Facebook Pixel ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός: "Ανώτερος ο ΠΑΟΚ, έχει προβάδισμα από Ολυμπιακό – Δεν μπορεί ο Βιεϊρίνια, να πάρουν παίκτη…"
| 2020-05-29 23:57:00

"Ανώτερος ο ΠΑΟΚ, έχει προβάδισμα από Ολυμπιακό – Δεν μπορεί ο Βιεϊρίνια, να πάρουν παίκτη…"

Sportdog Team
"Ανώτερος ο ΠΑΟΚ, έχει προβάδισμα από Ολυμπιακό – Δεν μπορεί ο Βιεϊρίνια, να πάρουν παίκτη…"

ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός: Ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ, Δημήτρης Καπετανόπουλος μίλησε στον FOCUS FM 103,6 για το ντέρμπι της πρεμιέρας ανάμεσα στον Δικέφαλο και τον Ολυμπιακό και την επανέναρξη γενικότερα στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Αναλυτικά όσα είπε ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής του Δικεφάλου:

«Νομίζω ότι θα είναι κάτι εντελώς πρωτόγνωρο για όλους. Άδειο γήπεδο, οι παίκτες μετά από μεγάλη αποχή και έλλειψη αγωνιστικού ρυθμού. Το ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός ανέκαθεν όμως είναι ένα ξεχωριστό παιχνίδι, ωστόσο αποτελεί ένα αίνιγμα η παρουσία των παικτών όλων των ομάδων στον αγωνιστικό χώρο. Πλέον το ποδόσφαιρο είναι επιστήμη και οι παίκτες είναι πιο επαγγελματίες, ωστόσο αυτό το διάστημα της καραντίνας δεν είχε καμία σχέση με τον κανονικό ρυθμό των προπονήσεων. Θα παίξει ρόλο στα παιχνίδια η ατομική ποιότητα των παικτών και για αυτό πιστεύω ότι ο ΠΑΟΚ έχει ένα προβάδισμα σε σχέση με τον Ολυμπιακό. Όχι πως δεν έχει ποιοτικούς παίκτες ο Ολυμπιακός, αλλά πιστεύω πως σε επίπεδο ατομικών ενεργειών ο ΠΑΟΚ είναι ανώτερος.

Θα χρειαστεί να φανεί η ευφυΐα των ποδοσφαιριστών στον αγωνιστικό χώρο, όπως είδαμε στο πρόσφατο ντέρμπι στην Γερμανία με το γκολ που έβαλε η Μπάγερν με την ωραία λόμπα πάνω από τον τερματοφύλακα. Το ματς εκείνο κρίθηκε χάρη στην ατομική ποιότητα παίκτη, έτσι πιστεύω ότι θα γίνει και στα παιχνίδια των πλέι οφ της Ελλάδας.

Με αυτό το VAR είναι η αλήθεια ότι έχουμε μπερδευτεί όλοι. Έχουν ακυρωθεί γκολάρες για... χιλιοστά. Η αλήθεια είναι ότι έχει χάσει την μαγεία του σε μεγάλο βαθμό το ποδόσφαιρο.

Όσον αφορά τον Γιαννούλη, ο παίκτης μπορεί να σταθεί σε μεγάλη ευρωπαϊκή ομάδα. Έχει όλα τα προσόντα για να παίξει στο κορυφαίο επίπεδο, είναι ένας σύγχρονος φουλ μπακ και μπορεί να παίξει σε όλη την γραμμή. Είναι καλός αμυντικός, έχει καλές τοποθετήσεις, είναι γρήγορος και τακτικά είναι σωστός, αλλά και επιθετικά ανεβαίνει ψηλά, έχει καλές σέντρες και έρχεται σε επαφή με την εστία. Είναι ένας ολοκληρωμένος ποδοσφαιριστής.

Ο Βιεϊρίνια δεν είναι ένας αριστερός μπακ και δεν νομίζω να μπορέσει να καλύψει την θέση σε συνεχόμενους αγώνες, για αυτό ο ΠΑΟΚ πρέπει να πάρει παίκτη εκεί. Μπορεί να παίξει σε όλες τις άλλες θέσεις ο Βιεϊρίνια με μεγάλη άνεση ειδικά στην Ελλάδα, αλλά όχι στα αριστερό άκρο της άμυνας. Θα τον προτιμούσα να παίζει πιο μπροστά, επειδή έχει το «ένας εναντίον ενός» και την ατομική ποιότητα. Μπορεί να απειλήσει και με τα δυο πόδια, ενώ έχει καλές εκτελέσεις. Σίγουρα θα πάρει λιγότερες προσπάθειες, αλλά ότι και αν κάνει μέσα στο γήπεδο θα έχει ποιότητα.

Είναι ένα εντελώς διαφορετικό σχήμα στην άμυνα για τον ΠΑΟΚ. Ο Μιχάι είναι ένας φέρελπις ποδοσφαιριστής και πρέπει να παίξει περισσότερο και έχει τις δυνατότητες για να μπορέσει να ανταπεξέλθει.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags