Facebook Pixel ΑΕΚ - Παναθηναϊκός: "Ρουκέτα" FIFA στην ΑΕΚ! Χάνει τεράστιο όνομα
| 2020-06-12 18:38:00

"Ρουκέτα" FIFA στην ΑΕΚ! Χάνει τεράστιο όνομα - Καμία προστασία - "Χουνέρι" Ουζουνίδη στον ΠΑΟ!

του Γιώργου Θεοδωράκη
"Ρουκέτα" FIFA στην ΑΕΚ! Χάνει τεράστιο όνομα - Καμία προστασία - "Χουνέρι" Ουζουνίδη στον ΠΑΟ!

ΑΕΚ - Παναθηναϊκός: Στην ΑΕΚ μπορεί να ισχυρίζονται πως θα απευθυνθούν στη ΦΙΦΑ διεκδικώντας τη δικαίωση τους στην κόντρα που πάει να δημιουργηθεί με την Άντερλεχτ (και πλέον, ολοένα και περισσότερο παραδέχονται στην Ένωση) αναφορικά με την άρνηση του βελγικού συλλόγου να δεχτεί την παράταση του δανεισμού του Όγκνιεν Βράνιες, ωστόσο η αλήθεια είναι πως μάλλον άχρηστη θα είναι μια τέτοια προσφυγή.

Ο λόγος είναι πως αφενός δεν υπάρχει ο απαραίτητος χρόνος προκειμένου να γνωμοδοτήσει η Παγκόσμια Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία, αφετέρου δεν υπάρχει καμία δεσμευτική απόφαση της για de facto κατάσταση. Η ΦΙΦΑ, ξεκαθαρίζει πως απλώς «προτείνει» στις ομάδες να παρατείνουν σε αντίστοιχες καταστάσεις την περίοδο του δανεισμού, τονίζοντας όμως πως πάνω απ’ όλα (και προφανώς και από τη δική της σύσταση) είναι ο σεβασμός στα όσα έχουν υπογραφεί στα συμβόλαια των εμπλεκομένων πλευρών.

Κοινώς, για να το κάνουμε λιανά, παραπέμπει 100% σε μεταξύ των ομάδων συνεννόηση, χωρίς να παίρνει θέση ούτε και να είναι σε θέση φυσικά να επιβάλλει. Δεδομένα θα ήθελε η ΦΙΦΑ να μην αλλοιωθεί η φυσιογνωμία των πρωταθλημάτων και των διοργανώσεων με τερματισμό δανεισμών και αποχωρήσεις ελεύθερων παικτών, όμως το τελευταίο που θα επιθυμούσαν σίγουρα οι υπεύθυνοι της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας είναι μια σειρά προσφυγών στα διεθνή δικαστήρια από όσους θεωρούν – βάσιμα προφανώς – πως αναιρούνται συνθήκες που έχουν πλήρως καταγραφεί σε υπογεγραμμένα συμβόλαια.

Γι’ αυτό και άλλωστε το ξεκαθαρίζει η ΦΙΦΑ πως ανεξαρτήτως της πρόθεσης και της επιθυμίας της, πάνω απ’ όλα είναι οι υπογεγραμμένες συμφωνίες. Αν λοιπόν η Άντερλεχτ και η κάθε Άντερλεχτ δεν συναινέσει σε μια νέα συμφωνία με την ΑΕΚ για παράταση δανεισμού του Βράνιες, ειδικά μάλιστα από την στιγμή που έχει και δικαιολογία, μιας και η προετοιμασία της για τη νέα σεζόν ξεκινάει την προσεχή Δευτέρα, αρά είναι λογικό να επικαλείται πως θέλει τον Βόσνιο αμέσως μετά την τυπική ολοκλήρωση του δανεισμού του, τότε δεν έχει νόημα καμία προσφυγή στη ΦΙΦΑ εκ μέρους της Ένωσης.

Ένα παράδειγμα, κοντινό μας, ακόμη; Ο ΑΠΟΕΛ ξεκινάει προετοιμασία στις 27 Ιουνίου. Και ο Μαρίνος Ουζουνίδης θέλει να έχει τον Γκίας Ζαχίντ από 1η Ιουλίου που θα έχει ολοκληρωθεί ο δανεισμός του στον Παναθηναϊκό γι’ αυτό και οι «γαλαζοκίτρινοι» εμφανίζονται αρνητικοί στο ενδεχόμενο να παραταθεί ο δανεισμός του Νορβηγού ως το τέλος των play off της Super League.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Νέος χαμός με Γκαρσία - Τα έχουν... πάρει μαζί του - Έτσι τον "κλέβει" ο Ολυμπιακός από Άρη, ΑΕΚ!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags