Facebook Pixel Τα 30εκ. του Αλαφούζου, το μοντέλο του `13 κι η μείωση του μπάτζετ
| 2017-01-13 12:46:00

Τα 30εκ. του Αλαφούζου, το μοντέλο του `13 κι η μείωση του μπάτζετ

Τα 30εκ. του Αλαφούζου, το μοντέλο του `13 κι η μείωση του μπάτζετ

Ο Χρήστος Παναγόπουλος μίλησε στον ΣΠΟΡ FM για όλους και για όλα: Τι απαντήσεις έδωσε για χρέος, Λέτο, μεταγραφές, Ουζουνίδη, Λυμπερόπουλο και τι είπε για την «επιστροφή του Παναθηναϊκού στο μοντέλο του 2013».

Αναλυτικά:

"Γίνεται σήμερα η Γ.Σ. προκειμένου να προχωρήσει η ΑΜΚ ύψους 5εκατ. ευρώ. Το ποιος θα καλύψει το ποσό είναι θέμα το μετόχων. Βασικός μέτοχος είναι ο κύριος Αλαφούζος. Θα υπάρξει άλλη μία ΑΜΚ που θα είναι και πάλι της τάξης των ΑΜΚ και είναι απαραίτητη για να μπορεί ο Παναθηναϊκός να είναι ο Παναθηναϊκός. Δεν είναι απαραίτητη για την αδειοδότηση. Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με την αδειοδότηση και όλα θα πάνε καλά.

Δεν είναι μόνο για τους παίκτες, είναι για να τρέξει ολόκληρη η εταιρία με τις υποχρεώσεις που έχει. Ο Παναθηναϊκός όπως και άλλες ομάδες στην εποχή της κρίσης, αντιμετωπίζει την κατάσταση με κάποιον τρόπο. Αυτή την στιγμή οι παίκτες έχουν αποπληρωθεί.

Ο Εσιέν καθ’ υπερβολήν, ήρθε στην Ελλάδα χωρίς να δώσει τα αναμενόμενα, αναγκαστήκαμε να σπάσουμε το συμβόλαιο καθώς οι αποδόσεις δεν ήταν οι κατάλληλες. Είχε ήδη πάρει ψηλά ποσά φεύγοντας και πιστεύαμε ότι δεν θα προσφύγει. Για έναν άνθρωπο που δεν είναι ο τελευταίος των τελευταίων, πιστεύαμε ότι δεν θα υπάρξει πρόβλημα. Η πίεση για μετρητά είναι θέμα ψυχολογικό επειδή είναι ενοχλημένος με τον τρόπο που έφυγε από την Ελλάδα. Πιστεύω ότι στο τέλος θα αποσύρει την προσφυγή. Η περίπτωση του Ταυλαρίδη είναι μία ακόμα περίπτωση που μας ταλαιπωρεί, όμως θα βρεθεί λύση σύντομα.

Ο κύριος Αλαφούζος έχει βάλει μεγάλα ποσά, το νούμερο 30 εκατ. ευρώ είναι κοντά στα νούμερα που έχει βάλει. Όταν μπήκε ο Αλαφούζος είχε περίπου 30 εκατ. ευρώ χρέος και έφτασε στα 7 εκατ. ευρώ το καλοκαίρι του Εσιέν. Μετά ανέβηκαν οι στόχοι ανέβηκαν και οι ανάγκες που όμως οδήγησαν σε εκτροπή. Υπήρξε αύξηση του χρέους που έφτασε σίγουρα πάνω από 10 εκατ. ευρώ.

Μεγαλώνει η ψαλίδα με τους συλλόγους της Ευρώπης, για πολλούς λόγους με αποτέλεσμα οι διαφορές που υπάρχουν να έχουν μεγαλώσει πολύ. Σήμερα ξεφεύγουν οι αποστάσεις. Μεσαίες ομάδες έχουν 50 εκατ. τζίρο το χρόνο νούμερο που δύσκολα φτάνει μια ομάδα στην Ελλάδα. Επίσης οι φόροι από το 2013 στο ποδόσφαιρο αυξήθηκαν υπεροβολικά.

Τα λάθη είναι συλλογικά. Σίγουρα γίναν λάθη από την εποχή Εσιέν και μετά, η διοίκηση από τα λάθη μαθαίνει και προχωρούμε στην κατεύθυνση που έχουμε. ‘Όλα και όλοι αξιολογούνται. Το λέμε επιστροφή στο μοντέλο του 2013, έχουμε Έλληνα προπονητή και Έλληνα τεχνικό διευθυντή που ξέρουν τι πρέπει να κάνουν. Θα γίνουν προσθήκες με νοοτροπία Παναθηναϊκού. Αν δεν την έχουν θα την αποκτήσουν μπαίνοντας στον σύλλογο. Σημαντικό επίσης ότι θα έχουν αξία μεταπώλησης.

Δεν είναι μείωση του μπάτζετ έιναι θέμα ορθολογικής διαχείρησης. Είναι λογική που θεωρούμε σωστή λόγω συνθηκών. Οι ακαδημίες στο πλάνο του 2013 είχαν ρόλο και όπως είδατε και χθες υπάρχουν παιδιά. Η συμμετοχή της ακαδημίας θα είναι μεγαλύτερη. Ουζουνίδης και Λυμπερόπουλος ξέρουν να αναγνωρίζουν τα ελληνόπουλα. Έγινε και η αλλαγή του Φύσσα με τον Σαμαρά που ήταν χρόνια στην ομάδα.

Η Συμμαχία απέτυχε γιατί δεν υπάρχει κουλτούρα συμμετοχής οικονομικά στην ομάδα. Υπάρχει η λογική «να τα χλώσει» ο πρόεδρος. Υπάρχουν συμπαίκτες του Αλαφούζου όμως δεν είναι με μεγάλα ποσά. Δεν είναι ο άνθρωπος που θέλει να είναι αυτός πάντα ο πρόεδρος. Έχει πει ότι θητεία κάνει στην ομάδα. Δεν έχει βρει ακόμα την ανταπόκριση που θα ήθελε. Δεν του έχει γίνει κάποια πρόταση που να έχει βάση και αξιολογηθεί. Δεν υπάρχει τίποτα από πλευράς Καλτσίδη.

Η όποια πρόταση το 2012 είχε γίνει στον κύριο Γόντικα όμως μετά έσβησε και δεν επανήλθε. Δεν μας ανησυχεί τίποτα για το θέμα της αδειοδότησης. Για το πότε θα έχει αποπληρωθεί το χρέος υπάρχουν πολλά κομμάτια μέσα που έχουν σχέση με δόσεις, επενδύσεις, ακαδημία κτλ. Το θέμα είναι πως διαχειρίζεσαι το ρόστερ της ομάδας και για να αξιοποιηθεί ποδοσφαιρικά και να επιτευχθούν οι στόχοι και πως ρυθμίζεις τα δάνεια. Φέτος ο στόχος είναι το Κύπελλο κυρίως μιας και η διαφορά είναι μεγάλη. Για τον Γιάννη Σαμαρά ήταν χρόνια στην ομάδα και έγινε η αλλαγή γιατί θεωρούμε ότι πρέπει να έρθουν πιο κοντά στην πρώτη ομάδα που θέλει και πρέπει να είναι πρωταθλητής. Ο Τάκης δίνει μία νέα ορμή, είναι Παναθηναϊκός καθαρός και πιστεύουμε ότι μαζί με τον Μαρίνο και τον Νίκο θα δέσουν ένα καλό σύνολο.

Υπάρχουν ξενώνες στο Κορωπί, θα φτιαχτούν και άλλα για να φιλοξενηθούν παιδιά. Δεν είναι όμως ότι όλα τα παιδιά της ακαδημίας μένουν στην ακαδημία. Φιλοξενείς παιδιά από μακρινές περιοχές. Ο Ζιλμπέρτο Σίλβα ήταν ένας εξαιρετικός επαγγελματίας με μεγάλη γνώση στα ποδοσφαιρικά που έπεσε σε μία δύσκολη εποχή που δεν μπόρεσε να δώσει αυτά που θα ήθελε η ομάδα. Τώρα που πάμε στην παλαιά – νέα εποχή να μην είναι μαζί μας. Νομίζω πως έφυγε λόγω του τρόπου που ο προπονητής (Στραματσόνι) και ο Ζιλμπέρτο έβλεπαν τα πράγματα.

Ο Λέτο είναι σημαία και Παναθηναϊκή ψύχη. Φυσικά και θέλουμε να κρατήσουμε τον Λέτο, όμως από εκεί και πέρα είναι θέμα του Νίκου και του Μαρίνου. Ο Λέτο έχει όσα η ομάδα θέλει σε θέμα ψυχολογίας και νοοτροπίας. Έχουμε τεχνικο διευθυντή και οι άνθρωποι είναι εδώ για να διορθώσουν τα λάθη που έγιναν. Από την ώρα που ο Ιμπάρμπο δεν ήρθε από τις διακοπές των Χριστουγέννων δεν θα μας ξαναέρθει. Φαντάζομαι πως και ο ίδιος ψάχνει την επόμενη ομάδα του. Το αν θα επιστρέψει είναι θέμα της Κάλιαρι. Προς το συμφέρον και των δύο είναι να βρει ομάδα. Το αν χρειάζεται και τι μεταγραφές γίνονται δεν έχουν σχέση με τον Ιμπάρμπο. Υπάρχουν και Ευρωπαίοι, υπάρχουν και Έλληνες. Δεν έγιναν σε επίπεδο διοίκησης συζητήσεις για τον Ανσαριφάρντ.

Έχουν ειπωθεί φουσκωμένα τα πράγματα για τον Κουρμπέλη. Μπήκε αμέσως στην ομάδα και είναι βασικός, είναι ένα ελληνόπουλο που έχει να δώσει πράγματα και στην ομάδα και στην Εθνική. Είναι μέσα στην στρατηγική. Κάνεις μία υπέρβαση αλλά όχι στο βαθμό που ακούγονται, από την πλευρά που πούλησε. Πρέπει να δουν οι άνθωποι το υλικό που έχουμε ή παιδιά σε άλλες θέσεις και μετά να δούμε τι χρειάζεται.

Στο γήπεδο ήδη γίνανε οι 15 σουίτες, έχουν γίνει όλες οι αλλαγές καθισμάτων έχουν μπει πλέξι γκλας, θα κάνουμε και άλλες βελτιώσεις από την πλευρά της Τσόχα που δεν χρειάζονται άδεια και υπάρχει η διαβεβαίωση ότι η άδεια θα βγει σύντομα. Η διαβεβαίωση είναι ότι μέχρι τον Μάιο θα έχουν βγει ο άδειες. Εμείς έχουμε καταθέσει τα πάντα, οι εγκρίσεις απομένουν. Φτιάξαμε τα μπαρ, τις τουαλέτες. Αν όλα πάνε καλά δεν θα χρειαστεί να πάμε στο ΟΑΚΑ.

Όταν η ομάδα δεν πηγαίνει καλά, ο κόσμος απογοητεύεται και δεν έρχεται στο γήπεδο. Έχει και βάση πολλών ετών που η ομάδα δεν έχει πάει τόσο καλά και αυτό μας προβληματίζει έντονα. Άλλωστε γι’ αυτό γίνονται οι αλλαγές στο ποδσφαιρικό. Οι τιμές των εισιτηρίων είναι αυτές που ήταν. Ανάλογα με τον αγώνα ανεβαίνουν και κατεβαίνουν. Όλα είναι σε συνάρτηση με τις ξένες ομάδες. Όσο δεν έχεις έσοδα τόσο απομακρύνεις από τους μέσους όρους της Ευρώπης. Η ιστορία των δεσμεύσεων των λογαριασμών, είναι μία ιστορία που αφορά τη σχέση εφορίας – επιχειρηματία."

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags