Facebook Pixel Παναθηναϊκός vs Ολυμπιακός: Το μπασκετικό ντέρμπι με Σφαιρόπουλο!
Μπάσκετ
| 2023-01-03 10:00:00

"Σφαιρόπουλος για ΠΑΟ - Το καλοκαίρι Σάρας με Γιαννακόπουλο - Δικαίωση Μπαρτζώκα με Σπανούλη"

του Γιώργου Κτενά
"Σφαιρόπουλος για ΠΑΟ - Το καλοκαίρι Σάρας με Γιαννακόπουλο - Δικαίωση Μπαρτζώκα με Σπανούλη"

"Τεράστια αποτυχία Ράντονιτς-Πεδουλάκη, εκθέτει τον Παπαγιάννη"! Γιατί κατάφεραν οι Πειραιώτες να κυριαρχήσουν στο ΟΑΚΑ και ποια η πραγματική διαφορά των δύο ομάδων; Ποια θα είναι η επόμενη μέρα στο Τριφύλλι, γιατί πρέπει να φύγει ο προπονητής και ο ιδανικός αντικαταστάτης.

Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός: Με τον Σωτήρη Γεωργίου επικοινώνησε το sportdog με αφορμή το ντέρμπι ανάμεσα σε Πράσινους και Ερυθρόλευκους, στο ΟΑΚΑ, και κυρίως για την επόμενη μέρα στους δύο συλλόγους.

Τι θα γίνει με τον Ντέγιαν Ράντονιτς στον Παναθηναϊκό, τι ισχύει με την περίπτωση του Γιάννη Σφαιρόπουλου, ποιον θα διώξει αν έρθει και το σενάριο για τον Σαρούνας Γιασικεβίτσιους!

Ο μπαρουτοκαπνισμένος μπασκετικός δημοσιογράφος σε μια πρώτης τάξης ανάλυση - Διαβάστε την!

"Κυριάρχησε στη μάχη των πάγκων ο Μπαρτζώκας - Εκθέτει τον Παπαγιάννη ο Ράντονιτς - Δεν είναι αυτή η διαφορά των δύο ομάδων"

"Αγωνιστικά ήταν δικαίωση Ολυμπιακού και Μπαρτζώκα, ότι είναι ομάδα με τη σημασία της λέξης. Κέρδισε από την άμυνά του, που είναι και το dna του, αλλά και από το γεγονός ότι είναι άκρως μπασκετική ομάδα. Ο Μπαρτζώκας κυριάρχησε στη μάχη των πάγκων, γιατί κάθε πόντος του Ολυμπιακού ήταν μασκετικός. Για να έχεις 16 τα 18 δίποντα πρέπει κάθε φάση να είναι μπασκετική. Ουόκαπ και Φαλ ήταν καταπληκτικοί. Εξωπραγματικό αυτό που κάνει ο Ράντονιτς και εκθέτει τον Παπαγιάννη, δεν μπορούμε να τον βλέπουμε να κυνηγάει στα 6 μέτρα παίκτη - Μετά τι περιμένεις, στα 2,20 το κορμί του, θα γυρίσει και να μαρκάρει τον Φάλ; Επιμένει σε αυτό ο Ράντονιτς, το διάβασε ο Μπαρτζώκας και για αυτό τα 16 στα 18 δίποντα", ανέφερε, αρχικά, μέσω του sportdog, ο καλός συνάδελφος.

Περίμενες τόσο μεγάλη διαφορά;

"Εξωπραγματική η διαφορά, αλλά δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα των ομάδων".

"Για αυτό άφησε Πίτερς στο ματς ο Μπαρτζώκας - Να πάρει τον Ντόρσεϊ - Κάνααν στον πάγκο"

Με τον Ολυμπιακό, μάλιστα, να μην έχει στη σύνθεσή του τον Βεζένκοφ.

"Τεράστια νίκη τού Ολυμπιακού γιατί μπορεί να λείψει ένας παίκτης της κλάσης Ευρωλίγκα, αλλά παρόλα αυτά η ομάδα δεν φάνηκε να έχει απουσία. Ο Παπανικολάου ήταν εξαιρετικός σε όλη τη διάρκεια του αγώνα. Κοιτάζω τους παίκτες που διαμόρφωσαν το αποτέλεσμα μέχρι τη στιγμή που ο Ολυμπιακός πήρε διαφορά 20 βαθμών. Ο Ολυμπιακός καθαρίζει το ματς με σωστή τακτική και διάβασμα, δεν κερδίζει επειδή κάποιος έβαλε 30 πόντους - Είναι σημαντικό αυτό. Τα πολλά τρίποντα μπήκαν στο τέλος, όταν είχε καθαρίσει το παιχνίδι. Ακόμα και ο Πίτερς, στην άμυνα ήταν πάρα πολύ καλός για αυτό και τον άφηνε μέσα ο Μπαρτζώκας που διαχειρίστηκε δύο κακές ήττες, πήγε στο ΟΑΚΑ και δεν τον πήρε η κατηφόρα τον Ολυμπιακό".

Πώς περιμένεις την επόμενη μέρα στον Ολυμπιακό;

"Θα πρέπει να έχει προσοχή για να μην μείνει στον θρίαμβο, γιατί μετά έχει δύσκολο πρόγραμμα στην Ευρωλίγκα. Μεγάλη δικαίωση του Μπαρτζώκα από όταν έφυγαν Σπανούλης και Πρίντεζης, ότι ο Ολυμπιακός μπορεί να γίνει μια πολύ καλή ομάδα που έχτισε ο ίδιος. Ποιος θα περίμενε 10 συνεχόμενες νίκες επί του Παναθηναϊκού; Η νίκη στο ΟΑΚΑ δεν αναιρεί την άποψή μου ότι χρειάζεται να πάρει τον Ντόρσεϊ. Ο Κάνααν είναι μια χαρά για να έρχεται από τον πάγκο, μην κοιτάμε το ματς στο ΟΑΚΑ που του βγήκε τέλειο. Στο σύγχρονο μπάσκετ είναι η σταθερά που έχεις, αλλά το μπάσκετ έχει αλλάξει και χρειάζεται έναν παίκτη που να είναι απρόβλεπτος. Και ο Ντόρσεϊ είναι κατάλληλος".

"Τεράστια αποτυχία Ράντονιτς-Πεδουλάκη - Δεν ήθελαν τον Μπέικον - Ιδανικός ο Σφαιρόπουλος"

Να πάμε στον Παναθηναϊκό;

"Ο Παναθηναϊκός πληρώνει τις επιλογές του. Αν δεν είχε τον Μπέικον, που δεν τον ήθελαν κιόλας, αυτή τη στιγμή θα ήταν ίσως τελευταίος και δεν θα περνούσε τους 70 πόντους. Μάλιστα, για τον Μπέικον που λένε ότι είναι ιδιόρρυθμος, είναι ο μοναδικός που προσπάθησε να σώσει τη φανέλα, να μειώσει τη διαφορά στο σκορ. Το πρόβλημα του Παναθηναϊκού είναι η τεράστια αποτυχία Ράντονιτς-Πεδουλάκη, το γεγονός ότι υπολογίζουν στον Γκουντάιτις να παίξει πλάτη για να φθείρει τον Φάλ. Το αποτέλεσμα είναι ότι ο Φάλ τους έβαλε όλα στα καλάθια, άρα απέτυχε παταγωδώς η επιλογή τους. Θα μπορούσε με τα ίδια λεφτά να είχαν πάρει τον Κώστα Αντετοκούνμπο, που είναι και Έλληνας, αφού έτσι κι αλλιώς του Γκουντάιτις δεν βγήκε. Το γεγονός ότι ο Ολυμπιακός πήρε 4άρι ενώ έχει τον Βεζένκοφ, ο Παναθηναϊκός δεν πήρε 4άρι πίσω από τον Ουίλιαμς".

Πώς βλέπεις την επόμενη μέρα του Παναθηναϊκού;

"Κανονικά με τις ήττες που έχει κάνει ο Ράντονιτς, σε άλλο Παναθηναϊκό θα είχε φύγει από τον έχασε στο ματς με τον Άρη, θα είχε φύγει μετά από τις 30άρες με Άλμπα και Φενέρ, ενώ τώρα θα έφευγε μετά την 30άρα στο ΟΑΚΑ από τον Ολυμπιακό. Παραμένει γιατί ο Παναθηναϊκός ποιον να πάρει; Εδώ να αναγνωρίσουμε ότι ο Γιαννακόπουλος στηρίζει τους προπονητές πια, αλλά νομίζω ότι ο Ράντονιτς πρέπει να κληθεί μαζί με τον Πεδουλάκη για τις επιλογές στον σχεδιασμό του ρόστερ, όπου αν δεν είχε έρθει και τον Μπέικον ο Παναθηναϊκός θα ήταν μια ομάδα χωρίς τίποτα. Δεν είναι κακό το ρόστερ του Παναθηναϊκού, αλλά δεν μπορείς να πας με 4-5, χρειάζεται 10 καλούς. Άρα λάθος σχεδιασμός αλλά και λάθος διαχείριση που δεν έφεραν 4άρι, ούτε καν ένα 4αρο-5άρι για να καλύπτει και τις δύο θέσεις. Έχεις μαραθώνιο μπροστά σου. Θεωρώ ότι από το καλοκαίρι ο Παναθηναϊκός θα έπρεπε να είχε χτυπήσει την πόρτα του Σφαιρόπουλου. Όπως και τώρα: Γιατί είναι Έλληνας προπονητής, μπορεί να κάνει restart, να φύγουν Ράντονιτς-Πεδουλάκης, να του δώσει τα κλειδιά και από εκεί και πέρα με μια προσθήκη και μια αλλαγή θα βρουν όλοι ρόλο γιατί είναι ιδανικός στο να βρίσκει ρόλους. Θα συμμαζευτεί και θα γίνει πιο σκληρός ο Παναθηναϊκός. Θα βελτιωθεί στην άμυνα, ο Σφαιρόπουλος είναι μετρ της άμυνας, εδώ έκανε την Μακάμπι να παίζει καλή άμυνα. Δεν υπάρχουν άλλες επιλογές, είναι προπονητής πρώτης γραμμής, από τη στιγμή που στηρίχτηκε ο Ράντονιτς και δεν παρουσιάζει κάτι, δεν είναι μια αποσπασματική εμφάνιση αλλά αρκετές, είναι μονόδρομος η αλλαγή προπονητή".

"Για αυτό δεν πήρε το καλοκαίρι Σφαιρόπουλο - Σενάριο για Σάρας το καλοκαίρι - Κανονική ενεργοποίηση Γιαννακόπουλου"

Αφού δεν είχε δείξε ενδιαφέρον το περασμένο καλοκαίρι, περιμένεις να το κάνει τώρα;

"Το καλοκαίρι δεν τον πήρε λόγω του Πεδουλάκη που δεν μπορούσαν να συνυπαρξουν με τον Σφαιρόπουλο. Γιατί ο Σφαιρόπουλος δεν θα δεχτεί τεχνικό διευθυντή με ενεργό ρόλο - Θέλει να τα σχεδιάσει αυτός όλα. Ο Πεδουλάκης έχει ενεργό ρόλο  και συμμετείχε και στις μεταγραφές. Για αυτό και το καλοκαίρι δεν έγινε κάποια προσέγγιση. Υπάρχει προπονητής αυτή την ώρα, βέβαια, ο Ράντονιτς, που δεν είναι κακός, αν και στην Μπάγερν απέτυχε - Από τη στιγμή που υπήρχε ο Ράντονιτς στη αγορά πήραν αυτόν το περασμένο καλοκαίρι και όχι τον Σφαιρόπουλο. Αλλά νομίζω ότι έχουμε φύγει από τις εποχές ποιος ήταν πού κλπ - Είναι επαγγελματικά όλα στο μπάσκετ πια. Οπότε δεν υπάρχει θέμα για να έρθει, ο Σφαιρόπουλος δεν έχει δηλώσει οπαδός του Ολυμπιακού, όπως ο Μπαρτζώκας. Εντάξει, υπήρχαν κόντρες στα ντέρμπι. Αλλά σε αυτή την περίπτωση δεν θα γινόντουσαν ούτε μεταγραφές από τη μία ομάδα στην άλλη. Υπάρχει και ένα ακόμα σενάριο βέβαια για τον Παναθηναϊκό".

Ποιο είναι αυτό;

"Αν αποτύχει φέτος ο Σάρας στην Μπαρτσελόνα, η οποία θα μειώσει το μπάτζετ το προσεχές καλοκαίρι, θα φύγει. Μπορεί μετά να τον φέρει ο Παναθηναϊκός, γιατί πρέπει να θυμίσω ότι ο Γιαννακόπουλος είχε πέσει μέσα και ήθελε να τον κάνει προπονητή από όταν ακόμα έπαιζε μπάσκετ. Σε αυτή την περίπτωση ο Γιαννακόπουλος θα μπορούσε να ανεβάσει και το μπάτζετ. Οπότε δεν αποκλείεται να έχουν αυτή την επιλογή το καλοκαίρι. Σε συνδυασμό με το γήπεδο μπορεί να ενεργοποιηθεί κανονικά μετά ο Γιαννακόπουλος, οπότε μπορεί να πει ότι θα βγει όπως-όπως φέτος χρονιά με τον Ράντονιτς. Αλλωστε έχει 3-4 παίκτες συν τον Μπέικον, οπότε μπορεί να πάρει πράγματα στη διάρκεια της σεζόν".

 

*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Οι επόμενοι 3 Έλληνες μετά τον Βεζένκοφ - Κίνηση ματ Αγγελόπουλων για ΝΒΑ - Ανατροπή με Ντόρσεϊ

 

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags