Facebook Pixel Ολυμπιακός - Λεωνίδας Στεργίου: Απίστευτα λεφτά για 17χρονο στόπερ
| 2019-05-09 13:19:00

"Κουφό" όνομα στο λιμάνι - Τα "σκάει" σε 17χρονο και... κοντό; - Υπάρχει συμφωνία για Βαλμπουενά

του Παναγιώτη Νικολάου
"Κουφό" όνομα στο λιμάνι - Τα "σκάει" σε 17χρονο και... κοντό; - Υπάρχει συμφωνία για Βαλμπουενά

Θα κοντράρει ολόκληρη Σεβίλλη; Τι ισχύει για τον Γάλλο άσο; Όλα εδώ!

Ολυμπιακός: Λεωνίδας Στεργίου λοιπόν. Έλληνας ομογενής, γεννημένος και μεγαλωμένος στην Ελβετία. Τον περασμένο Φεβρουάριο μόλις έκλεισε τα 17 του χρόνια, αυτό όμως δεν έχει εμποδίσει την ομάδα του, τη Σεντ Γκάλεν, από τότε περίπου να του έχει δώσει σημαντικότατο χρόνο στο rotation. Έντεκα παιχνίδια πρωταθλήματος έχει πάρει το τελευταίο τρίμηνο ο διεθνής με τις "μικρές" Εθνικές ομάδες της Ελβετίας.

Χθεσινό λοιπόν δημοσίευμα ισπανικής ιστοσελίδας έκανε λόγο για ενδιαφέρον της Σεβίλλης και της ελληνικής ομάδας για τον 17χρονο κεντρικό αμυντικό. Αν ισχύει, αυτομάτως δεν έχουμε κάτι να συζητήσουμε, αφού προφανώς, ο ανταγωνισμός προφανώς δεν ευνοεί τους "ερυθρόλευκους" (αλλά και οποιαδήποτε ελληνική ομάδα).

Από εκεί και πέρα πάντως, εφόσον φαίνεται πως ο συγκεκριμένος όντως τσεκάρεται από τους Πειραιώτες, υπάρχουν αρκετά θέματα που δεν επιτρέπουν μεγαλύτερη αναφορά από το απλό τσεκάρισμα. Πρώτον, ο παίκτης έχει δυο χρόνια ακόμη συμβόλαιο με τον ελβετικό σύλλογο, ο οποίος δεν έχει καμία διάθεση να τον πουλήσει. Ή, αν το κάνει, θα το κάνει ζητώντας τέτοια χρήματα που καμία ελληνική ομάδα δεν προτίθεται να δώσει για 17χρονο ποδοσφαιριστή.

Συνδυαστικά λοιπόν, το δεύτερο έχει να κάνει τόσο με την ηλικία όσο και τα σωματοδομικά χαρακτηριστικά του ποδοσφαιριστή. Ο Ολυμπιακός δεν ψάχνει έναν ακόμη ταλαντούχο (έστω και πολύ ταλαντούχο) πιτσιρικά για το κέντρο της άμυνάς του (πόσο μάλλον να τον "χρυσοπληρώσει"). Ψάχνει εμπειρία και σίγουρα δεν θα... σπαταλήσει πόρους για επενδύσεις.

Και επίσης, κάτι τελευταίο. Ο Λεωνίδας Στεργίου (με τον οποίο πάντως, μανατζερικά, υπάρχει δοκιμασμένος για τους Πειραιώτες δίαυλος επικοινωνίας) είναι μόλις 1.80. Δεν το λες και πρώτο μπόι για στόπερ…

Συμφωνία κυρίων για Βαλμπουενά

Αποσαφηνίστηκε τελικά το τι ισχύει με τον Ματιέ Βαλμπουενά. Οπως λέγαμε σε χθεσινό μας ρεπορτάζ, βάσει της αρχικής ενημέρωσης που υπήρχε σχετικά με το ενδιαφέρον του Ολυμπιακού, ο Γάλλος έχοντας συμπληρώσει συγκεκριμένο αριθμό συμμετοχών, αυτομάτως επέκτεινε το συμβόλαιο του για έναν χρόνο με τη Φενέρ. 

Τελικά όμως, όπως Τούρκοι συνάδελφοι βοήθησαν σε επικοινωνία του sportdog να ξεκαθαριστεί, ο 35χρονος εξτρέμ έκανε μια... συμφωνία κυρίων με τη διοίκηση της Φενέρ. Να μη δηλαδή "επιμείνει" (υπάρχουν δικαστικοί τρόποι που το διασφαλίζουν) στην επέκταση του συμβολαίου του, η οποία και θα του απέφερε 4 εκατ. ευρώ για τον επόμενο χρόνο, αλλά να μπορεί να επιλέξει ο ίδιος πού θα συνεχίσει, έχοντας όμως και μια πρόταση από τα "καναρίνια". Πρόταση για 1+1, με 2 εκατ. ευρώ πάγιες απολαβές και τον δεύτερο χρόνο να ενεργοποιείται αν (και πάλι) συμπληρώσει συγκεκριμένο αριθμό συμμετοχών.

Έτσι, η Φενέρ επιβραβεύει τον Βαλμπουενά για μια καλή φετινή σεζόν, πετυχαίνει να γλυτώσει το δεύτερο φετινό μεγαλύτερο της συμβόλαιο (βασικό ζητούμενο των "καναρινιών" ο εξορθολογισμός του μπάτζετ τους), κάνει βάσει αυτής της πρόθεσης μια πρόταση στον Γάλλο ακόλουθη με τον σχεδιασμό, επιτρέποντας στον Βαλμπουενά να επιλέξει ο ίδιος το πού (και πώς) θέλει να συνεχίσει την καριέρα του, σε περίπτωση που δεν ικανοποιείται από τη νέα πρόταση που έχει καταθέσει ο τουρκικός σύλλογος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Απίστευτο: Πουλάει με 3 "χαρτιά" τον... ανύπαρκτο ο Μαρινάκης - Μόνο στον Ολυμπιακό γίνονται αυτά!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags