Οπως στην Βαλένθια, έτσι και το βράδυ της Παρασκευής στην Βαρκελώνη, ο Παναθηναϊκός έκανε τεράστια προσπάθεια. Στις λεπτομέρειες, όμως, και πάλι δεν μπόρεσε να πάρει τη νίκη. Του έλειψε στο τέλος ένα μεγάλο σουτ, που εν τέλει το βρήκε η Μπαρτσελόνα με τον πρώην παίκτη του ΝΒΑ, Τόμας Σατοράνσκι.

Ο Παναθηναϊκός είχε τα μαύρα του τα χάλια στο πρώτο ημίχρονο. Με το πρόβλημα να ξεκινάει από την άμυνά του, που θύμιζε σουρωτήρι. Η Μπαρτσελόνα έβαζε καλάθι με όποιον τρόπο ήθελε. Στην αρχή το μενού είχε απανωτά τρίποντα, στη συνέχεια οι Καταλανοί πετύχαιναν τον στόχο τους μέσα από το ζωγραφιστό. Πράγματα, που είχαν ως συνέπεια η Μπαρτσελόνα να προηγείται με πάνω από 10 πόντους στο μεγαλύτερο διάστημα.



Ο Παναθηναϊκός ήταν άοσμος, άχρωμος, άγευστος. Κάτι προσπάθησε να κάνει ο Πονίτκα αλλά δεν έφτανε. Και μάλιστα το 43-30 με το οποίο πήγαν στα αποδυτήρια οι δύο ομάδες ήταν κολακευτικό για τους «πράσινους» με βάση την εικόνα του πρώτου εικοσαλέπτου.

Στην επανάληψη το σκηνικό άλλαξε. Οι της Μπαρτσελόνα δεν έβαζαν τρίποντα με την ίδια συχνότητα, ο Γκουντάιτις είχε αρκετές καλές στιγμές και όσο πέρναγε η ώρα ο Παναθηναϊκός πλησίαζε την αντίπαλό του. Την πλησίασε ακόμη πιο πολύ, όταν ο Ντουέιν Μπέικον άρχισε τα δικά του. Ο πρώην παίκτης του ΝΒΑ έβαζε το ένα καλάθι μετά το άλλο και έτσι η ομάδα του πλησίασε σε απόσταση αναπνοής (69-68). Εκεί, όμως, ο Παναθηναϊκός δεν έβαλε τα τρίποντα, που είχε, ο Σατοράνσκι ακολούθως δεν έκανε το ίδιο και κάπως έτσι η Μπαρτσελόνα πήρε την αγχωτική νίκη.

Οι «πράσινοι» έμειναν με την προσπάθεια του δεύτερου ημιχρόνου και ελπίζουν σε πολύ καλύτερα πράγματα τώρα, που θα γυρίσει ο Γκριγκόνις και σε λίγο καιρό, που θα προστεθεί ένας ακόμη ψηλός στο ρόστερ. Κάτι, που είναι δεδομένο ότι θα γίνει. Είτε αυτός θα λέγεται Σίνγκλετον, είτε Κουμάτζε, είτε Γκιλέσπι.



*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Υπογράφει "χρυσό" συμβόλαιο ο Καμπάτσο - Αυτή είναι η πρόταση Αγγελόπουλων - Με 50.000 Ελλάδα!