Κι άλλη αποχώρηση προπονητή από ευρωλιγκάτο πάγκο, με τον Χοάν Πεναρόγια να ακολουθεί το δρόμο του πρόσφατα απολυθένα Τι Τζέι Πάρκερ στη Βιλερμπάν.

Ο κόουτς των Βάσκων αντικαταστάθηκε από τον πολύπειρο Ντούσκο Ιβάνοβιτς, ο οποίος είχε διατελέσει προπονητής και στον Παναθηναϊκό τη σεζόν 2014/15.

Η ανακοίνωση των Βάσκων για τον Ντούσκο Ιβάνοβιτς:

''Ο πιο επιτυχημένος προπονητής στην ιστορία της Μπασκόνια θα ζήσει ένα νέο στάδιο στο τιμόνι του πάγκου της ομάδας.

Ο Ντούσκο Ιβάνοβιτς επιστρέφει στη Βιτόρια-Γκαστάις για να αναλάβει την Μπασκόνια. Ο Ιβάνοβιτς (Μαυροβούνιο,1957) αναλαμβάνει τα ηνία της ομάδας Gasteiz μέχρι το τέλος της τρέχουσας σεζόν. Ο Βαλκάνιος προπονητής, που έρχεται από τον Ερυθρό Αστέρα Βελιγραδίου, έχει μεγάλη εμπειρία στον πάγκο τόσο στην Turkish Airlines EuroLeague όσο και στην Endesa League.

Ο Μαυροβούνιος προπονητής, ο πιο επιτυχημένος στα 60 και πλέον χρόνια ιστορίας του συλλόγου, θα ζήσει το τέταρτο στάδιο του στην κεφαλή του πάγκου της Βιτόρια. Με τον Ντούσκο, η Μπασκόνια έχει κατακτήσει 3 πρωταθλήματα ACB, τρία Copa del Rey και ένα Super Cup.

Ο Ιβάνοβιτς θα παρουσιαστεί τις επόμενες ώρες και θα διευθύνει την πρώτη του προπόνηση ως νέος προπονητής της Μπασκόνια. Ongi etorri, Dusko!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Σενάριο για επιστροφή έκπληξη στο ΟΑΚΑ - "Τελειώνει" κορυφαίο όνομα ο Αταμάν - Διπλό deal με Σπανούλη!