Facebook Pixel Τσουνάμι από Μιράντα στοn Ολυμπιακό, νέος «πύργος», ποιον «διώχνει»
| 2018-07-11 11:16:00

Τσουνάμι από Μιράντα στο λιμάνι, νέος «πύργος», ποιον «διώχνει» - Φορ-δώρο, «παπάτζες» και... Πόνσε!

του Παναγιώτη Νικολάου
Τσουνάμι από Μιράντα στο λιμάνι, νέος «πύργος», ποιον «διώχνει» - Φορ-δώρο, «παπάτζες» και... Πόνσε!

Τρελό «κονέ» Μαρινάκη στις μεταγραφές, θα γίνει deal με 8 «μύρια»;

Παίκτης του Ολυμπιακού θα πρέπει να θεωρείται ο Ρόντερικ Μιράντα. Ο 27χρονος Πορτογάλος κεντρικός αμυντικός της Γουλβς αποτελεί θερμή εισήγηση του Πέδρο Μαρτίνς, με τον οποίο συνεργάστηκαν στη Ρίο Άβε.
 
Οι «ερυθρόλευκοι» αναμένεται να αποκτήσουν τον παίκτη ως δανεικό με υποχρεωτική, κατά πληροφορίες, οψιόν αγοράς για το ερχόμενο καλοκαίρι, ενώ το deal έκανε ο μεγαλομάνατζερ, Ζορζ Μέντες, ο οποίος έκλεισε και τη μεταγραφή του Ντάνιελ Ποντένσε, όπως σας αναφέραμε σε χθεσινό ρεπορτάζ.
 
Πάντως, η απόκτηση του Ρόντερικ Μιράντα δε θα είναι η τελευταία για το κέντρο της άμυνας. Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες του sportdog.gr, οι Πειραιώτες θα αποκτήσουν έναν ακόμη κεντρικό αμυντικό, κάτι που σημαίνει ότι δύο εκ των Γιάγκος Βούκοβιτς, Μπιόρν Ένγκελς και Δημήτρη Νικολάου, θα αποχωρήσουν, με τον Σέρβο άσο να έχει, αυτή τη στιγμή τουλάχιστον, τις περισσότερες πιθανότητες για να παραμείνει στο «ερυθρόλευκο» ρόστερ.  
 
«Δώρο» και φορ από Μέντες
 
Σε ό,τι αφορά τα υπόλοιπα μεταγραφικά, η περίπτωση του Ντιτερίκ Ζοέλ Ταγκό, που αγωνίστηκε πέρσι δανεικός στη Μαρίτιμο (9 γκολ, 12 ματς) από την Κρουζέιρο, φέρεται όντως να απασχολεί τον Ολυμπιακό, αλλά δεν είναι βέβαιο ότι πρόκειται για πρώτη επιλογή. Πάντως, υπάρχουν πιθανότητες να προχωρήσει η περίπτωση του 24χρονου  διεθνή Καμερουνέζου φορ από τη στιγμή που έχει μάνατζερ τον Ζορζ Μέντες.
 
Στο μεταξύ, παίκτης του γνωστού ατζέντη είναι και ο Αχμέτ Χασάν «Κόκα», ο 25χρονος Αιγύπτιος φορ της Μπράγκα, που επίσης ακούγεται έντονα για τους Πειραιώτες. Πρόκειται για πολύ ακριβή περίπτωση, ενώ δε φαίνεται να ταιριάζει στα «θέλω» του Πέδρο Μαρτίνς, ο οποίος προτιμάει έναν φορ με περισσότερες τεχνικές αρετές. Όσον αφορά, πάντως, τις οικονομικές δυσκολίες της υπόθεσης, ενδεχομένως να μπορούν να ξεπεραστούν λόγω του Ζορζ Μέντες.
 
Γουίλιαν όπως... Πόνσε
 
Σχετικά με τον μέσο που αναζητούν στο λιμάνι, οι περιπτώσεις των  Σανίν Πρσιτς και Γουίλιαν Αράο φαίνεται όντως να μπαίνουν στον «πάγο». Ο Ολυμπιακός παρουσιάζεται να εξετάζει, πλέον, άλλες επιλογές, καθώς για τον πρώτο τα χρήματα που χρειάζονται είναι πάρα πολλά και στη δική του υπόθεση δεν υπάρχει ο... Ζορζ Μέντες, αλλά το γραφείο μάνατζερ που εκπροσωπεί και τον Πέδρο Μαρτίνς.

Ο δεύτερος θυμίζει… Εζεκιέλ Πόνσε, από την άποψη ότι δε θέλει να συνεχίσει την καριέρα του στην Ελλάδα και οι πιέσεις που δέχτηκε για να πειστεί μάλλον δεν έπιασαν τόπο. Εξάλλου, στον Πειραιά θεωρούν ότι οι δύο παίκτες έχουν πολλά κοινά χαρακτηριστικά, αγωνίζονται κυρίως ως 8άρια και όχι ως 6άρια, μιας και ο Πέδρο Μαρτίνς προτιμάει περισσότερο έναν καθαρό «κόφτη», παρά έναν δημιουργικό χαφ.   
 
«Παπάτζες» για Καρίμ
 
Σχετικά με τον Λάζαρ Μάρκοβιτς, όπως σας γράφαμε και χθες, ο Ολυμπιακός τα έχει βρει με τη Λίβερπουλ και περιμένει την απάντηση του Σέρβου άσου, ο οποίος ψάχνει για κάτι καλύτερο. Αν και εφόσον δεν το βρει, τότε είναι πολύ πιθανό να προχωρήσει η περίπτωσή του. Στο λιμάνι μετά την απόκτηση του Ντάνιελ Ποντένσε δεν «καίγονται» για μεταγραφή στα «φτερά», ωστόσο αν ο Λάζαρ Μάρκοβιτς το αποφασίσει, τότε σίγουρα δε θα πουν «όχι».
 
Όσον αφορά τα νέα σενάρια περί πρότασης 8 εκατ. ευρώ της Μπεσίκτας για τον Καρίμ Ανσαριφάρντ, μοιάζει περισσότερο με… ανέκδοτο, καθώς, όπως σας έχουμε εξηγήσει πολλές φορές, η τουρκική ομάδα δεν μπορεί να προσφέρει τόσα χρήματα για τον Ιρανό φορ.

Πάντως, ανεξάρτητα απ’ αυτό, μέχρι τέλος του μηνός αναμένονται εξελίξεις σχετικά με το μέλλον του παίκτη και αναλόγως με την κλήρωση που θα έχουν οι Πειραιώτες στο Europa League, θα αποφασιστούν και οι υπόλοιπες προσθαφαιρέσεις που θα γίνουν στο ρόστερ.
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags