Facebook Pixel Ολυμπιακός: Έκαναν το χατίρι του Μαρτίνς - "Ξύλο" Χασάν-Ελ Αραμπί - Έκπληξη με Αβραάμ - Φορτούνης από πάγκο!
| 2020-02-15 22:44:00

Έκαναν το χατίρι του Μαρτίνς - "Ξύλο" Χασάν-Ελ Αραμπί - Έκπληξη με Αβραάμ - Φορτούνης από πάγκο!

του Παναγιώτη Νικολάου
Έκαναν το χατίρι του Μαρτίνς - "Ξύλο" Χασάν-Ελ Αραμπί - Έκπληξη με Αβραάμ - Φορτούνης από πάγκο!

"Μεταγραφή" Ραντζέλοβιτς. Ανέτοιμος Λάζαρος. "Καψώνι" σε Μορ!

Ο Ολυμπιακός μετέτρεψε σε... πάρτι το παιχνίδι με τον Πανιώνιο στο οποίο προηγούνταν 3-0 στο πρώτο δεκάλεπτο, ανέβηκε ξανά στην κορυφή της βαθμολογίας στο +2 από τον ΠΑΟΚ και πηγαίνει με την καλύτερη ψυχολογία στα ματς με Άρσεναλ για το Europa League και με τον Δικέφαλο στην Τούμπα για το πρωτάθλημα.

Σε αντίθεση με το ματς του Κυπέλλου κόντρα στη Λαμία πριν από λίγα 24ωρα, οι παίκτες των «ερυθρολεύκων» έκαναν το χατίρι στον Πέδρο Μαρτίνς, μπήκαν με το πόδι στο γκάζι από το πρώτο λεπτό και τελείωσαν το παιχνίδι πριν καν ξεκινήσει. Ο Πορτογάλος είχε ζητήσει στις τελευταίες του ομιλίες ένα δυνατό ξεκίνημα και σίγουρα θα έμεινε απόλυτα ικανοποιημένος από όσα είδε.

Ο κόουτς των Πειραιωτών κατέβασε για πρώτη φορά μετά την επιστροφή του Χασάν την ομάδα του με 4-4-2 και έβαλε μαζί στην κορυφή τον Αιγύπτιο με τον Ελ Αραμπί. Αμφότεροι βρήκαν δίχτυα και έδειξαν πως μπορούν να συνεργαστούν, όμως χρειάζονται χρόνο και δουλειά για να φτάσουν στο... επίπεδο του διδύμου Ελ Αραμπί – Σουντανί. Υπήρχαν φάσεις κατά τη διάρκεια του αγώνα που είτε ο ένας είτε ο άλλος σκέφτονταν πρώτα το γκολ και όχι την εύκολη πάσα, στοιχείο στο οποίο θα δουλέψει σίγουρα το επόμενο διάστημα ο Μαρτίνς.

Από εκεί και πέρα, με το άνετο 4-0 από το ημίχρονο, ο προπονητής του Ολυμπιακού είχε την ευκαιρία να ξεκουράσει τους δύο κορυφαίους του παίκτες ενόψει της δύσκολης συνέχειας, καθώς στο ημίχρονο έβγαλε τον Βαλμπουενά και στο 53’ τον Ελ Αραμπί, δείχνοντας πως και οι δύο θα είναι στο αρχικό στα ματς που ακολουθούν με Άρσεναλ και ΠΑΟΚ. Όσον αφορά τις δοκιμές του Πορτογάλου, ιδιαίτερο ενδιαφέρουν προκαλεί και η επιλογή του να παίξει σε όλο το δεύτερο ημίχρονο με τρία στόπερ (βάζοντας τον Αβραάμ δίπλα στους Μπα και Σισέ) κίνηση που δείχνει πως σκέφτεται σοβαρά και αυτή την τακτική, είτε για τα ματς με τους Άγγλους είτε για τον ΠΑΟΚ.

Όσον αφορά τους παίκτες που πήραν παραπάνω χρόνο συμμετοχής, αξίζει να σταθεί κανείς στην εμφάνιση του Ραντζέλοβιτς, ο οποίος αν και αγωνίστηκε για πρώτη φορά ως δεξιός μπακ, είχε διάθεση και τα πήγε αρκετά καλά. Βοήθησε πολύ στο επιθετικό κομμάτι, ενώ αμυντικά είχε κάποιες δυσκολίες καθώς δεν γνώριζε τη θέση. Ο Χριστοδουλόπουλος έπαιξε για περίπου 35 λεπτά, αλλά έδειξε ακόμα ανέτοιμος, ενώ ευχάριστα ήταν τα νέα από τον Φορτούνη.

Ο αρχηγός του Ολυμπιακού έβγαλε ξανά 90λεπτο, πέτυχε μία γκολάρα που θύμισε τον περσινό καλό του εαυτό και είχε τρεξίματα και διάθεση μέχρι το τελευταίο σφύριγμα. Σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να παίξει βασικός και με Άρσεναλ και με ΠΑΟΚ, όμως άνετα... βγάζει πλέον ένα 90λεπτο ή θα αποτελεί το «κρυφό όπλο» του Μαρτίνς από τον πάγκο.

ΥΓ. Στα... αρνητικά της βραδιάς, η επιλογή του Μαρτίνς να σηκώσει για ζέσταμα τον Μορ αλλά να μην τον βάλει. Προτίμησε να δοκιμάσει το σύστημα με τρία στόπερ και έτσι... θυσίασε τον Τούρκο εξτρέμ. Πάντως, αφού δεν έπαιξε λεπτό με Πανιώνιο, πώς θα παίξει στην Τούμπα; (Με Άρσεναλ είναι εκτός ευρωπαϊκής λίστας).

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags