Ο Παναθηναϊκός έδωσε την μάχη του το βράδυ της Τρίτης στην Ισπανία, αλλά δεν μπόρεσε να κάνει την πέμπτη συνεχόμενη νίκη. Η Βαλένθια ήταν εκείνη, που χαμογέλασε στο τέλος, επικρατώντας με 94-91 στη παράταση. Τα ριμπάουντ έπαιξαν τον ρόλο τους στην έκβαση της αναμέτρησης αλλά και το γεγονός ότι στα κρίσιμα σημεία είχε αποβληθεί με πέντε φάουλ ο Πάρις Λι.

Η Βαλένθια είχε το πάνω χέρι στην μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα, εξαργυρώνοντας εκτός των άλλων το ότι ο Ντουέιν Μπέικον ήταν άποντος στο πρώτο ημίχρονο. Στην επανάληψη ο Μπέικον άρχισε να σκοράρει, αλλά οι Ισπανοί έβρισκαν τρόπους για να είναι το αφεντικό του αγώνα. Στο 36’ μάλιστα ήταν μπροστά με διαφορά 7 πόντων, έχοντας έτσι τις μεγαλύτερες πιθανότητες για τη νίκη. Για ένα ακόμη παιχνίδι, όμως, ο Παναθηναϊκός δεν τα παράτησε. Με μπροστάρη τον Μπέικον όχι μόνο ισοφάρισε, αλλά θα μπορούσε να πάρει τη νίκη στο σαραντάλεπτο. Ο χαριασματικός Αμερικάνος του «τριφυλλιού», όμως, δεν πήρε χαμπάρι ότι το παιχνίδι τελείωνε και έτσι με την λήξη πέταξε την μπάλα στο αντίπαλο καλάθι. Αλλά δεν του έγινε το χατίρι και έτσι ο αγώνας πήγε στο έξτρα πεντάλεπτο.

Δείτε το ΒΙΝΤΕΟ μετά το 2.20:

Εκεί τα πράγματα κύλησαν όπως και στην τελική ευθεία του σαραντάλεπτου. Παιχνίδι, δηλαδή, σε τεντωμένο σχοινί με την Βαλένθια να τα καταφέρνει τελικά στις λεπτομέρειες και να πιάνει έτσι τον αντίπαλό της στις έξι νίκες.

Ο Παναθηναϊκός θα προσπαθήσει πλέον να κάνει την έκπληξη την Παρασκευή κόντρα στην Μπαρτσελόνα, αυτή τη φορά μην έχοντας άγχος για το αποτέλεσμα. Παράλληλα περιμένει τα νέα για τον Ντίνο Μήτογλου, αφού η απόφαση για την τιμωρία του αναμένεται σε λίγες μέρες.

Οπως και να έχει, αυτός ο Παναθηναϊκός χρειάζεται έναν ακόμη ψηλό στο ρόστερ του, είτε είναι ο Μήτογλου, είτε κάποιος ξένος. Κάτι, που φάνηκε ξεκάθαρα και στο παιχνίδι με τις «νυχτερίδες».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Βαθμολογία Euroleague: Φουλ για πλεονέκτημα έδρας ο Ολυμπιακός - Έχασε αλλά... δεν χάνεται ο ΠΑΟ