Facebook Pixel Ζότα – Ολυμπιακός: O νέος Κριστιάνο για Ολυμπιακό! Δεν πιάνεται με τίποτα - Θυμίζει... Pro - "Καψούρα" του Σάντος
| 2020-05-02 20:06:00

O νέος Κριστιάνο για Ολυμπιακό! Δεν πιάνεται με τίποτα - Θυμίζει... Pro - "Καψούρα" του Σάντος

του Παναγιώτη Νικολάου
O νέος Κριστιάνο για Ολυμπιακό! Δεν πιάνεται με τίποτα - Θυμίζει... Pro - "Καψούρα" του Σάντος

Ζότα – Ολυμπιακός: Ένα όνομα που δεν ακούγεται για πρώτη φορά επανήλθε στο ρεπορτάζ του Ολυμπιακού. Αναφερόμαστε στον Ζότα η περίπτωση του οποίου είχε πρωτοεμφανιστεί στο ερυθρόλευκο στερέωμα τον περασμένο Γενάρη. Ο 21χρονος αγωνίζεται ως εξτρέμ στη Μπενφίκα, με την οποία φέτος μετρά 19 εμφανίσεις, 2 γκολ και 3 ασίστ σε εγχώριες και διεθνείς διοργανώσεις.

Πρόκειται πραγματικά για έναν ποδοσφαιρικό ζογκλέρ, ο οποίος έχει χαρακτηριστεί στην πατρίδα του ως ο νέος Κριστιάνο Ρονάλντο. Αποτελεί ένα από τα προϊόντα που σκιαγραφούν το μέλλον του πορτογαλικού ποδοσφαίρου. Τον ακολουθούν, δε, πολύ σημαντικές επιτυχίες. Μετρά δύο πρωταθλήματα σε επίπεδο υποδομών (2016, Κ17 της Πορτογαλίας και 2018, Κ19), έχει αναδειχθεί πρωταθλητής Πορτογαλίας με τη Μπενφίκα (2018-2019), ενώ τη σεζόν 2017-18 με την Εθνική Πορτογαλίας αναδείχτηκε πρώτος σκόρερ με 5 γκολ στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Κ-19.

Ο sportdog τον τσέκαρε και έχει άποψη. Ο Ζότα έχει φοβερή τεχνική κατάρτιση. Χρησιμοποιεί και τα δύο του πόδια με την ίδια ευχέρεια. Διαθέτει κοφτή ντρίπλα, πρώτη επαφή με τη μπάλα και πάσα με τη μία. Διακρίνεται για τον δρασκελισμό του και το χειρισμό της μπάλας με το άνοιγμα στον κενό χώρο. Προσποιείται άψογα και εκτελεί αστραπιαία. Έχει άνεση να ελίσσεται σε κλειστό χώρο και να πραγματοποιεί σλάλομ ανάμεσα σε αμυντικούς, τους οποίους χαζεύει με τις ενέργειές του.

Πρόκειται αναμφισβήτητα για ένα πολύ ευφυή και φαντεζί ποδοσφαιριστή που δεν υστερεί σε εκτέλεση, πάσες και γεμίσματα. Ανήκει στην τάξη των ποδοσφαιριστών που με μία κίνηση μπορεί να ξεσηκώσει την κερκίδα. Είναι ιδιαίτερα μαχητικός σε διεκδικήσεις και ανίκητος σε τετ α τετ. Όσοι τον ξέρουν έχουν να λένε και για τις εκτελέσεις των φάουλ του. Οι κινήσεις του και οι πιρουέτες είναι τόσο ευφάνταστες λες και βλέπεις ποδοσφαιράκι βιντεοκονσόλας τύπου Pro Evolution Soccer. Aν τον ξεχάσει η αντίπαλη άμυνα και βρεθεί στην πλάτη της δεν πιάνεται με τίποτα.

Μιλώντας για την περίπτωσή του ο Μιγκέλ Κορέια έκανε λόγο για έναν ποδοσφαιριστή που θα μπορούσε να βοηθήσει τον Ολυμπιακό και να αναπληρώσει το κενό του Ντάνιελ Ποντένσε στην αριστερή πτέρυγα.

«Η Μπενφίκα από τον Ιανουάριο ήθελε να τον δώσει δανεικό. Μάλλον θα το κάνει αυτό το καλοκαίρι. Είναι πολύ καλός. Δεν φοβάται κανένα αντίπαλο. Του αρέσει να σουτάρει έξω από την περιοχή. Εδώ στην Πορτογαλία λέμε, ότι σε λίγο καιρό θα είναι από τις μόνιμες επιλογές του Φερνάντο Σάντος για την Εθνική Πορτογαλίας. Αν παραμείνει συγκεντρωμένος, μπορεί να πάει πολύ μακριά και να τον δούμε σε μεγάλες ευρωπαϊκές ομάδες», ήταν το αρχικό σχόλιο του αρχισυντάκτη της Α' Bola στο sportdog.

Η μετάβαση δεν θα είναι εύκολη για τον παίκτη. «Ο Ολυμπιακός είναι μία μεγάλη ομάδα που πρέπει πάντα να κερδίζει. Στους μικρός ο Ζότα έχει αυτοπεποίθηση γιατί έχει την μπάλα συνεχώς στα πόδια του. Στο επίπεδο που παίζει ο Ολυμπιακός δεν θα μπορεί να έχει αυτήν την ευχέρεια. Αυτό ίσως να είναι καταλυτικό για την ψυχολογία του. Όταν έχει τη μπάλα στα πόδια του όμως κάνει αμέσως τη διαφορά», σημειώνει.

Ο παίκτης δεν είναι άγνωστος στον προπονητή των Πειραιωτών, ο οποίος όπως σας ενημέρωσε το sportdog σε ρεπορτάζ του, θα εξέταζε υπό προϋποθέσεις την προσθήκη του. «Ο Πέδρο Μαρτίνς τον ξέρει από τους μικρούς της Μπενφίκα και της Εθνικής Πορτογαλίας. Έχασε τον Ποντένσε αλλά αυτός είναι μία καλή μεταγραφή που να εξελιχθεί σε μεγάλο εξτρέμ», επισημαίνει ο Μιγκέλ Κορέια.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Κλείνει τεράστια μεταγραφή ο Άρης – Παίρνει ξένο παικταρά… τζάμπα από Ολυμπιακό – Μέγας γκολτζής!

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags