Facebook Pixel Παναθηναϊκός: Ο ΠΑΟ... κάνει ό,τι ο Ολυμπιακός - Ο Γιαννακούπολος θέλει φέτος κούπα - Αναγκαίο ρίσκο με Αγραβάνη
Μπάσκετ
| 2023-02-03 12:43:00

Ο ΠΑΟ... κάνει ό,τι ο Ολυμπιακός - Ο Γιαννακούπολος θέλει φέτος κούπα - Αναγκαίο ρίσκο με Αγραβάνη

Ο ΠΑΟ... κάνει ό,τι ο Ολυμπιακός - Ο Γιαννακούπολος θέλει φέτος κούπα - Αναγκαίο ρίσκο με Αγραβάνη

Το πλάνο στο ΟΑΚΑ και ποιον παίκτη του Τριφυλλιού ήθελε ο Μπαρτζώκας! Ο Χρήστος Δημόπουλος αναλύει τις τελευταίες κινήσεις του Τριφυλλιού, εξηγεί γιατί η διοίκηση δεν... χτίζει μόνο για του χρόνου και παράλληλα παρουσιάζει τις ομοιότητες στο πλάνο των Πράσινων με αυτό που είχαν πριν μερικά χρόνια οι Πειραιώτες.

Παναθηναϊκός: Ό,τι δεν έκανε όλο τον Ιανουάριο ο Εξάστερος, το έπραξε μέσα σε δύο μόλις 24ωρα. Έντυσε στα πράσινα αρχικά τον Ματ Τόμας και στη συνέχεια τον Δημήτρη Αγραβάνη, ενισχύοντας τόσο την περιφέρειά του με ένα "σεσημασμένο" σουτέρ, όσο και το ελληνικό στοιχείο που τόσο το είχε ανάγκη.

Για τον Τόμας έχουν αναλυθεί ήδη σχεδόν τα πάντα. Μιλάμε για ένα παίκτη ορισμό του σουτέρ, που όποτε κι αν έχεις την ευκαιρία να τον υπογράψεις το κάνεις. Ο Παναθηναϊκός ενήργησε άμεσα και πέτυχε σπουδαίο deal. Γκαρντ σαν τον Αμερικανό δεν τους βρίσκεις συχνά διαθέσιμους στην αγορά και εκτός από την ικανότητα του κλαμπ τον υπογράψει τώρα, προφανώς ο σύλλογος ήταν και τυχερός λόγω χρονικής συγκυρίας.

Για παράδειγμα μην αμφιβάλλετε, ότι αν ο Τόμας δεν έψαχνε ακόμα συμβόλαιο στο NBA πέρσι το καλοκαίρι, τότε ο Μπαρτζώκας θα τον ήθελε διακαώς μαζί του στο ΣΕΦ. Άλλωστε εδώ και δύο καλοκαίρια, ο Αμερικανός αποτελεί "πόθο" του Έλληνα τεχνικού για τους Πειραιώτες.

Μιας και μιλήσαμε για τον Ολυμπιακό, αξίζει να αναφέρουμε και το εξής. Ο Παναθηναϊκός επιχειρεί να κάνει ό,τι και οι Ερυθρόλευκοι μερικά χρόνια πριν. Όταν ήρθε δηλαδή ο Μπαρτζώκας στα μέσα της σεζόν, απέτυχε, έχτισε ξανά την ομάδα το επόμενο καλοκαίρι, απέτυχε και πάλι, όμως στον τρίτο του χρόνο η εμπιστοσύνη απέδωσε καρπούς. Και τώρα, η ομάδα του είναι από τα φαβορί για να κατακτήσει την Ευρωλίγκα. Τότε για παράδειγμα ο Έλληνας τεχνικός είχε φέρει στα μέσα της περιόδου τον ΜακΚίσικ. Έτσι αντίστοιχα φέρνει τώρα και το Τριφύλλι τον Ματ Τόμας. Η μοναδική αλλά εξαιρετικά σημαντική διαφορά, έχει να κάνει με τον προπονητή. Ο "αιώνιος" αντίπαλος τότε είχε δώσει τα... κλειδιά στον Μπαρτζώκα, ενώ αντίθετα ο Ράντονιτς στον Παναθηναϊκό είναι υπ' ατμόν. Ακόμα κι αν με κάποιο τρόπο τελείωνε τη σεζόν, δύσκολα θα του εμπιστευόταν κανείς να στήσει το οτιδήποτε "αύριο".

Τέλος, κεφάλαιο Δημήτρης Αγραβάνης. Πολλές φορές μπορεί να έχουν υπάρξει μετακίνησες από τον Παναθηναϊκό στον Ολυμπιακό και το αντίστροφο. Αλλά εδώ μιλάμε για έναν αθλητή, που πολλές φορές εκτός μάλιστα παρκέ, είχε υπερβεί τα εσκαμμένα. Παρ' όλα αυτά, η προσθήκη του ήταν αναγκαία. Από το καλοκαίρι μάλιστα. Έλληνας, ψηλός που καλύπτει και το "4" και το "5", σε ιδανική ηλικία (σ.σ. 28 ετών), με εμπειρία πρωταθλητισμού - Euroleague, με σκληράδα στην άμυνα, με απειλή από κοντά και μακριά. Οι Πράσινοι δεν πρέπει να παραδώσουν τα "όπλα" με την επένδυση που έχει γίνει φέτος, γι' αυτό όλα μπήκαν στην άκρη και με τον Αγραβάνη. Σειρά του, πλέον, ν' αποδειχθεί αντάξιος της ευκαιρίας που του δόθηκε.

Υ.Γ. Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος δεν βγήκε μπροστά μόνο για του χρόνου! Δεν έφερε Τόμας και Αγραβάνη για να χτίσει μόνο το σύνολο της επόμενης περιόδου. Το έκανε (και) για να παλέψει ο Παναθηναϊκός, με τις καλύτερες δυνατές αξιώσεις, τόσο το Κύπελλο όσο και το πρωτάθλημα στην Ελλάδα.

 

*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Καψούρα Γιαννακόπουλου ο Νο1 κόουτς στην Ευρώπη - Ανεβάζει το μπάτζετ - Πρόταση σε δύο Έλληνες!

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags