Facebook Pixel ΑΕΚ - Αστέρας Τρίπολης: Νίκη με 2-0 και πρόκριση στους "8" για την Ένωση (ΒΙΝΤΕΟ)
Ποδόσφαιρο
| 2020-01-30 21:23:00

Έκανε… πλάκα στον Αστέρα η ΑΕΚ – Άνετα στους «8», φουλάρει για ημιτελικά και… Αραούχο! (ΒΙΝΤΕΟ)

Sportdog Team
Έκανε… πλάκα στον Αστέρα η ΑΕΚ – Άνετα στους «8», φουλάρει για ημιτελικά και… Αραούχο! (ΒΙΝΤΕΟ)

Εύκολη νίκη-πρόκριση με 2-0 για την Ένωση.

ΑΕΚ - Αστέρας Τρίπολης: Παίζοντας στο… ρελαντί, η ΑΕΚ έφτασε σε άνετη νίκη επί του Αστέρα Τρίπολης με 2-0 και προκρίθηκε στα προημιτελικά του Κυπέλλου. Εκεί η Ένωση θα βρει ως αντίπαλο τον Παναιτωλικό, συνεπώς αποτελεί το αδιαφιλονίκητο φαβορί για την είσοδο στην τετράδα της διοργάνωσης.

Η ΑΕΚ «καθάρισε» από νωρίς το παιχνίδι, με τους Μάνταλο και Αλμπάνη να σκοράρουν τα γκολ της νίκης στο 14’ και στο 17’ αντίστοιχα μετά από πολύ όμορφες ασίστ των Λιβάγια Κρίστιτσιτς.

Όλα αυτά την ώρα που οι φίλοι της Ένωσης αναμένουν την άφιξη του Σέρχιο Αραούχο το μεσημέρι της Παρασκευής. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι οι οπαδοί της ΑΕΚ φώναξαν ρυθμικά το όνομα του Αργεντινού στις κερκίδες του ΟΑΚΑ.

Το ματς

Η ΑΕΚ ευτύχησε να πάρει μεγάλο προβάδισμα πρόκρισης από νωρίς, καθώς προηγήθηκε με 2-0 στα πρώτα 17 λεπτά του ματς. Μετά από ένα αναγνωριστικό δεκάλεπτο, η Ένωση ανέβασε ρυθμό και βρήκε δίχτυα σε αμφότερες τις ευκαιρίες που δημιούργησε.

Στο 14’ ο Λιβάγια πέρασε υπέροχη κάθετη πάσα σε πολύ μικρό χώρο για τον Μάνταλο, με τον αρχηγό της ΑΕΚ να «σκάβει» όμορφα την μπάλα πάνω από τον Παπαδόπουλο για το 1-0.

Στο 17’ ήταν η σειρά του Αλμπάνη να χριστεί σκόρερ, αφού ο Έλληνας άσος έγινε αποδέκτης νέας κάθετης μπαλιάς, από τον Κρίστιτσιτς αυτή τη φορά, και πλάσαρε τον γκολκίπερ του Αστέρα με το δεξί, κάνοντας το 2-0.

Τα δύο γρήγορα γκολ ουσιαστικά… τελείωσαν το ματς από πολύ νωρίς. Τα πόδια του Αστέρα «κόπηκαν», με τους Αρκάδες να μην καταφέρνουν να απειλήσουν την αντίπαλη εστία ούτε μια φορά στο πρώτο μέρος. Αντίστοιχα, η ΑΕΚ χαλάρωσε, ο ρυθμός έπεσε και στο πρώτο 45λεπτο δεν σημειώθηκαν άλλες αξιοσημείωτες φάσεις, με τις δυνατές μονομαχίες στο κέντρο να κυριαρχούν στο ματς.

Απαλλαγμένοι από κάθε άγχος μετά τα δύο γκολ του πρώτου μέρους, οι παίκτες της ΑΕΚ μπήκαν με μεγαλύτερη διάθεση στο δεύτερο ημίχρονο. Ειδικά ο Μάρκο Λιβάγια είχε αρκετά κέφια και στο 57’ έκανε μια εντυπωσιακή ενέργεια, ενδεικτική της κλάσης του. Ο Κροάτης έπεσε στο χορτάρι, όμως κράτησε την μπάλα και με απίθανο τρόπο έβγαλε τετ α τετ τον Αλμπάνη, όμως αυτός αστόχησε στέλνοντας την μπάλα άουτ.

Στο 61’ ο Λιβάγια δεν μπόρεσε να στείλει την μπάλα προς την εστία μετά από σέντρα του Μάνταλου, στο 68’ ο Μάνταλος σούταρε άουτ από καλή θέση και στο 70’ ο Μπαράλες έστειλε την μπάλα άουτ με σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής στην πρώτη ευκαιρία του Αστέρα!

Οι Αρκάδες είχαν ακόμα μια σημαντική ευκαιρία, με τον Πασαλίδη να αστοχεί με κοντινή κεφαλιά έπειτα από κόρνερ, αλλά δεν βρήκαν το γκολ που θα τους έβαζε ξανά στο κόλπο της πρόκρισης και το ματς ολοκληρώθηκε χωρίς περαιτέρω συγκινήσεις.

Οι συνθέσεις:

ΑΕΚ (Μάσιμο Καρέρα): Τσιντώτας, Παουλίνιο (12’ Μπακάκης), Βράνιες, Σβάρνας, Χουλτ, Κρίστισιτς, Μάνταλος (90+3’ Σαμπανάτζοβιτς), Σιμάνσκι, Αλμπάνης, Βέρντε (70’ Γιακουμάκης), Λιβάγια

Αστέρας Τρίπολης (Μίλαν Ράσταβατς): Παπαδόπουλος, Κώτσιρας, Πασαλίδης, Ματρικάρντι, Ορτέγκα, Βαλιέντε, Μπελόκ (58’ Κρέσπι), Μαρκ Φερνάντεθ (58’ Ριέρα), Μπόρχα Φερνάντεθ, Χαουρέγκι (66’ Ιγκλέσιας), Μπαράλες.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags