Facebook Pixel Sportdog.gr | Ξεμούδιασμα με... δύο πρόσωπα - Ήττα για ΠΑΟΚ, "πειράματα" Φερέιρα - Μέσα όλες οι μεταγραφές
| 2019-07-03 21:51:00

Ξεμούδιασμα με... δύο πρόσωπα - Ήττα για ΠΑΟΚ, "πειράματα" Φερέιρα - Μέσα όλες οι μεταγραφές

Sportdog Team
Ξεμούδιασμα με... δύο πρόσωπα - Ήττα για ΠΑΟΚ, "πειράματα" Φερέιρα - Μέσα όλες οι μεταγραφές

Ο Δικέφαλος έχασε με 1-0 από την Άλκμααρ.

Με φιλική ήττα ντεμπούταρε στον πάγκο του ΠΑΟΚ ο Άμπελ Φερέιρα, που είδε την ομάδα του να χάνει με 1-0 από την Άλκμααρ στο πρώτο φιλικό της σεζόν.

Αγωνιζόμενος με νέο σχηματισμό, ο Δικέφαλος έδειξε ενθαρρυντική εικόνα, κυρίως στο πρώτο ημίχρονο, ενώ στο δεύτερο ο Πορτογάλος είχε την ευκαρία να δώσει χρόνο συμμετοχής στους νεοαποκτηθέντες Στοχ, Αουγκούστο, Ζίβκοβιτς, Ροντρίγκο και Μιχάι.

Το ματς

Σε αντίθεση με τον Ραζβάν Λουτσέσκου, που είναι θιασώτης του 4-2-3-1, ο Άμπελ Φερέιρα δοκίμασε το 4-4-2 στο πρώτο του παιχνίδι. Ο Μελίσσας ήταν κάτω από τα δοκάρια, με τους Μάτος, Χατζηϊσαΐα, Βαρέλα και Γιαννούλη ως τετράδα στην άμυνα από τα δεξιά προς τα αριστερά. Ο Ελ Καντουρί και ο Κάτσε αποτέλεσαν το δίδυμο των κεντρικών χαφ, με τον Μπίσεσβαρ στα αριστερά και τον Ζαμπά στα δεξιά, ενώ το δίδυμο της επίθεσης συνέθεσαν οι Άκπομ και Γαϊτανίδης.

Ο ΠΑΟΚ εμφανίστηκε μουδιασμένος στο πρώτο ημίχρονο, πράγμα λογικό από τη στιγμή που έπαιζε το πρώτο του φιλικό, όμως αυτό δεν σημαίνει ότι παρουσίασε κακή εικόνα.

Τηρουμένων των αναλογιών, ο Δικέφαλος ήταν αρκετά καλός και μάλιστα είδε δύο γκολ του ακυρώνονται ως οφσάιντ Αμφότερα τα πέτυχε ο Άκπομ (12’ και 19’), ο οποίος αξιοποίησε πάσες που πήρε από τον Ελ Καντουρί και τον Μπίσεσβαρ αντίστοιχα. Οι τρεις προαναφερθέντες παίκτες ήταν και οι πιο δραστήριοι του Δικεφάλου. Ο Ελ Καντουρί, ειδικά, τράβηξε τα βλέμματα, αφού ανταποκρίθηκε πολύ καλά στον ρόλο-έκπληξη που του ανέθεσε ο Φερέιρα, σε ρόλο κεντρικού χαφ.

Ο ΠΑΟΚ βρέθηκε πίσω στο σκορ στο 42’. Ο Βαρέλα έκανε κακή εκτίμηση στην αρχή της φάσης. Ο Γιαννούλης έκοψε αρχικά, όμως ο Στενγκς κέρδισε τις κόντρες και άνοιξε το σκορ με αριστερό πλασέ.

Ο Φερέιρα επέμεινε στο 4-4-2, παρά το γεγονός ότι άλλαξε όλη την ενδεκάδα στο δεύτερο ημίχρονο. Ζίβκοβιτς, Κρέσπο, Μιχάι, Ροντρίγκο, Δεληγιαννίδης, Μίσιτς, Αουγκούστο, Λημνιός, Ενρίκε, Στοχ και Μαρκόφσκι ήταν οι 11 του ΠΑΟΚ στο δεύτερο μέρος.

Ο Στοχ αγωνίστηκε ως δεύτερος φορ και δεν μπόρεσε να φανεί, ενώ ο Αουγκούστο έδειξε πως χρειάζεται χρόνο για να προσαρμοστεί. Μάλιστα, ο Βραζιλιάνος έκανε ένα σοβαρό λάθος στο 58’, καθώς «πούλησε» εύκολα την μπάλα και παραλίγο ο Δικέφαλος να δεχθεί γκολ. Ο 22χρονος άσος, ωστόσο, έφτασε κοντά στο γκολ με ωραίο σουτ που αποκρούστηκε στο 87’.

Συνολικά η εικόνα του ΠΑΟΚ δεν ήταν ανάλογη του πρώτου ημιχρόνου, ελέω και της έλλειψης χημείας των νεών παικτών, με σχεδόν όλες τις μεταγραφές να παρατάσσονται μαζί στο γήπεδο στο δεύτερο ημίχρονο. Ο κορυφαίος των νταμπλούχων στο δεύτερο 45λεπτο ήταν ο Ενρίκε, τον οποίο αισθάνθηκε αρκετά η αντίπαλη άμυνα, ενώ ο Ροντρίγκο έβγαλε ποιότητα στα ανεβάσματά του από τα δεξιά και έδειξε ότι μπορεί να προσφέρει πολλά.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Για τον ΠΑΟΚ στο πρώτο ημίχρονο αγωνίστηκαν οι: Μελίσσας, Μάτος, Χατζηϊσαΐας, Βαρέλα, Γιαννούλης, Ελ Καντουρί, Κάτσε, Μπίσεσβαρ, Ζαμπά, Άκπομ, Γαϊτανίδης.

Στο δεύτερο μέρος αγωνίστηκαν οι: Ζίβκοβιτς, Ροντρίγκο, Μιχάι, Κρέσπο, Δεληγιαννίδης, Μίσιτς, Ντόουγκλας, Λημνιός, Ενρίκε, Στοχ, Μαρκόφκσι.

Άλκμααρ: Μπιζό, Σβένσον, Φλάαρ, Μίντσο, Στενγκς, Κουπμάινερς, Μποαντού (50' Ντρούιφ), Τιλ, Βάινταλ, Γκούντμουνσον, Βάουτενς (50' Χατζηδιάκος).

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags