Και το ντέρμπι της Ευρωλίγκας βάφτηκε στα «κόκκινα». Ο Ολυμπιακός είχε κερδίσει στο Σούπερ Καπ τον Παναθηναϊκό διά περίπατου, ενώ την Παρασκευή το έκανε και πάλι, αυτή τη φορά στη παράταση, στο ΟΑΚΑ.

Στο έξτρα πεντάλεπτο υπήρχε μόνο μία ομάδα στο παρκέ, ο Ολυμπιακός. Ο Παναθηναϊκός «εξαφανίστηκε», πετώντας έτσι στα σκουπίδια την πολύ καλή προσπάθεια, που είχε κάνει στο σαραντάλεπτο. Στην ουσία στη παράταση πέτυχε ένα πόντο. Ο Χερνανγκόμεθ έβαλε στο τέλος τρίποντο, όταν τα πάντα είχαν κριθεί. 

Ο Ολυμπιακός είχε πολλούς πρωταγωνιστές, τον Ουόκαπ και τον Κάνααν στη κανονική διάρκεια, και τον Μιλουτίνοφ στη παράταση.

Οι «πράσινοι» περίμεναν πολλά από τον Σλούκα και τα πήραν, βοήθησε και ο Γκριγκόνις, αλλά θέλουν πολλή δουλειά για να μπορέσουν να πλησιάσουν τον αντίπαλό τους. Και σίγουρα μία ακόμη μεταγραφή έτοιμου παίκτη.

Στην μεγαλύτερη διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου ο Παναθηναϊκός μπόρεσε να έχει τον έλεγχο του παιχνιδιού, έχοντας ισορροπία σε άμυνα και επίθεση. Ο κόσμος ήταν στην εξίσωση, οι παίκτες του Αταμάν έβγαζαν πάθος στο παρκέ και την ίδια ώρα είχαν τις περισσότερες φορές σωστές επιλογές.

Η διαφορά, όμως, σε αυτό το πρώτο ημίχρονο έγινε όταν ο Τούρκος προπονητής είχε στην ίδια πεντάδα τον Σλούκα με τον Λεζόρ. Ο ένας έκοβε και ο άλλος έραβε. Ο Ελληνας διεθνής έκανε εκπληκτικό πρώτο μέρος με 13 πόντους και σούπερ ώριμο παιχνίδι, ο Γάλλος από την πλευρά του έκανε…θόρυβο και στις δύο πλευρές του γηπέδου, ειδικά όταν είχε απέναντί του τον Σίκμα.

Με αυτά τα δεδομένα ο Παναθηναϊκός πήγε στα αποδυτήρια με προβάδισμα 7 πόντων.

Στην τρίτη περίοδο συνεχίστηκε αυτό το μοτίβο με τους «πράσινους» να βγάζουν πολύ μεγάλη ενέργεια στο παρκέ και τον Χερνανγκόμεθ να υποστηρίζει πλέον την προσπάθεια. Ο Ολυμπιακός, όμως, έχοντας πιο γερές βάσεις και τον Κάνααν να βάζει το ένα τρίποντο μετά το άλλο πλησίασε στο 30’ στο 59-57.

Στην τέταρτη περίοδο έγινε ο…καλός χαμός με το προβάδισμα να αλλάζει χέρια, τον Ολυμπιακό να προσπερνάει, τον Παναθηναϊκό να το γυρίζει και τελικώς το ματς να πηγαίνει παράταση. Στο τέλος αστόχησε και ο Ουόκαπ και ο Σλούκας για να δώσουν τη νίκη στην ομάδα τους. 

Στο έξτρα πεντάλεπτο ο Νίκολα Μιλουτίνοφ φάνηκε κουρασμένος, αλλά εν τέλει ήταν εκείνος, που έκανε την διαφορά με κινήσεις σε άμυνα και επίθεση. Την ίδια ώρα ο Σλούκας με τον Βιλντόζα βιάστηκαν να εκδηλώσουν επιθέσεις και αυτό είναι κάτι, που τιμώρησε ο Ολυμπιακός, παίρνοντας την μεγάλη νίκη μέσα στο ΟΑΚΑ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Γι’ αυτό τον έφερε πίσω ο Ολυμπιακός - Η τρομερή εμφάνιση Μιλουτίνοφ στο ΟΑΚΑ - "Μίλησε" στην παράταση (Vid)