Facebook Pixel Ο Παύλος Κοντογιαννίδης στο Sportdog για ΠΑΟΚ, ΑΕΚ, Κώστα Βουτσά και κορωνοϊό
| 2020-03-01 10:15:00

Πρόταση-βόμβα Κοντογιαννίδη στο Sportdog: "Να αδελφοποιηθούν ΑΕΚ και ΠΑΟΚ!"

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
Πρόταση-βόμβα Κοντογιαννίδη στο Sportdog: "Να αδελφοποιηθούν ΑΕΚ και ΠΑΟΚ!"

Παίρνει θέση για προσφυγικό και κορωνοϊό ο διάσημος ηθοποιός.

Σε κλίμα συγκίνησης αποχαιρέτησε όλη η Ελλάδα την Παρασκευή (28-2-20) τον Κώστα Βουτσά. Ο αείμνηστος ηθοποιός ήταν γνωστός για τα ενωσίτικα οπαδικά του αισθήματα. Μάλιστα μιλώντας στο Sportdog, είχε επιβεβαιώσει τον Οκτώβριο του 2013 τη συμμετοχή του στο βίντεο που αναπαράχθηκε στην παρουσίαση του γηπέδου της ΑΕΚ.

Για τον μεγάλο ηθοποιό του παλιού ελληνικού κινηματογράφου μίλησε στο Sportdog ο Παύλος Κοντογιαννίδης. «Σεβάστηκε και αγάπησε τη ζωή. Άρα πρέπει να τον σεβαστεί και ο θάνατος. Ο Βουτσάς ήταν ό,τι πιο χαρούμενο υπάρχει στον πλανήτη. Εγώ έκανα τρεις ταινίες μαζί του και έχουμε παίξει τέσσερις φορές στο θέατρο. Ο άνθρωπος αυτός δεν υπήρχε! Ήταν η προσωποποίηση του κεφιού και της ζωής. Ήταν ο πλέον αγαπητός ηθοποιός στον κλάδο. Δεν υπάρχει ούτε ένας να πει κακό λόγο για τον Κώστα Βουτσά», σχολίασε αρχικά.

«Ήταν ΑΕΚτζής, αλλά όχι από αυτούς που ξεπερνούσαν τα όρια. Ήταν λογικός ΑΕΚτζής από συνείδηση, επειδή ήταν παιδί προσφύγων», πρόσθεσε και εξήγησε:

«Πρόσφατα βραβεύτηκα από τη Λέσχη Ιστορίας και Πολιτισμού της ΑΕΚ στο Πνευματικό Κέντρο Νέας Φιλαδέλφειας. Στην ομιλία που έκανα, είχα πει, ότι είναι επιεικώς απαράδεκτο να μην είναι αδελφοποιημένα όλα τα προσφυγικά, ποδοσφαιρικά σωματεία της Ελλάδας. Είναι απαράδεκτο οι φίλαθλοι του Πανιωνίου να βρίζουν αυτούς της ΑΕΚ για το ποιος είναι πιο γνήσιος πρόσφυγας. Αυτό το πνεύμα πρέσβευε και ο Κώστας».

Η πρόταση του Παύλου Κοντογιαννίδη είναι ξεκάθαρη. «Αυτήν τη στιγμή υπάρχουν πάνω από 10 προσφυγικά, αθλητικά σωματεία στη χώρα. Αυτά πρέπει να αδελφοποιηθούν με δική τους πρωτοβουλία. Πώς αδελφοποιείται μία ομάδα στην Αγγλία με μία στην Ιταλία; Είναι πρόταση δική μου, να αδελφοποιηθούν όλα τα προσφυγικά αθλητικά σωματεία στην Ελλάδα, είτε λέγεται ΠΑΟΚ, ΑΕΚ, Απόλλων Σμύρνης, Πανιώνιος, Απόλλων Πόντου, Ιωνικός. Επαναλαμβάνω! Πρέπει να αδελφοποιηθούν, όχι να κάνουν συμμορία», τονίζει.

Ο αγαπημένος ηθοποιός είναι ένας άνθρωπος έντονα πολιτικοποιημένος, καθώς είναι πρόεδρος του Κινήματος Φτωχών Ελλάδας, το οποίο αναμένεται να κατέβει στις επόμενες εκλογές. Γι'αυτό το Sportdog ζήτησε να εκφράσει τη γνώμη του για τα επεισόδια που έγιναν σε Λέσβο-Χίο με αφορμή τις νέες δομές που θέλει να κατασκευάσει η κυβέρνηση για τους μετανάστες.

«Το προσφυγικό δεν λύνεται με καινούριες υποδομές στην Ελλάδα. Είναι ευθύνη της Ευρώπης, η οποία έχει απομυζήσει όλες αυτές τις χώρες που βρίσκονται σε μία κατάσταση εμπόλεμης τρέλας και δημιουργούν πρόσφυγες, οι οποίοι, τί θέλουν να κάνουν; Θέλουν να βρούνε ένα καλύτερο μέλλον. Βρίσκουν την Ελλάδα σαν πέρασμα. Στην Ευρώπη θέλουν να πάνε. Η Ευρώπη όμως έκλεισε τα σύνορα. Μιλάμε για την τέλεια υποκρισία. Το 2012 όταν ήμουν βουλευτής είχα πει “δεν έχετε δει τίποτα μπροστά σας όσον αφορά το προσφυγικό”. Να που επαληθεύομαι. Το προσφυγικό είναι μία σύγχρονη ατομική βόμβα που εξελίσσεται», υποστηρίζει.

Στο τέλος ο καλλιτέχνης σχολίασε τον θόρυβο γύρω από τον κορωνοϊό με αφορμή το πρώτο κρούσμα στην Ελλάδα. «Ο κόσμος βρίσκεται σε έναν πανικό. Φταίει και η υπερπληροφόρηση. Υπάρχουν πολλές υπερβολές στην ενημέρωση. Δεν παύει όμως να είναι ένας παγκόσμιος κίνδυνος. Κυκλοφορεί μία φημολογία, σαν ιστορία συνωμοσίας, ότι ο ιός κατασκευάστηκε σε εργαστήρια. Αν ισχύει αυτό τότε μιλάμε για τη ντροπή του καπιταλισμού», κατέληξε ο Παύλος Κοντογιαννίδης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Απόφαση Σαββίδη, τα... γκρεμίζει όλα στον ΠΑΟΚ - Αυτοί φεύγουν, εντολή για μεταγραφή-έκπληξη!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags