Facebook Pixel Ιβάν Σαββίδης - ΠΑΟΚ: Συνέντευξη Φραγκούλη για ΠΑΟΚ, Σαββίδη και Αθήνα!
| 2019-04-03 17:37:00

Ξέσπασμα για ΠΑΟΚ και... Ιβάν: "Ούτε στη φιέστα γήπεδο - Ψάχνουν ευκαιρία τα τρωκτικά των Αθηνών"

Sportdog Team
Ξέσπασμα για ΠΑΟΚ και... Ιβάν: "Ούτε στη φιέστα γήπεδο - Ψάχνουν ευκαιρία τα τρωκτικά των Αθηνών"

Μπορούν να τιμωρήσουν τον Δικέφαλο; Συνέντευξη για όλους και όλα!

Ιβάν Σαββίδης - ΠΑΟΚ: Ο επίτιμος αρχηγός ΓΕΕΘΑ Φραγκούλης Φράγκος φιλοξενήθηκε στο Metropolis 95.5 και μίλησε και όλους και όλα!

Ο γνωστός για τα ΠΑΟΚτσήδικα αισθήματά του στρατηγός εν αποστρατεία μίλησε για τον Δικέφαλο, ο οποίος καλπάζει προς τον τίτλο και επέστησε την προσοχή σε όλους τους φιλάθλους ώστε να είναι προσεκτικοί στην τελική ευθεία προκειμένου να μη δοθεί πάτημα σε όσους καιροφυλακτούν για να τιμωρήσουν την ομάδα. Παράλληλα, αναφέρθηκε στο ζήτημα του νέου γηπέδου καταθέτοντας πρόταση για plan b σε περίπτωση που δημιουργηθούν εμπόδια για την ανακατασκευή της Τούμπας, ενώ αναφέρθηκε και στο θέμα της Μακεδονίας και την ατάκα Τσίπρα στα Σκόπια για αεροδρόμιο “της Μίκρας”.

Αναλυτικά όσα είπε:

Για το πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει ο Μάκης Μανάβης: «Εύχομαι τα καλύτερα για τον Μάκη τον Μανάβη. Το πατρικό μου είναι στον Βαρδάρη εκεί που είχε το μαγαζί του».

Για το αν πρέπει να συμμετάσχει ο Ιβάν Σαββίδης σε φιέστα εντός γηπέδου για την κατάκτηση του τίτλου: «Δεν πρέπει τα τρωκτικά των Αθηνών να βρουν την ευκαιρία να μας κάνουν άλλη μια ζημιά. Καλύτερα να μην μπει στο γήπεδο, για να μην έχουμε κάποια τιμωρία, είτε αφαίρεση βαθμών, είτε βρουν κάτι άλλο και μας τιμωρήσουν. Ας τα ζυγίσει όλα αυτά ο πρόεδρος και ας αποφασίσει».

Για το ότι ο ΠΑΟΚ είναι μια ανάσα από την κατάκτηση του Πρωταθλήματος: «Δεν είμαι απλά έτοιμος να πανηγυρίσω, είμαι σκασμένος. Διότι έπρεπε να το πανηγυρίσω και πέρσι. Πέρασαν πολλά χρόνια από την τελευταία φορά. Θυμάμαι εκείνον τον πανηγυρισμό. Το γκολ του Πάπριτσα στο ΟΑΚΑ, ήμουν στη Θύρα 31. Θυμάμαι το γκολ του Γκουερίνο στο ματς με την ΑΕΚ. Δίπλα μου τότε είχα και έναν άνθρωπο που τον υπεραγαπούσα και λείπει από τη ζωή σήμερα. Ήταν, μάλιστα, Αρειανός αλλά πανηγύρισε μαζί μας. Τότε ήταν αλλιώς. Η Θεσσαλονίκη ήταν ενωμένη».

Για τη φράση του Τσίπρα για αεροδρόμιο της... Μίκρας: «Η Βόρεια Ελλάδα υπέστη μεγάλη αδικία. Με τελευταία την προδοτική ατάκα του Τσίπρα να αποκαλέσει το αεροδρόμιο “Μακεδονία” Μίκρα. Δεν ανέχομαι αυτοί οι άνθρωποι να διοικούν την πατρίδα μου. Είναι προδοσία. Άκουγα έναν πρώην υπουργό που έλεγε ότι δεν ξέρει τι θα ψηφίσουμε εμείς οι Μακεδόνες, διότι με την επιδοματική πολιτική της κυβέρνησης μπορεί να υπάρξουν άνθρωποι που θα προτάξουν το ατομικό τους συμφέρον όταν θα ψηφίσουν. Μας ζυγίζουν πολύ λίγο εμάς τους Μακεδόνες. Δεν ζυγιστήκαμε και βρεθήκαμε ελλιποβαρείς. Είμαστε Ελληνάρες, Μακεδόνες και αγαπάμε τον ΠΑΟΚ μας και τη Θεσσαλονίκη μας. Πρέπει να καταθέσει ψυχή ο Μακεδόνας. Ας κοιτάξουμε τα παιδιά που πήγαν στο εξωτερικό. Ας κοιτάξουμε το δημογραφικό. Με τι μισθούς θα κάνει ο Έλληνας παιδί; Τα δώσαμε όλα για ένα ΔΝΤ και για τις Βρυξέλλες;»

Για το γήπεδο: «Όταν υπάρχει ένα plan a, πρέπει να υπάρχει και ένα plan b. Πριν τις εκλογές, όποτε κι αν προκηρυχθούν, πρέπει να έχουμε πάρει την άδεια ανέγερσης, διότι μετά θα μας πάνε στις επόμενες εκλογές. Δεν μιλώ για παγίδα. Πρόβλεψη επί μελλοντικής δράσης το λέμε στον στρατό αυτό. Όταν ήμασταν στα εγκαίνια του Σ.Φ. ΠΑΟΚ Νέας Υόρκης είχα προτείνει στον Ιωάννη Σαββίδη, εγώ έτσι τον λέω όχι Ιβάν, να εγκαινιάσει το νέο γήπεδο στις 25 Μαρτίου 2021, 200 χρόνια από την εθνεγερσία. Ο ΠΑΟΚ δεν είναι ένα απλό σωματείο, αλλά σωματείο των αλησμόνητων πατρίδων. Των Μικρασιατών, των Κωνσταντινουπολιτών, τον Ποντίων. Διδάσκουμε πολιτισμό και πατρίδα. Και μπράβο στα παιδιά των Μακεδόνων για το συλλαλητήριο που διοργανώνουν για τη Μακεδονία. Γιατί κάποιοι προσπάθησαν να πουν ότι παίρνουμε το Πρωτάθλημα διότι δήθεν είμαστε κυβερνητικοί. Αήττητο Πρωτάθλημα δεν είναι κυβερνητικό, αλλά είναι λεβεντιά αυτών που παίζουν και των παιδιών που τρέχουν σε όλη την Ελλάδα.».

Για το ποιο πρέπει να είναι το plan b για το γήπεδο: «Εάν μας στραβώσουν το plan a, πρέπει να υπάρχει plan b. Δεν μας δίνουν άδεια για την Τούμπα; Εγώ θα ρίξω δύο ονόματα. Και αυτά είναι ο Παύλος Μελάς και το Καρατάσου. Δύο περιοχές που σχετίζονται με τη Μακεδονία και οι δύο. Παίρνεις το ένα από τα δύο και φτιάχνεις όχι μόνο τη Νέα Τούμπα αλλά και δέκα άλλα γήπεδα για την Κ19 και όλη τη Δυτική Θεσσαλονίκη που το 90% είναι ΠΑΟΚ. Αν στραβώσει η πρώτη απόφαση όλα αυτά. Ας υπάρχει στο πίσω μέρος του μυαλού μας. Σε ό,τι αφορά τώρα το plan a. Κύριε Περιφερειάρχα, κύριε Τζιτζικώστα, η Δούρου, η οποία ευθύνεται για 125 χαμένες ζωές στην Αττική, βρήκε 20 εκατομμύρια ευρώ και τα διέθεσε για το γήπεδο της ΑΕΚ και την υπογειοποίηση. Υπογειοποιείς και εσύ την οδό Διαγόρα πάνω από τον Περιφερειακό και την πας στην Αγία Βαρβάρα και εξυπηρετείς 250 χιλιάδες Τουμπιώτες να έχουν προσβασιμότητα, αλλά και τη λαοφιλή ομάδα της Θεσσαλονίκης για να φτάνει ο κόσμος με αξιοπρέπεια στο γήπεδο. Οφείλεις να το κάνεις. Μην πεις ότι δεν υπάρχουν χρήματα. Βάλε τους μηχανικούς σου να εκπονήσουν ένα σχέδιο και όπως γίνεται το δυτικό κομμάτι της Θεσσαλονίκης να γίνει και το ανατολικό. Μέσα σε αυτό θα βάλεις και το γήπεδο της Τούμπας. Έτσι και εσύ θα πεις ότι έκανες το καθήκον σου. Ενόψει αυτοδιοικητικών εκλογών οφείλεις να το εξαγγείλεις. Και να φτάσει και το Μετρό σε Τούμπα και Χαριλάου αν απαιτείται για να εξυπηρετηθούν και τα δύο σωματεία. Και ο Ηρακλής να κάνει το γήπεδό του στη Μίκρα ή όπου αυτός θέλει. Η Θεσσαλονίκη είναι τεράστια πόλη και πρέπει να διαθέτει χώρους για να αθλούνται τα νιάτα της. Και ο ιστορικός Απόλλων Πόντου. Δεν είναι γήπεδο αυτό που παίζει. Βρέθηκα πριν λίγες ημέρες στην Αττική, στο Καραϊσκάκη. Υπογειοποιούν εκεί την παραλιακή λεωφόρο για να κάνουν πάρκο. Και εδώ σκοτωνόμαστε στις λακκούβες του Μπουτάρη».

Για την εκδήλωση για τον Κρητικό Γιάννη Σμαραγδή: «Παρουσιάζουμε ένα βιβλίο για τον Γιάννη Σμαραγδή, ο οποίος προβάλλει την πατρίδα μας, είτε με τον Ελ Γκρέκο, με τον Νίκο Καζαντζάκη, το έργο για τον Αλέξανδρο Παπαδιαμάντη, το οποίο και θα προβληθεί μαζί με την παρουσίαση του βιβλίου του. Θα γίνει το Σάββατο στις 7 μ.μ. ώρα στο κινηματοθέατρο Αλέξανδρος. Θα μιλήσουν πολύ για τη Μακεδονία μας. Ως Μακεδόνες πρέπει να δείξουμε την αγάπη μας στον κρητικό Σμαραγδή για τους 700 Κρητικούς που θυσιάστηκαν για τη Μακεδονία».

Για τον κόσμο του ΠΑΟΚ και την ευχή του για την επόμενη μέρα του ΠΑΟΚ και της Θεσσαλονίκης: «Δεν πρέπει να δώσουμε αφορμή για να μας κόψουν βαθμούς τα τρωκτικά των Αθηνών. Εμείς από την πλευρά μας, πρέπει να είμαστε, όπως είμαστε τώρα, σεμνοί, φανατικά τοποθετημένοι με την ομάδα μας, να σπάει τζάμια η φωνή μας και να ανεβάσουμε κι άλλο το επίπεδό μας. Και του χρόνου να μην ντρέπομαι που θα βλέπω τον ΠΑΟΚ στην Ευρώπη. Να κάνει ο μεγαλομέτοχος τέτοιες μεταγραφές που θα διακριθούμε και στο Τσάμπιονς Λιγκ. Αυτή είναι η ευχή μου. Γήπεδο νέο και αξιοπρέπεια. Και οι ταγοί της πόλης είτε δήμαρχος είτε περοιφερειάρχης να ανεβάσουν το επίπεδο της πόλης και της εγκαταστάσεις της».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags