Facebook Pixel Sportdog.gr | Ισοπέδωσε τα πάντα! Χαμός με την παλιοσειρά στην ΑΕΚ – Φεύγει και τον θυμούνται για ένα T-shirt
| 2019-11-02 17:58:00

Ισοπέδωσε τα πάντα! Χαμός με την παλιοσειρά στην ΑΕΚ – Φεύγει και τον θυμούνται για ένα T-shirt

Sportdog Team
Ισοπέδωσε τα πάντα! Χαμός με την παλιοσειρά στην ΑΕΚ – Φεύγει και τον θυμούνται για ένα T-shirt

Θα μείνει στη μνήμη για το χιούμορ του.

Ήρθε στην Ελλάδα τον Ιούνιο με πολύ καλές συστάσεις και υπέγραψε στην ΑΕΚ για ένα χρόνο ως δανεικός από τη Σπόρτινγκ Λισαβόνας. Ο Φρανσίσκο Ζεράλδες έφτασε στη χώρα μας με μεγάλες περγαμηνές. Είχε χαρακτηριστεί ως ένα μεσοεπιθετικό «πολυεργαλείο», τεσσάρων θέσεων, που θα έλυνε τα χέρια του Μιγκέλ Καρντόσο για τα δύο συστήματα που είχε κατά νου στη δική του ΑΕΚ, το 4-2-3-1 και το 4-3-3.

Ο ρόλος που του έδωσε όμως είχε ως ακόλουθη συνέπεια τον παραγκωνισμό μιας παλιοσειράς, όπως ο Μάρκο Λιβάγια. Η επιλογή του δεν τράβηξε και ακούστηκε πως ο Πορτογάλος τεχνικός είχε χάσει τα αποδυτήρια, κάτι που εξηγούσε πολλά για την ατμόσφαιρα που επικρατούσε στην καρδιά της ομάδας του Δικέφαλου. Οπότε ήταν φυσικό, με την απομάκρυνση του Πορτογάλου τεχνικού ακούστηκαν σενάρια ότι θα τον ακολουθούσε και ο συμπατριώτης του.

Ο 24χρονος μεσοεπιθετικός φερόταν επηρεασμένος από την αποπομπή του προκατόχου του Κωστένογλου, ο ίδιος όμως είχε ξεκαθαρίσει σε δηλώσεις του, ότι έχει συμβόλαιο με την ΑΕΚ και όχι με τον Καρντόσο και τόνιζε πως το κλίμα έχει αλλάξει στην ομάδα. Μάλιστα στον αγώνα με τον Αστέρα που ήταν τιμωρημένος είχε ζητήσει να βρεθεί κοντά στην Ένωση, στη μάχη που έδινε για να ανασκευάσει το κλίμα μετά την ήττα της πρεμιέρας από την Ξάνθη.

Έκτοτε ο Ζεράλδες έπαιξε σε δύο ακόμα παιχνίδια με την κιτρινόμαυρη φανέλα στο πρωτάθλημα της Super League 1. Ήταν βασικός στην αναμέτρηση με τη Λαμία για 71 λεπτά και στη Λάρισα μπήκε ως αλλαγή στο τελευταίο εικοσάλεπτο. Συνολικά ο Πορτογάλος έχει μετρήσει μέχρι στιγμής 121 λεπτά συμμετοχών στο πρωτάθλημα, έναντι 205 στα τρία παιχνίδια που αγωνίστηκε για τα προκριματικά του Europa League.

Δύο μήνες μετά, ο Ζεράλδες του οποίου η εικόνα είναι απογοητευτική, άρχισε να μετρά ημέρες για τη λήξη του δανεισμού του, με τα σενάρια που είχαν κυκλοφορήσει τέλη Αυγούστου να επιβεβαιώνονται, έστω και ετεροχρονισμένα. Συνεπώς θεωρείται ξένο σώμα στην ομάδα του Δικέφαλου αετού και το στοιχείο που θα έχουν να θυμούνται από την παρουσία του οι Ενωσίτες είναι το περίφημο T-shirt που είχε φορέσει, που υποστήριζε τη θεωρία περί επίπεδης Γης.

Μάλιστα είχε φροντίσει να το... τερματίσει, επιχειρηματολογώντας με πολύ χιούμορ για τα... ισοπεδωτικά πιστεύω του, με μια φωτογραφία που ανέβασε στο Instagram, στην οποία έγραψε το εξής σχόλιο: «αν η Γη είναι στρογγυλή, τότε πώς μπορώ να δω αυτό το νησί; Για πείτε».

Συνειρμικά το Sportdog έφερε στη μνήμη του τις δηλώσεις του Μιγκέλ Κορέια, όταν μας είχε μιλήσει για τον ποδοσφαιριστή. «Διαβάζει πολλά βιβλία, είναι άνθρωπος με κουλτούρα», είχε σημειώσει την 1η Ιουνίου ο αρχισυντάκτης της Α' Bola για τον Ζεράλδες.

 

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags