Το εγχώριας κατασκευής μη επανδρωμένο αεροσκάφος Bayraktar AKINCI της εταιρείας Baykar ολοκλήρωσε με επιτυχία μια δοκιμή βολής πάνω από τη θάλασσα

Απογειώθηκε από το Κέντρο Πτητικής Εκπαίδευσης και Δοκιμών AKINCI στην περιοχή Τσόρλου στο Τεκιρντάγ (Ραιδεστός – ανατ. Θράκη) με Mini Smart Ammunitions και ASELFLIR-500 και χτύπησε τον σταθερό θαλάσσιο στόχο με MAM-T με ακρίβεια από υψόμετρο 30.000 ποδιών στο πρώτο στάδιο της δοκιμής

Στο δεύτερο στάδιο της δοκιμής, το τουρκικό UAV (Unmanned Aerial Vehicle) κατέστρεψε με επιτυχία το Albatros IDA (Unmanned Maritime Vehicle) που ταξίδευε πάνω από τη θάλασσα με MAM-L από το ίδιο υψόμετρο των 30.000 ποδιών.

«Οι επιτυχημένες δοκιμές βολών που πραγματοποίησε το Bayraktar AKINCI εναντίον θαλάσσιων στόχων ανέδειξαν την αποτελεσματικότητά του στη Γαλάζια Πατρίδα» αναφέρει το δελτίο τύπου της εταιρείας Μπαϊκάρ.

ΠΗΓΗ: ΕΘΝΟΣ
 
Γεωπόλδος... Opinion: Από την ανακοίνωση για τις βολές του Akinci κρατήστε την τελευταία φράση που αφορά την "αποτελεσματικότητά του στη Γαλάζια Πατρίδα". Είναι δήλωση, ότι θα χρησιμοποιήσουν το Μη Επανδρωμένα Αεροσκάφος στην κατάκτηση του μισού Αιγαίου, όπως υπαγορεύει το δόγμα της "Γαλάζιας Πατρίδας" των Τούρκων, το οποίο πλέον θα διδάσκεται στα σχολεία της Τουρκίας, για να μαθαίνουν τα παιδιά, ότι πρέπει να κατακτήσουν χωρικά ύδατα άλλης χώρας.