Facebook Pixel «Κόλαση» στην Εθνική με το μπάχαλο Σκίμπε - Πέφτουν... μπουνιές - Χαμός με τρεις διεθνείς
| 2018-10-09 12:56:00

«Κόλαση» στην Εθνική με το μπάχαλο Σκίμπε - Πέφτουν... μπουνιές - Χαμός με τρεις διεθνείς

του Λάζαρου Γεωργίδη
«Κόλαση» στην Εθνική με το μπάχαλο Σκίμπε - Πέφτουν... μπουνιές - Χαμός με τρεις διεθνείς

Στον αέρα κοντεύει να τιναχτεί η «γαλανόλευκη», κόβονται δύο!

Μεγάλες απορίες έχει προκαλέσει η απόφαση του Μίκαελ Σκίμπε να καλέσει στην Εθνική ομάδα τον Γιάννη Φετφατζίδη για τα προσεχή κρίσιμα ματς με την Ουγγαρία και τη Φινλανδία για το National League. Από την άποψη ότι ο Έλληνας άσος δε διανύει και την καλύτερη περίοδο στην καριέρα του, μετά την απίστευτη χαμένη ευκαιρία στο ντέρμπι με την ΑΕΚ, κάτι που ενδέχεται να του έχει στοιχίσει και ψυχολογικά, καθώς ο παίκτης έχει δεχθεί γενικευμένη «επίθεση» τόσο από τους οπαδούς στα social media, όσο κι από μερίδα του Τύπου (δείτε ΕΔΩ).

Την ίδια στιγμή, μάλιστα, που στην ίδια θέση διαπρέπει στη Superleague ο Τάσος Χατζηγιοβάννης, ο οποίος με τη φανέλα του Παναθηναϊκού κάνει εξαιρετικές εμφανίσεις και θεωρείται από τους πιο φορμαρισμένους παίκτες στο ελληνικό πρωτάθλημα. Μόνο τυχαίο δεν είναι, άλλωστε, πως από το «πράσινο» στρατόπεδο εκφράστηκαν αρκετά παράπονα χθες για τη συγκεκριμένη απόφαση του Γερμανού τεχνικού, ο οποίος προφανώς πόνταρε, σε αυτή τη φάση, στην εμπειρία του «Φέτφα», παρά τα όσα έγιναν στο πρόσφατο ντέρμπι.  

Μπάχαλο με Βλαχοδήμο

Παράλληλα, ο Μίκαελ Σκίμπε έκανε μια δήλωση χθες για τον Οδυσσέα Βλαχοδήμο που επίσης προκάλεσε αρκετά ερωτηματικά. Όπως τόνισε, έχει γίνει ήδη επαφή με τον παίκτη για να κληθεί στην Εθνική, ωστόσο είναι θέμα της UEFA και της FIFA αν θα του επιτρέψει να γίνει διεθνής με την «γαλανόλευκη» από τη στιγμή που έχει συμμετοχή με τις μικρές εθνικές της Γερμανίας. Κάτι που, πάντως, δεν έχει βάση και αποδεικνύει τους κακούς χειρισμούς που έχουν γίνει στην υπόθεση του Έλληνα γκολκίπερ.

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες του sportdog.gr, η πρώτη επαφή έγινε μετά τον ντόρο της περασμένης εβδομάδας και την εντυπωσιακή εμφάνιση του Οδυσσέα Βλαχοδήμου στην αναμέτρηση με την Μπενφίκα. Προηγουμένως, κανένα στέλεχος της ομοσπονδίας, ούτε ο Μίκαελ Σκίμπε, δεν είχα ενοχλήσει επίσημα τον παίκτη. Επιπλέον, είναι δεδομένο πως δεν είναι, πλέον, θέμα της UEFA ή της FIFA ποιο εθνόσημο θα φορέσει ο ταλαντούχος πορτιέρε. Όπως σας έχουμε εξηγήσει ξανά, αν η ΕΠΟ καλέσει τον Οδυσσέα Βλαχοδήμο να γίνει διεθνής, τότε η γερμανική ομοσπονδία δεν μπορεί να μπλοκάρει με κανέναν τρόπο την κλήση του. Απλώς, η ελληνική ομοσπονδία ενημερώνει την UEFA και τη FIFA για την κλήση, καθώς ο παίκτης είναι κατοχυρωμένος αυτή τη στιγμή ως Γερμανός διεθνής, προκειμένου, δηλαδή, να γίνει η αντικατάσταση.  

Βέβαια, η γερμανική ομοσπονδία δεν αναμένεται να μείνει με σταυρωμένα τα χέρια. Μπορεί να μην έχει το δικαίωμα να μπλοκάρει την κλήση του παίκτη στην Εθνική Ελλάδας, ωστόσο είναι διατεθειμένη να αποτρέψει τη συγκεκριμένη εξέλιξη, πιέζοντας τον παίκτη να αρνηθεί τη συγκεκριμένη προοπτική, παρόλο που το θέλει πολύ (μέχρι πρόσφατα τουλάχιστον). Κι αυτό γιατί, πλέον, πρόκειται για ένα από τα πιο «καυτά» ονόματα τερματοφυλάκων στην Ευρώπη και δε θέλουν να τον χάσουν. Κι εδώ είναι το λάθος Ομοσπονδίας και Σκίμπε, ο οποίος δεν πίεσε για να κάνει διεθνή τον νεαρό γκολκίπερ, όπως έχουμε αναφέρει ξανά. Αν είχε κληθεί νωρίτερα ο παίκτης, οι Γερμανοί δε θα είχαν προβάλλει αντίσταση και το θέμα θα είχε κλείσει οριστικά.

Νέα «κοψίματα»

Στο μεταξύ, υπάρχουν φήμες που αναφέρουν ότι θα προκύψουν και νέα «κοψίματα» στην Εθνική ομάδα από τους συλλόγους, λόγω «μικροτραυματισμών», για την ακρίβεια κάποιοι μιλούν για τουλάχιστον δύο. Όπως σας γράφαμε και χθες, οι ομάδες δε θέλουν να ρισκάρουν τη συμμετοχή βασικών τους στελεχών με τη «γαλανόλευκη» που δε βρίσκονται σε καλή κατάσταση και έχουν ταλαιπωρηθεί, ενώ κάποιοι συνδέουν το συγκεκριμένο γεγονός με το γενικότερο «πόλεμο» που έχει ξεσπάσει στις τάξεις της ΕΠΟ από τους ισχυρούς του ελληνικού ποδοσφαίρου και μοιραία έχει «αγγίξει» και την Εθνική ομάδα...  

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Φοβερές ατάκες Φετφατζίδη - Τι έλεγε για το... άχαστο - Ποιοι «έπεσαν» πάνω του - «Λύγισαν» όλοι

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags