Facebook Pixel Ολυμπιακός: "Το μεγαλύτερο λάθος μου που δεν άκουσα τον Ολυμπιακό"
| 2020-04-12 21:00:00

Κατάθεση ψυχής από πρώην "ερυθρόλευκο": "Το μεγαλύτερο λάθος μου που δεν άκουσα τον Ολυμπιακό"

Sportdog Team
Κατάθεση ψυχής από πρώην "ερυθρόλευκο": "Το μεγαλύτερο λάθος μου που δεν άκουσα τον Ολυμπιακό"

Ολυμπιακός: Ο Πίτερ Οφορίκουε παραχώρησε συνέντευξη σε ιστοσελίδα της Γκάνας και αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στο μεγάλο λάθος που είχε κάνει το 1999, παραβλέποντας τις συμβουλές του Ολυμπιακού.

Ο Γκανέζος δεν άκουσε τους ανθρώπους των Πειραιωτών, που τον συμβούλεψαν να μη συμμετάσχει στο Παγκόσμιο Κύπελλο U20, με αποτέλεσμα η καριέρα του στη συνέχεια να πάρει την κάτω βόλτα λόγω τραυματισμών.

«Έκανα ντεμπούτο με τον Ολυμπιακό στο εκτός έδρας παιχνίδι με τη Ρόζενμποργκ. Είχε τόσο κρύο που δεν μπορούσα να νιώσω τα πόδια μου και τα χέρια μου. Για την ακρίβεια, στην προθέρμανση έπρεπε να μιλήσω σε έναν συμπαίκτη μου, να με βοηθήσει να δέσω τα κορδόνια μου, γιατί δεν μπορούσα να λυγίσω τα δάχτυλά μου για να το κάνω», θυμήθηκε ο Πίτερ Οφορίκουε και πρόσθεσε για το γκολ που πέτυχε σε εκείνο το ματς ότι «Ήμουν σίγουρος ότι θα σκοράρω και το είχα πει στον προπονητή»,

Αναφέρθηκε επίσης στους τραυματισμούς του που έπαιξαν ρόλο στην καριέρα του αλλά και τις οδηγίες του Ολυμπιακού τις οποίες ο ίδιος αψήφησε. Οι "ερυθρόλευκοι" του είχαν καταστήσει σαφές ότι χρειάζεται να μείνει εκτός δράσης για να αποθεραπευτεί, αλλά ο ίδιος αποφάσισε να συμμετάσχει στο Παγκόσμιο Κύπελλο U20 το 1999 με τον Οφορίκουε να δηλώνει:

«Ήθελα να υπηρετήσω τη χώρα μου. Έπαίξα όλο το τουρνουά με ενέσεις και πάγο τυλιγμένο γύρω από το γόνατό μου. Μετά από κάθε παιχνίδι, ήταν αδύνατο να περπατήσω. Το γόνατό μου πρηζόταν. Ο γιατρός της εθνικής ομάδας μου έκανε πολλαπλές ενέσεις πριν από κάθε παιχνίδι. Κοιτάζοντας πίσω, παίζοντας με αυτόν τον τραυματισμό, ήταν το μεγαλύτερο λάθος της καριέρας μου»

Όσο για τι κάνει τώρα, ως παλαίμαχος, αποκάλυψε πως «Δεν ήθελα να είμαι στο ποδόσφαιρο, αλλά ένας φίλος από την Ελλάδα μου τηλεφώνησε μια μέρα και μου είπε να αναζητώ νέα ταλέντα. Αυτό ακριβώς κάνω τώρα».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags