Facebook Pixel Sportdog.gr | "Μεγάλη παιχτούρα ο Καρλίτος, κάνει θαύματα - Είναι προδότης, θα πάει στον... Ολυμπιακό"!
| 2020-02-02 11:25:00

"Μεγάλη παιχτούρα ο Καρλίτος, κάνει θαύματα - Είναι προδότης, θα πάει στον... Ολυμπιακό"!

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
"Μεγάλη παιχτούρα ο Καρλίτος, κάνει θαύματα - Είναι προδότης, θα πάει στον... Ολυμπιακό"!

Αποκαλύψεις που προκαλούν χαμό για τον "killer" του Τριφυλλιού.

Την προηγούμενη Τετάρτη ο Παναθηναϊκός ανακοίνωσε τη μεταγραφή του Ισπανού επιθετικού Κάρλος Λόπεθ, ή απλά Καρλίτος, ο οποίος υπέγραψε συμβόλαιο για 3,5 χρόνια.

Ο 29χρονος επιθετικός έχει γεμάτο βιογραφικό με παραστάσεις από Ισπανία, Ρωσία, Κύπρο, Πολωνία και Εμιράτα. Πρόκειται αναμφισβήτητα για έναν χαρισματικό ποδοσφαιριστή, όπως φαίνονται από τα λόγια του Κώστα Λυσάνδρου, ο οποίος παρακολουθούσε τον Καρλίτος όταν εκείνος έπαιξε το 2014 στον Άρη Λεμεσού, στη δεύτερη κατηγορία του κυπριακού πρωταθλήματος.

Στο άκουσμα του ονόματος του Καρλίτος, ο Κύπριος δημοσιογράφος ενθουσιάζεται. «Είναι παιχτούρα μεγάλη», αναφέρει αρχικά και συνεχίζει:

«Τον διακρίνει, ότι μυρίζεται το γκολ από το χιλιόμετρο. Όπου υπάρχει φάση υπάρχει και ο Καρλίτος μέσα. Παίζει και περιφερειακός και κορυφή. Μπορεί να αγωνιστεί ως κρυφός κυνηγός και εκεί κάνει θαύματα. Δεν είναι τυχαίο ότι πήγε στην Πολωνία και διακρίθηκε. Σε εμάς ήρθε μόνο έξι μήνες. Ο Άρης αγωνιζόταν στη β' κατηγορία. Ήρθε στον δεύτερο γύρο του πρωταθλήματος και η ομάδα στο τέλος πανηγύρισε την άνοδο Όλοι έλεγαν ότι αυτός ο άνθρωπος θα κάνει μεγάλη καριέρα. Είναι πολύ καλός χαρακτήρας. Δεν δημιουργεί προβλήματα πουθενά. Είναι άψογος επαγγελματίας».

Καταλήγοντας ο Κώστας Λυσάνδρου πρόσθεσε: «Μπράβο στον Παναθηναϊκό, έκανε πολύ καλή μεταγραφή. Μπορεί να παίξει σε οποιαδήποτε μεγάλη ομάδα στην Ελλάδα! Μπορεί να μην τον βοηθά το ύψος του, έχει άλλα δυνατά χαρακτηριστικά, όπως ταχύτητα, σουτ και ντρίπλα. Εκεί που δεν τον περιμένεις εμφανίζεται και κάνει τον γκολ».

Πολύ καλές εντυπώσεις, αλλά όχι αναμνήσεις έχει για τον Καρλίτος ο Πριέμιζλαβ Γκάζλερ, Πολωνός δημοσιογράφος από την Κρακοβία. Τους λόγους που οι θύμησές του για τον παίκτη δεν είναι τόσο θετικές τις εξηγεί παρακάτω.

«Ο Καρλίτος έκανε την έκπληξη στην πολωνική λίγκα. Ήταν παίκτης από την τρίτη κατηγορία του ισπανικού πρωταθλήματος και έγινε το μεγαλύτερο αστέρι όλης της Πολωνίας. Η Βίσλα τον βρήκε μετά από εισήγηση του Ισπανού προπονητή της εκείνη την εποχή, Κίκο Ραμίρεθ, ο οποίος τον Νοέμβριο έφυγε από την Ξάνθη», φέρνει στη μνήμη του ο Γκάζλαρ και συνεχίζει τη διήγησή του.

«Ο παλιός επιθετικός του Ολυμπιακού (2003-2004, 5 γκολ), Μάρτσιν Κούζμπα, ήταν αρχηγός του τμήματος σκάουτινγκ της Βίσλα, ήταν κατά της μεταγραφής του Καρλίτος. Δεν τον πίστευε. Ο παίκτης τον διέψευσε! Στο ντεμπούτο του σκόραρε φανταστικό γκολ με απευθείας εκτέλεση φάουλ».

Στη συνέχεια ο Πολωνός συνάδελφος εξηγεί γιατί ο Καρλίτος έκανε άνω κάτω την Κρακοβία. «Ο Καρλίτος ήταν ο γκολτζής των φτωχών! Το μεγαλύτερο αστέρι της Βίσλα. Η διοίκηση ήθελε να τον πουλήσει μετά από την τρομερή σεζόν που έκανε (36 εμφανίσεις, 24 γκολ, 7 ασίστ). Είχε προτάσεις από τη Ντιναμό Ζάγκρεμπ, τον Παναθηναϊκό και τη Λέγκια Βαρσοβίας. Η επιλογή του ήταν να πάει στη Λέγκια Βαρσοβίας, για να παίξει στο Γιουρόπα Λιγκ. Η Λέγκια είναι η πλουσιότερη πολωνική ομάδα. Η διοίκηση τον πούλησε στη Λέγκια για μισό εκατομμύρο. Αυτό ήταν αστείο, γιατί θα μπορούσαν να πάρουν 3-4 εκατ. ευρώ. Οι οπαδοί της Βίσλα εξαγριώθηκαν. Δεν μπορείς να πας από τη Βίσλα στη Λέγκια. Είναι σαν να πας από τον Παναθηναϊκό στον Ολυμπιακό. Οπότε ο Καρλίτος έγινε ο Ιούδας, ο προδότης», εξιστορεί.

Για τον Γκάζλερ ο Καρλίτος δεν είχε ανάλογη συνέχεια στην καριέρα του. «Στη Λέγκια ήταν επίσης καλός αλλά όχι όπως στη Βίσλα. Η Λέγκια τελικά δεν έφτασε στη φάση των ομίλων. Αυτό τον απογοήτευσε. Ο Καρλίτος που έλεγε ότι αγαπούσε τη Λέγκια, άρχισε να σκέφτεται τη μεταγραφή σε άλλη ομάδα. Έτσι η Λέγκια τον πούλησε στην Αλ Ουαχντά. Όπως γνωρίζουμε σήμερα, τα πράγματα ήταν πολύ δύσκολα για τον Καρλίτος. Έχει όμως καλά χαρακτηριστικά. Ειδικά ντρίπλα, τελειώματα και εκτελέσεις φάουλ», αναφέρει και καταλήγει με μία φράση που σίγουρα ενδιαφέρει τους οπαδούς του Τριφυλλιού:

«Μπορεί να πει ότι αγαπά τον Παναθηναϊκό, αλλά αν δεχτεί μελλοντικά προσφορά από τον Ολυμπιακό, μπορεί να αλλάξει γνώμη».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Απίστευτη... μεταγραφάρα Αλαφούζου - "Τρέμουν" Μαρινάκης, Σαββίδης - Έτσι θα τα σαρώσει όλα!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags