τους 20 πόντους. Εκεί έφτασε έπειτα από το εύστοχο ζευγάρι βολών του Λι (49-28). Ο ΠΑΟΚ μείωσε προσωρινά από τα 6.75 με τον Σαλούστρο (49-31), αλλά και πάλι ο Λι από το τρίποντο ήταν εκεί για ν' απαντήσει άμεσα (52-31).

Ο Πάρις Λι ήταν ό,τι καλύτερο είχε να επιδείξει ο Εξάστερος στην περίοδο, παίρνοντας ουσιαστικά τη σκυτάλη από τον Μπέικον. Από ασίστ του Καμερουνέζου γκαρντ, μάλιστα, ο Ντέρικ Ουίλιαμς έκανε το κάρφωμα του αγώνα για το 58-32. Σε λίγα μόλις λεπτά ο Λι είχε φτάσει στους 14 πόντους, μετρώντας μεταξύ άλλων 3/5 τρίποντα (61-32). Νέο γκολ-φάουλ του Πονίτκα έδωσε double score στον Παναθηναϊκό με το 64-32, ενώ το τέλος του τρίτου δεκαλέπτου έκλεισε με το σκορ στο υψηλό 74-41 (+33) για το Τριφύλλι.

Με την απόσταση των δύο ομάδων να είναι τόσο μεγάλη η τέταρτη περίοδος είχε καθαρά διαδικαστικό χαρακτήρα, με το παιχνίδι ν' ανοίγει κι άλλο και τον ΠΑΟΚ να πηγαίνει σε αρεκτά μακριά σουτ, μήπως και μειώσει κάπως τη διαφορά. Φυσικά με τη λήξη τίποτα δεν άλλαξε και ο Παναθηναϊκός πήρε τη νίκη με το τελικό 87-63. Το μυαλό τώρα στο Κάουνας για τον σημαντικό αγώνα με την Ζαλγκίρις και αμέσως μετά, έρχεται το "αιώνιο" ντέρμπι στο ΣΕΦ.

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα εδώ.

Τα δεκάλεπτα: 16-16, 44-28, 74-41, 87-63.

 
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags