Facebook Pixel Ήττα-αποκλεισμός για τους Παίδες
| 2014-03-27 19:24:00

Ήττα-αποκλεισμός για τους Παίδες

Ήττα-αποκλεισμός για τους Παίδες

Η Εθνική Παίδων ηττήθηκε 1-0 στο γήπεδο της Παναχαϊκής από την Τουρκία και έχασε κάθε πιθανότητα για την πρόκριση στην τελική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος 2014.

Η ελληνική ομάδα, σε αντίθεση με το πρώτο ματς κόντρα στην Πολωνία, δεν έφτασε σε υψηλά επίπεδα την απόδοσή της, ενώ από την πλευρά της, η Τουρκία ήταν πιο επικίνδυνη στο δεύτερο ημίχρονο και, πλέον, θα διεκδικήσει την πρόκρισή της στο τελευταίο ματς με την Πολωνία (νίκησε 2-1 τη Νορβηγία) στις 30 Μαρτίου στο Παμπελοποννησιακό Στάδιο.

Η Ελλάδα ολοκληρώνει τις αγωνιστικές της υποχρεώσεις στον 2ο όμιλο της elite round στις 30/3 και ώρα 16:00 στο γήπεδο της Παναχαϊκής με αντίπαλο τη Νορβηγία.

ΟΙ ΣΤΙΓΜΕΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Το παιχνίδι στα πρώτα του λεπτά παίχθηκε στο χώρο του κέντρου και δεν είχε αξιόλογες φάσεις μπροστά στις δύο εστίες, με την ελληνική ομάδα να δείχνει, πάντως, περισσότερο επικίνδυνη. Η πρώτη μεγάλη ευκαιρία δημιουργήθηκε στο 24΄, όταν ο Τσέλιος δεν μπόρεσε να πιάσει το σουτ ανενόχλητος από το ύψος του πέναλτι, ύστερα από υπέροχη ενέργεια και πάσα του Μανθάτη. Στο επόμενο λεπτό οι φιλοξενούμενοι είχαν κι αυτοί μια καλή στιγμή με το άστοχο ανάποδο ψαλίδι του Γιουνάλ, ενώ έφτασαν κοντά στο γκολ και στο 28΄ με τον Κατσιμήτρο να προλαβαίνει με γρήγορη έξοδο τον Αλιτζί. Η καλύτερη φάση της Εθνικής μας στο πρώτο ημίχρονο έγινε στο 35΄, όταν ο Καρβουνίδης εκτέλεσε απευθείας φάουλ και ο Τσετίν έδιωξε τη μπάλα σε κόρνερ με εντυπωσιακό τρόπο.

Η Τουρκία μπήκε καλύτερα στο δεύτερο ημίχρονο και προσπάθησε να αιφνιδιάσει την ελληνική ομάδα με το δυνατό άστοχο σουτ του Αϊντογάν στο 41΄. Οι φιλοξενούμενοι έχασαν απίστευτη ευκαιρία να ανοίξουν το σκορ στο 55΄, όταν ο Γιουνάλ σούταρε ανενόχλητος άουτ από το ύψος της μικρής περιοχής. Η υπεροχή των Τούρκων καρποφόρησε στο 60΄ με το κοντινό πλασέ του καλύτερού τους παίκτη Γιουνάλ, ύστερα από ατομική προσπάθεια και σέντρα του Ιντζέντερε. Η Εθνική μας προσπάθησε στη συνέχεια να αντιδράσει, όμως δεν έφτασε απειλητικά στην εστία των αντιπάλων. Αντιθέτως, η Τουρκία ήταν επικίνδυνη στις αντεπιθέσεις και έχασε μεγάλη ευκαιρία για να διπλασιάσει τα τέρματά της στο 75΄ με το σουτ του Γιουνάλ και την εκπληκτική απόκρουση του Κατσιμήτρου.

Ο διαιτητής του αγώνα Μπάστιαν Ντάνκερτ (Γερμανία) παρατήρησε με κίτρινη κάρτα τους Γραμματίκα, Ξηρό, Αϊντογάν.

ΕΛΛΑΔΑ: Κατσιμήτρος, Ξηρός, Σβαρνάς, Πατράλης, Μανθάτης, Αγγελόπουλος (66΄ Γκρόσιος), Γραμματίκας, Χατζηδιάκος, Καρβουνίδης (48΄ Δημητριάδης), Τσέλιος (41΄ Λάμπρου), Καράκουτης

ΤΟΥΡΚΙΑ: Τσετίν, Καγιά (41΄ Τσίλογλου), Ερσόι, Ιντζέντερε, Αϊντογάν, Γιουνάλ, Αλιτζί (59΄ Καρακότς), Γιλμάζ, Μπεκάρογλου, Τσελίκ (53΄ Πολάτ), Οζκάν

*Την αναμέτρηση παρακολούθησαν και οι κ. Τάκης Φύσσας και Λεωνίδας Βόκολος. 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags