Facebook Pixel ΑΕΚ: Μεταγραφή Καρντόσο - "Σαΐτα" και μπουκαδόρος - "Εύκολα στην Ελλάδα" - Όπως Αραούχο!
| 2020-05-24 22:40:00

Μεταγραφή Καρντόσο στην ΑΕΚ - "Σαΐτα" και μπουκαδόρος - "Εύκολα στην Ελλάδα" - Όπως Αραούχο!

του Γιώργου Θεοδωράκη
Μεταγραφή Καρντόσο στην ΑΕΚ - "Σαΐτα" και μπουκαδόρος - "Εύκολα στην Ελλάδα" - Όπως Αραούχο!

Το όνομα του Σαμουέλ Γκραντσίρ δεν είναι η πρώτη φορά που ακούγεται στα μεταγραφικά της ΑΕΚ. Ο 23χρονος έπαιζε στα ρεπορτάζ από τον Ιούνιο του 2019. Ακόμα και τότε η Ένωση ψαχνόταν να ενισχυθεί στα εξτρέμ.

Η συγκεκριμένη περίπτωση έχει έντονο άρωμα από Μιγκέλ Καρντόσο, του προπονητή με τον οποίο ξεκίνησε φέτος τη σεζόν η ΑΕΚ και απολύθηκε μετά την ήττα στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος από την Ξάνθη. Ο Πορτογάλος ήταν στη Ναντ την προπερασμένη σεζόν οπότε είχε άποψη για τον ποδοσφαιριστή που είχε στη Μονακό προπονητή τον συμπατριώτη, του πρώην τεχνικού της Ένωσης, Λεονάρντο Ζαρντίμ.

Ποια είναι τα χαρακτηριστικά του παίκτη που τον κανουν και ξεχωρίζει; «Είναι εξτρέμ που υπό προϋποθέσεις μπορεί να παίξει και επιθετικός. Είναι πολύ γρήγορος. Δεν διαθέτει ιδιαίτερη τεχνική, αλλά μπορείς να τον πεις μπουκαδόρο. Είναι καλός στο ένας εναντίον ενός», απαντά ο Ντίνος Ανδριανόπουλος με τον Μιχάλη Σινάκο να συμφωνεί. «Έχει ταχύτητα και διείσδυση. Μπορεί να παίξει στο ένας με έναν στην κόντραα επίθεση. Δεν φοβάται να πλαγιοκοπήσει και ντριπλάρει», αναφέρει.

Οι δύο ειδικοί του γαλλικού πρωταθλήματος υποστηρίζουν, ότι θεωρείται μεγάλο ταλέντο, δεν είχε όμως την αναμενόμενη εξέλιξη. Δηλαδή, όταν τον πήρε η Μονακό παρουσιάστηκε ως μία από τις δυνατές μεταγραφές. Σημειωτέον, ότι η ομάδα του Πριγκιπάτου έβγαλε από τα ταμεία της ένα ποσό κοντά στα 3 εκατ. ευρώ για να τον αποκτήσει. Ακούγονταν πολύ καλά πράγματα για αυτόν, αλλά δεν προχώρησε, ενώ είχε καλές προδιαγραφές. «Είναι όμως ορεξάτος γιατί  θέλει να δείξει. Είναι σε καλή ηλικία άλλωστε», επισημαίνει ο Μιχάλης Σινάκος.

Φέτος ο παίκτης ως δανεικός στην Μπρεστ κατέγραψε 27 συμμετοχές, σημείωσε 5 γκολ και μοίρασε μία ασίστ. Ο παίκτης άρχισε να ανεβαίνει στο δεύτερο γύρο σε απόδοση. Το γεγονός ότι ο Γκραντσίρ δεν είναι καθαρόαιμος φουνταριστός φαίνεται να προβληματίζει τους ανθρώπους της ΑΕΚ. Φέτος έπαιξε τα περισσότερα ματς στο αριστερό άκρο της μεσαίας γραμμής και της επίθεσης με την Μπρεστ.

Η ΑΕΚ έχει ανάγκη από προσθήκη εξτρέμ. Οπότε το βασικό ερώτημα για την περίπτωσή του είναι, αν μπορεί να βοηθήσει σε αυτόν τον τομέα. «Θεωρώ ότι θα έπαιζε σε οποιαδήποτε ελληνική ομάδα. Ενδεχομένως είναι για βασικός. Είναι υψηλού επιπέδου παίκτης και εξελίξιμος. Βέβαια θέλει δουλειά, δεν είναι φτασμένος. Διαφορετικά δεν θα έπαιζε το όνομά του για Ελλάδα», υπογραμμίζει ο Ντίνος Ανδριανόπουλος.

Για την απόκτηση του ποδοσφαιριστή τα ρεπορτάζ του περσινού καλοκαιριού υποστήριζαν ότι η ΑΕΚ θα κυνηγήσει την υπόθεση, το αποτέλεσμα όμως δεν επιβεβαίωσε αυτές τις εκτιμήσεις. Η υπόθεση παραμένει δύσκολη καθότι στο κιτρινόμαυρο στρατόπεδο φέρεται να προωθείται νέο δόγμα όσον αφορά τους δανεισμούς με οψιόν αγοράς. Οι Κιτρινόμαυροι θέλουν να αποφύγουν τις διαπραγματεύσεις για ποσά που δυσκολεύουν την απόκτηση παικτών όπως συμβαίνει με την περίπτωση Αραούχο. Συνεπώς στη συγκεκριμένη υπόθεση πολλά θα κριθούν από τις συζητήσεις με τη Μονακό και τη φόρμουλα πάνω στην οποία πρέπει να συμφωνήσουν οι δύο πλευρές.

Εκτίμηση του Μιχάλη Σινάκου είναι ότι ο παίκτης θα παραμείνει στη Γαλλία. «Μέχρι στιγμής δεν έχει σταθεροποιηθεί σε διάρκεια. Στη θέση του θα παρέμενα στη Μπρεστ. Έτσι μπορεί να πάρει παιχνίδια και να δείξει ότι ανεβαίνει λιγάκι. Θεωρώ, ότι εκεί θα μείνει», καταλήγει ο γνώστης του γαλλικού ποδοσφαίρου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Ο απίθανος πατέρας Μελισσανίδης - Το τραγούδι, η Mercedes, οι φτωχοί - "Τι έλεγε για την Αγιά Σοφιά"

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags