Facebook Pixel "Ξεγύμνωσαν" τον ΠΑΟΚ - "Καταστροφέας" ο Εσίτι - Ποιος Σφιντέρσκι ρε;
Ποδόσφαιρο
| 2019-08-14 11:10:00

"Ξεγύμνωσαν" τον ΠΑΟΚ - "Καταστροφέας" ο Εσίτι - Ποιος Σφιντέρσκι; - Φορ που "τρώει" Άκπομ

του Λάζαρου Γεωργίδη
"Ξεγύμνωσαν" τον ΠΑΟΚ - "Καταστροφέας" ο Εσίτι - Ποιος Σφιντέρσκι; - Φορ που "τρώει" Άκπομ

Επιβάλλεται να πάρει δημιουργό, θέλει επιθετικό για βασικό. Τι όχι;

Λογικός και δικαιολογημένος ο εκνευρισμός στον ΠΑΟΚ από τη χθεσινή ήττα και αποκλεισμό από τα play-off του Τσάμπιονς Λιγκ στο Άμστερνταμ. Ακόμη και οι υπερβολές που ξεστομίστηκαν ή γράφτηκαν, έχουν σαφή ερείσματα όχι τόσο στον τρόπο που διαιτήτευσε ο Άγγλος Γκρεγκ Πόουσον, αλλά στη συνολική εμφάνιση του Δικεφάλου, η οποία πρακτικά αναιρέθηκε, από την ατυχία (βλ. Τούμπα) και από μερικά συγκεκριμένα, στοχευμένα (σύμφωνα με τους ανθρώπους των πρωταθλητών) σφυρίγματα του διαιτητή.

Ο ΠΑΟΚ όμως, απομονώνοντας την εμφάνισή του ανεξαρτήτως από οτιδήποτε διαιτητικό, έδειξε σε αυτά τα δύο παιχνίδια πως παρότι ο προπονητής του δεν έχει συμπληρώσει καν 1,5 μήνα στα ηνία είναι μια έτοιμη ομάδα.

Μια ομάδα με αλλαγμένο σαφώς, αλλά ξεκάθαρο αγωνιστικό προσανατολισμό στο γήπεδο, μια ομάδα δομημένη, με σαφείς ρόλους και λειτουργία στο γήπεδο, διάθεση να παίξει ανοιχτό και επιθετικό ποδόσφαιρο.

Και αυτά, εν όψει της συνέχειας μιας σεζόν, η οποία μόλις ξεκίνησε, είναι ό,τι το καλύτερο για τους νταμπλούχους. Και το ακόμη καλύτερο είναι ίσως πως η κόντρα στο κορυφαίο επίπεδο με τον ημιφιναλίστ του περυσινού Τσάμπιονς Λιγκ, ανέδειξε, "ξεγύμνωσε" τα όποια θέματα υπάρχουν (αλίμονο αν δεν υπήρχαν κιόλας) αναφορικά με το ρόστερ και τα χαρακτηριστικά των παικτών που έχει σε σχέση με αυτούς που θέλει (ή πρέπει) να αποκτήσει στο φινάλε της μεταγραφικής περιόδου. 

 

Απόλυτα σύμφυτος με την τακτική που θέλει ο Αμπέλ Φερέιρα να εφαρμόζει ο Άντερσον Εσίτι, ιδανικός και σωματώδης "καταστροφέας", αλλά δεν προφέρει, δεν μπορεί να προσφέρει το παραμικρό στο δημιουργικό κομμάτι.

Προσθέστε και το ότι εμφανώς ο Πορτογάλος δεν εμπιστεύεται τον Γιόσιπ Μίσιτς (το ματς "φώναζε" χθες για έναν χαφ και ο Κροάτης μπήκε στο τέλος), προσθέστε το γεγονός πως ο συγκλονιστικός χθες και καλοκαιρινή αποκάλυψη σε ρόλο "οκταριού", Ελ Καντουρί δεν διαθέτει και το πλέον ανθεκτικό σκαρί του κόσμου και είναι ξεκάθαρο πως ένας παίκτης που να μπορεί είτε να παίξει δίπλα του ή να του δώσει ανάσες, επιβάλλεται. Ο Πόντους Βέρνμπλουμ θα επιστρέψει τον Σεπτέμβριο, αλλά περισσότερο σε ρόλο αμυντικού χαφ προαλείφεται, ενώ και ο Μαουρίσιο, θα γυρίσει στα τέλη του χρόνου.

Επίσης, η εικόνα του Κάρολ Σφιντέρσκι χθες προβλημάτισε. Ίσως να έγινε βιαστικά η είσοδός του στον αγωνιστικό χώρο, αντικαθιστώντας έναν αρνητικό στο δεύτερο μέρος Πέλκα, αλλά ο Πολωνός δεν βοήθησε, δείχνοντας πως δεν είναι έτοιμος να ανταποκριθεί σε απαιτήσεις τουλάχιστον του συγκεκριμένου επιπέδου.

Δεδομένη η προσθήκη ενός φορ, ο οποίος θα πλαισιώσει τον Πολωνό και τον Τσούμπα Άκπομ, ίσως θα πρέπει να γίνει ιεραρχικά όχι με λογική συμπληρώματος, αλλά ενός φορ, ο οποίος και διαφορετικά χαρακτηριστικά θα έχει από τους υφιστάμενους του ρόστερ, αλλά στην αξιολόγηση των φουνταριστών θα είναι ψηλότερα από τον Σφιντέρσκι, διεκδικώντας ρόλο βασικού από τον Άκπομ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Τα... πήρε κρανίο ο Σαββίδης - Έτσι θα "φτιάξει" τους ΠΑΟΚτσήδες - "Χτυπάει" παικταρά, τρελά λεφτά

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags