Facebook Pixel «Θα κάνει τη... Λαζαριά - Σκίζεται για τον Ολυμπιακό - Θα φανεί στην Τούμπα - Ο Λουτσέσκου είναι...»
| 2019-02-04 15:00:00

«Θα κάνει τη... Λαζαριά - Σκίζεται για τον Ολυμπιακό - Θα φανεί στην Τούμπα - Ο Λουτσέσκου είναι...»

του Γιώργου Κτενά
«Θα κάνει τη... Λαζαριά - Σκίζεται για τον Ολυμπιακό - Θα φανεί στην Τούμπα - Ο Λουτσέσκου είναι...»

Συνέντευξη-φωτιά από τον Σπύρο Γρομητσάρη στο sportdog.

Την άποψη ότι ο Ολυμπιακός θα «ξεμπούκωνε» στο σκοράρισμα, από τη στιγμή που παρήγαγε φάσεις μπροστά από την αντίπαλη εστία, εξέφρασε με δηλώσεις του στο sportdog ο Σπύρος Γρομητσάρης.

Ο ρεπόρτερ του Ολυμπιακού στη SportDay αναφέρθηκε ακόμα στο ντέρμπι της ΑΕΚ με τον ΠΑΟΚ, χαρακτηρίζοντας ως κακοποίηση του ποδοσφαίρου αυτό που έγινε στο ΟΑΚΑ, ενώ αναφέρθηκε και στο ντέρμπι με τον Δικέφαλο στην Τούμπα, που πλησιάζει για τον Ολυμπιακό. 

«Ο Ολυμπιακός και ακόμα αρχίσει να σκοράρει μαζικά πολλά γκολ στα παιχνίδια του, παρήγαγε ποδόσφαιρο. Κάποια στιγμή, νομοτελειακά, θα "ξεμπούκωνε" επιθετικά. Σημαντικό στοιχείο, επίσης, είναι η άνοδος των εξτρέμ, ειδικά του Λάζαρου που επέστρεψε και σκοράρει, βγάζει ασίστ κ.λπ. Σκοράρουν και οι Χασάν-Γκερέρο. Το σημαντικό είναι ότι ακόμα και όταν δεν σκόραρε πολλά γκολ, η ομάδα δημιουργούσε φάσεις. Προφανώς μπορεί να πει κανείς ότι ένας παίκτης γκολτζής, πιο γρήγορος κ.λπ., θα μπορούσε να βοηθήσει. Αλλά το σημαντικό είναι ότι η ομάδα παράγει φάσεις», ήταν το αρχικό σχόλιο του Σπύρου Γρομητσάρη στο sportdog και στη συνέχεια συμπλήρωσε συγκεκριμένα για την παρουσία του Λάζαρου Χριστοδουλόπουλου:

«Ο Λάζαρος ήταν είναι και θα είναι ο Λάζαρος. Δηλαδή ένας παίκτης που ήρθε, επιτέλους, στην ομάδα που αγαπάει. Το αισθάνεται στο παιχνίδι του, είναι ξεκάθαρο, δεν υποκρίνεται, το βγάζει. Θα σκιστεί ακόμα και σε ματς που δεν του πηγαίνουν. Δεν περπατάει, παίζει στην ομάδα που αγαπάει και δίνει κάτι διαφορετικό. Εκεί που δεν το περιμένεις, θα κάνει μια δική του ενέργεια, μια Λαζαριά και θα δώσει τη λύση. Πολύ έξυπνος και έμπειρος παίκτης».



Το ντέρμπι της ΑΕΚ με τον ΠΑΟΚ πώς το είδες; 

«Επιβεβαίωσα όσα γνώριζα ήδη, δηλαδή ότι ο Ολυμπιακός είναι η καλύτερη ομάδα στο πρωτάθλημα, η πιο θεαματική, εκείνη που αξίζει να πληρώσεις εισιτήριο για να τη δεις. Γιατί δεν θα πληρώσεις για να δεις την ΑΕΚ ή τον ΠΑΟΚ. Έναν ΠΑΟΚ που, ναι, είναι αποτελεσματικός και στο τέλος της γραφής τα αποτελέσματα είναι που δίνουν πρωταθλήματα. Αλλά ο Ολυμπιακός είναι η πιο θεαματική και καλή ομάδα του πρωταθλήματος. Χθες κακοποιήθηκε το ποδόσφαιρο.

Είναι εντυπωσιακό πώς κατάφερε η ΑΕΚ από την κατάκτηση του περσινού τίτλου να έχει αυτή την εικόνα της παρακμής, να αφήνει τα κομμάτια της μέσα στο γήπεδο. Ο ΠΑΟΚ από την άλλη πλευρά είναι ομάδα ουσίας. Μπήκε, έβαλε γκολ από στημένη φάση, έμεινε με 10 παίκτες, άρα δικαιολογείται που έμεινε πίσω στο γήπεδο. Αλλά ο ΠΑΟΚ αυτό είναι, θα παίξει στην κόντρα, θα γίνει επικίνδυνος από τα στημένα, θα επιδιώξει να έχει ουσία στο παιχνίδι του».

«Θα φανεί αν μπορεί πρωτάθλημα»

Πώς βλέπεις το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ που ακολουθεί στην Τούμπα; Γιατί με όποιο άλλο αποτέλεσμα πλην νίκης, ουσιαστικά ο Ολυμπιακός μένει εκτός διεκδίκησης πρωταθλήματος.

«Είναι ξεκάθαρο ότι ο Ολυμπιακός θέλει μόνο τη νίκη για να πάει δυνατά για το πρωτάθλημα. Θα χωρίσω το ντέρμπι, όμως, στα δύο: Την Κυριακή δεν θα φανεί ποιος είναι καλύτερος. Το έχουμε δει ποιος είναι καλύτερος στα 2/3 του πρωταθλήματος. Ο Ολυμπιακός είναι αυτή η ομάδα. Την Κυριακή απλώς θα φανεί κι αν μπορεί να πάρει το πρωτάθλημα. Αν κερδίσει ο Ολυμπιακός, παίζονται όλα. Με ισοπαλία ή ήττα δεν υπάρχει προοπτική».



Τόσο ο Μαρτίνς όσο και ο Λουτσέσκου έχουν βάλει σφραγίδα σε κάθε ομάδα. Ποια είναι η δική σου άποψη;

«Ο Μαρτίνς όσο περνάει ο καιρός θα μας εκπλήσσει συνεχώς θετικά. Γιατί έχουμε στο μυαλό μας λίγο τους Πορτογάλους προπονητές ότι τους ενδιαφέρει το αποτέλεσμα και η ουσία περισσότερο. Παρόλα αυτά ο Μαρτίνς έχει δείξει πολλά καλά στοιχεία και, φυσικά, ρόλο σε αυτό παίζει και το υλικό που έχει. Γιατί ο Ολυμπιακός διαθέτει καλό υλικό, που όμως έχει δουλευτεί και καλά. Γιατί και πέρσι ο Ολυμπιακός δεν είχε κακό ρόστερ, αλλά είχε κακούς διαχειριστές αυτού του ρόστερ.

Από τον Λουτσέσκου δεν περιμένω κάτι καινούργιο. Τόσο στην Ξάνθη όσο και στον ΠΑΟΚ έχει αποδείξει τι προπονητής είναι. Είναι προπονητής του αποτελέσματος, που θέλει να το πάρει με κάθε τρόπο ακόμα και όταν δεν παίζει καλά. Οπότε δεν περιμένω τίποτα σούπερ προπονητικές κινήσεις από την πλευρά του. Προσωπικά ο Λουτσέσκου, άλλωστε, δεν μου ταιριάζει ως στιλ προπονητή. Ειδικά για τον Ολυμπιακό, παίζει κάτι άλλο από αυτό που είναι ο Ολυμπιακός. Αν αρέσει στον ΠΑΟΚ και τους ταιριάζει, δεν το κρίνω».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Αυτός είναι φορ για τον Ολυμπιακό - Τον παίρνει... αύριο το πρωί ο Μαρινάκης με 5 εκατομμύρια!


 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags