Facebook Pixel Τεσσάρα και ...κλαίει ωχ! (BINTEO)
Ποδόσφαιρο
| 2011-08-02 23:39:00

Τεσσάρα και ...κλαίει ωχ! (BINTEO)

Τεσσάρα και ...κλαίει ωχ! (BINTEO)

Εκτός πλέι-οφ του Champions League o Παναθηναϊκός, πάει η οικονομική ανάσα. Αποκλείστηκε από την Οντένσε με ήττα 3-4 στο ΟΑΚΑ και "υποβιβάζεται" στα πλέι-οφ της Europa League. Αποδοκιμασίες από τον κόσμο.

Μία από τις ντροπιαστικές νύχτες της ιστορίας του είναι η σημερινή για τον Παναθηναϊκό, ο οποίος γνώρισε εντός έδρας την ήττα από την Οντένσε με 4-3 και παρά το 1-1 του πρώτου αγώνα στην Δανία, αποκλείστηκε από το Τσάμπιονς Λιγκ. Οι “πράσινοι” ήταν κάκιστοι, με χάλια ανάπτυξη και άμυνα για... γέλια! Ο κόσμος αποδοκίμασε εντονότατα τον Τζόρβα, αλλά και συνολικά την ομάδα, ενώ αρκετοί είχαν αποχωρήσει από το γήπεδο πριν το 90'.

Το παιχνίδι πάντως είχε πολλές εναλλαγές στο σκορ. Οι Δανοί προηγήθηκαν στο 12', σε φάση που υπήρχε επιθετικό φάουλ πάνω στον Τζόρβα, ενώ ο Παναθηναϊκός ισοφάρισε στο 34' με τον Μπουμσόνγκ. Στην επανάληψη οι “πράσινοι” μπήκαν πολύ δυνατά, στο 50' έκανε το 2-1 με τον Τοτσέ, ενώ δύο λεπτά αργότερα είχαν δοκάρι από το... μισό μέτρο με τον Νίνη. Η Οντένσε στην συνέχεια πήρε το “πάνω χέρι”, στο 58' έκανε το 2-2 και στο 80' το 2-3. Στο 86' με φοβερό σουτ του Αντρεάσεν έγινε το 2-4, ενώ στις καθυστερήσεις του ματς ο Πετρόπουλος διαμόρφωσε το τελικό 3-4.

Όσον αφορά την εξέλιξη του ματς, οι δύο ομάδες μπήκαν δυνατά και από τα πρώτα λεπτά φάνηκε πως θα έχουμε ένα... συναρπαστικό πρώτο ημίχρονο. Οι “πράσινοι” στο πρώτο δεκάλεπτο πάτησαν δύο φορές στην αντίπαλη περιοχή και έψαξαν το γκολ, όμως τα σουτ του Λέτο κόντραραν σε αντίπαλους αμυντικούς, ενώ οι Δανοί μόλις στο 12' βρήκαν τον δρόμο προς τα δίχτυα του Τζόρβα. Ο Σόρενσεν εκτέλεσε φάουλ, ο Μπουμσόνγκ έκανε λάθος κεφαλιά προς τα πίσω, ο πορτιέρο του “τριφυλλιού” έδιωξε με γροθιές επίσης λανθασμένα και τελικά ο Γιόχανσον από κοντά έκανε το 0-1. Το γκολ αυτό... πάγωσε τόσο τους φιλάθλους του Παναθηναϊκού όσο και τους παίκτες του Ζεσουάλδο Φερέιρα. Μάλιστα, ο Πορτογάλος τεχνικός στο 20' υποχρεώθηκε να κάνει και την πρώτη του αλλαγή, καθώς ο Μαρίνος τραυματίστηκε και στην θέση του πέρασε ο Τοτσέ.

Το “τριφύλλι” προσπάθησε στα επόμενα λεπτά να παίξει πιο επιθετικά, ωστόσο αυτό βοήθησε την Οντένσε να κάνει πιο εύκολα φάσεις από αντεπίθεση. Οι “πράσινοι” όμως, όσο πέρναγε η ώρα, πίεζαν όλο και περισσότερο και τελικά στο 35' έφτασαν στην ισοφάριση. Στο 34' ο Κατσουράνης υποχρέωσε τον αντίπαλο πορτιέρο να διώξει δύσκολα σε κόρνερ το μακρινό του σουτ, ενώ από την εκτέλεσή του ο Μπουμσόνγκ με δυνατή κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-1
. Το τέρμα αυτό όμως δεν... βοήθησε τους γηπεδούχους, καθώς στο τελευταίο δεκάλεπτο του πρώτου μέρους η Οντένσε ήταν καλύτερη, αλλά χωρίς κάποια ευκαιρία.

Εξίσου συναρπαστικό με το πρώτο 45λεπτο ήταν όμως και το δεύτερο ημίχρονο. Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε πολύ δυνατά και μόλις στο 46' έφτασε μία... ανάσα από το γκολ, όταν ο Νίνης έκανε ωραία ενέργεια, γύρισε μέσα στην περιοχή στον Τοτσέ, όμως αυτός με προβολή έστειλε την μπάλα λίγο άουτ. Οι “πράσινοι” όμως δεν απογοητεύτηκαν, συνέχισαν να πιέζουν και τελικά στο 50' σκόραραν. Ο Λέτο έβγαλε την σέντρα, ο Κατσουράνης πετάχτηκε και έπιασε την προβολή μέσα στην περιοχή, όμως ο Βέσελς απέκρουσε. Η φάση ωστόσο δεν είχε τελειώσει, η μπάλα πήγε στον Τοτσέ και αυτός με δυνατό σουτ έκανε το 2-1 στο 50'. Στο 52' είχαμε ίσως την πιο καθοριστική φάση του αγώνα, όταν ο Νίνης από πολύ κοντά σημάδεψε το δοκάρι και δεν “καθάρισε” το ματς.

Η χαρά όμως για τον Παναθηναϊκό, που είχε πλέον σκορ πρόκρισης, δεν κράτησε πολύ. Η Οντένσε στο 58', μετά από ωραία κίνηση του Ουτάκα και εξαιρετικό σουτ του Ρουντ έκανε το 2-2 και ουσιαστικά βρέθηκε αγκαλιά με την πρόκριση. Το τέρμα αυτό άγχωσε απίστευτα τους παίκτες του Φερέιρα, με αποτέλεσμα στα επόμενα λεπτά να κάνουν πολλά λάθη. Η καλή ανάπτυηξη πήγε... περίπατο, ενώ τα λάθη στην άμυνα διαδεχόταν το ένα το άλλο. Τελικά στο 80' μετά από νέο λάθος της πράσινης άμυνας ο Καντρί έκανε το 2-3, ενώ στο 88' ο Αντρέασεν με δυνατό μακρινό σουτ έκανε το 2-4 και ουσιαστικά “τέλειωσε” τον Παναθηναϊκό. Το μόνο που κατάφεραν στην συνέχεια οι “πράσινοι” ήταν να μειώσουν σε 3-4 με τον Πετρόπουλο στις καθυστερήσεις.




Το live του sportdog:

90 + 5 Τέλος της αναμέτρησης

95' Γκολ για τον Παναθηναϊκό. Από μακρινή σέντρα του Βύντρα, ο Πετρόπουλος κερδίζει την κόντρα από τον Βέσελ και στέλνει την μπάλα στα δίχτυα για το 3-4

92' Κόκκινη κάρτα στον Μεντί, δεύτερη κίτρινη,
για σκληρό μαρκάρισμα στον Νίνη

86' Γκολ για την Οντένσε! Με φοβερό σουτ ο Αντρεάνσεν νικάει τον Τζόρβα και κάνει το 2-4 για την Οντένσε.

84' Πολύ καλό σουτ του Νίνη, ο Βέσελς διώχνει δύσκολα σε κόρνερ.

82' ΣΟυτ του Σπυρόπουλου μπλοκάρει ο Βέσελς.

80' Γκολ για την Οντένσε. Ο Βύντρα κάνει λάθος και χάνει την μπάλα, ο Αντρέασεν μπαίνει με την μπάλα στην περιοχή και γυρίζει στον Κεντρί. Αυτός σουτάρει, η μπάλα κοντράρει στον Σαριέγκι και καταλήγει στα δίχτυα για το 2-3.

78' Σουτ του Καραγκούνη, η μπάλα φεύγει άουτ

75' Κίτρινη κάρτα στον Βέσελς για καθυστέρηση

74' Αλλαγή για τον Παναθηναϊκό. Ο Καραγκούνης στη θέση του Κατσουράνη

73' Μακρινό σουτ του Νίνη, ο Βέσελς διώχνει σε κόρνερ

70' Πολύ κακός ο Παναθηναϊκός στα τελευταία λεπτά. Λάθη στην άμυνα και κακή ανάπτυξη...

67' Αλλαγή για τον Παναθηναϊκό. Ο Πετρόπουλος στην θέση του Κλέιτον

66' Μακρινό σουτ του Λέτο, η μπάλα φεύγει άουτ

58' Γκολ για την Οντένσε. Ο Ουτάκα κάνει ωραία κίνηση μέσα στην περιοχή, πασάρει στον Ρουντ και αυτός με φαλτσαριστό σουτ “γράφει” το 2-2.

55' Κίτρινη κάρτα στον Κατσουράνη

52' Μεγάλη ευκαιρία για τον Παναθηναϊκό. Ωραία ατομική προσπάθεια του Κλείτον και πάσα στον Νίνη, ο οποίος από το ύψος της μικρής περιοχής σημαδεύει το δοκάρι.

50' Γκολ για τον Παναθηναϊκό. Ο Λέτο κάνει την σέντρα, ο Κατσουράνης πετάγεται με προβολή, όμως ο πορτιέρο της Οντένσε αποκρούει. Στην συνέχεια της φάσης η μπάλα πάει στον Τοτσέ, ο οποίος με δυνατό σουτ στέλνει την μπάλα στα δίχτυα για το 2-1.

46' Μεγάλη ευκαιρία για τον Παναθηναϊκό. Ο Νίνης με ωραία ενέργεια περνάει δύο αντιπάλους του, κάνει και το γύρισμα για τον Τοτσέ, όμως ο Ισπανός με προβολή στέλνει την μπάλα δίπλα από το δοκάρι...

46' Έναρξη δευτέρου ημιχρόνου

45+3' Τέλος πρώτου ημιχρόνου

47'
Κακό σουτ του Κατσουράνη από μακριά, η μπάλα φεύγει άουτ

44' Η Οντένσε είναι καλύτερη στα τελευταία λεπτά και ψάχνει για ακόμα ένα γκολ. Ο Παναθηναϊκός έχει προβλήματα στην άμυνα, ενώ ο Τοτσέ δείχνει πολύ αργός...

35' Γκολ για τον Παναθηναϊκό. Από εκτέλεση κόρνερ του Νίνη ο Μπουμσόνγκ πηδάει πιο ψηλά από όλους και με δυνατή κεφαλιά στέλνει την μπάλα στα δίχτυα για το 1-1

34' Καλή ευκαιρία για τον Παναθηναϊκό. Ο Κατσουράνης κάνει το μακρινό σουτ, ο Βέσελς αιφνιδιάζεται και διώχνει δύσκολα σε κόρνερ.

25' Νέα ευκαιρία για την Οντένσε. Ο Ουτάκα κάνει το σουτ έξω από την περιοχή, η μπάλα φεύγει λίγο πάνω από την εστία του Τζόρβα

24' Νέο σκληρό φάουλ πάνω στον Λέτο, κίτρινη κάρτα στον Μεντί

23' Καλό σουτ του Λέτο, ο πορτιέρο της Οντένσε διώχνει δύσκολα σε κόρνερ

22' Κίτρινη κάρτα στον Ρουντ.

20' Αλλαγή για τον Παναθηναϊκό. Ο Τοτσέ περνάει στο γήπεδο αντί του Μαρίνου που έχει πρόβλημα τραυματισμού.

19'   Καλή ενέργεια από την Οντένσε και σουτ του Καντρί, η μπάλα φεύγει πάνω από τα δοκάρια του Τζόρβα  

18'
Αλλαγή ετοιμάζει ο Φερέιρα, που θα ρίξει στο ματς τον Τοτσέ

14' Ο Παναθηναϊκός προσπαθεί να πιέσει μετά το γκολ που δέχθηκε, όμως δεν έχει κάποια μεγάλη φάση. Παράλληλα, ο πάγκος του "τριφυλλιού" φωνάζει για επιθετικό φάουλ πάνω στον Τζόρβα στην φάση του γκολ των Δανών.

12' «Πάγωσε» το ΟΑΚΑ! Η Οντένσε μετά από λάθος της άμυνας άνοιξε το σκορ. Ο Σόρενσεν εκτέλεσε φάουλ, ο Μπουμσόνγκ έκανε λάθος κεφαλιά προς τα πίσω, ο Τζόρβας έδιωξε με γροθιές λανθασμένα πάνω στην γραμμή και ο Γιόχανσον με σουτ από κοντά έκανε το 0-1

7' Πιέζει ο Παναθηναικός. Δύο σουτ του Λέτο μέσα από την περιοχή, η μπάλα όμως κοντράρει.

7' Στο γήπεδο βρίσκεται και ο Τζιμπρίλ Σισέ, ο οποίος παρακολουθεί με αγωνία το ματς από την εξέδρα. Ο Γάλλος άσος έφτασε στο ΟΑΚΑ λίγα λεπτά πριν την σέντρα και αποθεώθηκε.

5' Οι οργανωμένοι του Παναθηναϊκού φωνάζουν συνθήματα για την ομάδα τους, αλλά και εναντίον του Γιάννη Βαρδινογιάννη. «Και αν δεν έχω καθόλου λεφτά π... Τζίγγερ τα πήρες και αυτά»!

3' Οι δύο ομάδες μπήκαν ορεξάτες στο γήπεδο. Στο πρώτο λεπτό οι Δανοί κέρδισαν κόρνερ, ενώ το "τριφύλλι" στην επόμενη φάση έφυγε στην αντεπίθεση, χωρίς όμως να κάνει κάτι καλό.

1' Έναρξη της αναμέτρησης

Οι συνθέσεις:

ΚΟΚΚΙΝΕΣ: 90'+3' Μεντί (2η κίτρινη)

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 21' Ρούουντ, 23' Μεντί, 76' Βέσελς

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Τζόρβας, Βύντρα, Σπυρόπουλος, Σαριέγκι, Μπουμσόνγκ,

Σιμάο, Κατσουράνης (74' Καραγκούνης), Νίνης, Μαρίνος (20' Τοτσέ), Λέτο, Κλέιτον (67' Πετρόπουλος).

ΟΝΤΕΝΣΕ: Βέσελς, Ρούουντ, Μεντί, Ρεγκίνιουσεν, Κρίστενσεν, Γιόχανσον, Σόρενσεν, Τζεμπά-Τζεμπά, Αντρέασεν, Καντρί (90' Χεγκ), Ουτάκα (87' Τραορέ).

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags