Ο Στέφανος Τσιτσιπάς μίλησε με μεγάλο ενθουσιασμό για τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Αναλυτικά όσα είπε στο Super Tennis:​

«Είχα επιτυχίες στις δύο πρώτες εβδομάδες της χωμάτινης σεζόν. Η Ρώμη είναι υπέροχη, διότι νιώθω περίπου όπως στο Μόντε Κάρλο. Δεν θέλω να πω περισσότερα, αλλά νιώθω καλά και ελπίζω να μου ταιριάξει όπως κάθε χρόνο. Νομίζω ότι το τένις θα έρθει αν συμβεί αυτό και ότι θα είμαι γεμάτος αναμνήσεις στο τέλος της εβδομάδας».

Για τους Ολυμπιακούς Αγώνες: «Το να είμαι Έλληνας και να παίζω στους Ολυμπιακούς είναι σα να τρώω πίτσα στη Ρώμη! Είναι must. Έχω μιλήσει με παίκτες και κάποιοι δεν είναι τόσο ενθουσιασμένοι για τους Ολυμπιακούς. Αλλά για μένα που είμαι από την Ελλάδα είναι αποστολή, εμείς οι Έλληνες είμαστε συνδεδεμένοι με τους Ολυμπιακούς, είναι μέρος της κληρονομιάς μας. Είναι σπουδαίο προνόμιο για εμένα το να είμαι στους Αγώνες και είμαι ενθουσιασμένος που θα γίνουν στο Παρίσι διότι αυτά τα courts έχουν φέρει κάποιες υπέροχες αναμνήσεις για εμένα, έχω παίξει σε τελικό εκεί. Ελπίζω να πάρω αυτό μαζί μου και να το μεταφέρω στους Ολυμπιακούς Αγώνες».

Ο Στεφ θα παίξει το Σάββατο (11/5) στον δεύτερο γύρο του Internazionali BNL d' Italia με τον νικητή του ματς Στρουφ-Κατσίν.