Άμεση ήταν η ανταπόκριση του Τζιάνι Ινφαντίνο στη δημόσια πρόσκληση του Σταύρου Κοντονή να παραβρεθεί στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής.
Ο γενικός γραμματέας της UEFA προγραμμάτισε να έρθει στην Αθήνα την Τρίτη προκειμένου να δώσει το "παρών" στη Βουλή και να εκθέσει τις αντιρρήσεις του πάνω στον αθλητικό νόμο που αφορά τη διαφθορά και τη βία στο ελληνικό ποδόσφαιρο.
Ο Ινφαντίνο θα εκπροσωπήσει και τη FIFA προκειμένου να διευκολυνθούν οι διαδικασίες.
Τη συγκεκριμένη εξέλιξη επιβεβαίωσε και ο εκ των αντιπροέδρων της UEFA, Μάριος Λευκαρίτης, ο οποίος σε συνέντευξή του μίλησε γενικότερα για το θέμα της Ελλάδας.
Αναλυτικά οι δηλώσεις του:
«Ο καθένας πρέπει να βγάζει τα δικά του συμπεράσματα. Ίσως τέτοια φαινόμενα να οφείλονται στα πολλά χρήματα πέριξ του ποδοσφαίρου, ίσως στο ότι οι ηγετικές μορφές στο ποδόσφαιρο να έχουν εκλείψει. Ίσως να υπάρχει και ανταγωνισμός προσωπικοτήτων. Δεν είναι κάτι που συμβαίνει μόνο στην Ελλάδα.
«Το κλίμα δεν είναι και το καλύτερο στη Νιόν. Όταν κάθε λίγο και λιγάκι παρουσιάζονται άνευ σοβαρού λόγου προβλήματα που διαταράσσουν την ηρεμία του ποδοσφαίρου δεν είναι και ό,τι καλύτερο. Είναι κρίμα. Η UEFA δεν βαριέται να ασχολείται με τις Ομοσπονδίες-μέλη της. Μην ξεχνάμε ότι η Ελλάδα έχει κατακτήσει το Euro και έχει συνεχή παρουσία στο Champions League. Δεν μπορεί κάποιος να τα ξεχνάει αυτά. Πρέπει εμείς οι ίδιοι να καταλάβουμε ότι πρέπει να τα προστατεύσουμε και όχι να τα διακυβεύουμε».
«Δεν έχω δει τι θα προταθεί για ψήφιση. Όταν, όμως, λέμε ποδόσφαιρο, δεν εννοούμε μόνο το πρωτάθλημα της πρώτης και της δεύτερης κατηγορίας. Μιλάμε για τις ακαδημίες, για το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο, για τα μικρά σωματεία. Ποιος θα αναλάβει τη διακυβέρνηση του ποδοσφαίρου; Δεν μπορώ να διανοηθώ άλλον από την ΕΠΟ. Είναι δουλειά του κράτους πώς εκλέγεται η ηγεσία μίας Ομοσπονδίας; Οι ενώσεις είναι. Αυτές πρέπει να αποφασίζουν. Έτσι το νιώθω. Αυτή είναι η πραγματικότητα».
«Θα σας πω ένα παράδειγμα. Στην Κύπρο είχε ένα αθλητικό νομοσχέδιο, που έλεγε ότι το κράτος έχει την ευθύνη για θέματα διαιτησίας. Κάποιοι το ερμήνευσαν ότι το κράτος θα έπρεπε να ορίζει την επιτροπή διαιτησίας σε όλα τα αθλήματα. Το πολεμήσαμε και πετύχαμε να υποχρεώσουμε την Κυβέρνηση να αλλάξει τη νομοθεσία, γιατί ήμασταν και εμείς στα πρόθυρα της τιμωρίας».
«Αυτά τα απαράδεκτα πράγματα, που έχουν καταστρέψει παντού το ποδόσφαιρο, είναι άδικο να αντιμετωπίζονται έτσι. Δε σημαίνει ότι υπάρχει κακό το διορθώνουμε, αλλάζοντας ριζικά τα πράγματα. Η UEFA προσφέρει βοήθεια σε όλες τις Ομοσπονδίες. Όπου ζητηθεί. Το ίδιο κάνει και με τα κράτη. Δίνει συμβουλές στα αρμόδια Υπουργεία. Την ερχόμενη εβδομάδα, που θα συζητηθεί το νομοσχέδιο στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής, η UEFA και η FIFA θα εκπροσωπηθούν από τον Γενικό Γραμματέα της πρώτης. Ο Τζιάνι Ινφαντίνο θα εκπροσωπήσει και τους δύο φορείς. Ας περιμένουμε να δούμε τι θα βγει από τη συνεδρίαση. UEFA και FIFA προσκλήθηκαν και ανταποκρίθηκαν θετικά. Είναι ο ανώτερος αξιωματούχος μετά τον Πρόεδρο. Έρχεται για να βρεθεί λύση, όχι για να απειλήσει».