Facebook Pixel Παναθηναϊκός: Aφεντικό ο Ρόκα – Έτσι δουλεύει με Πογιάτος - Οι δύο επόμενες μεταγραφές μετά τη… μάχη Βιγιαφάνιες!
| 2020-07-23 12:45:00

Aφεντικό ο Ρόκα – Έτσι δουλεύει με Πογιάτος - Οι δύο επόμενες μεταγραφές μετά τη… μάχη Βιγιαφάνιες!

του Νίκου Στεργίου
Aφεντικό ο Ρόκα – Έτσι δουλεύει με Πογιάτος - Οι δύο επόμενες μεταγραφές μετά τη… μάχη Βιγιαφάνιες!

Παναθηναϊκός: Τρία τα αξιοσημείωτα από την χτεσινή παρουσίαση του Ντάνι Πογιάτος.

Πρώτον, η παντελής αποφυγή εκ μέρους τόσο του Ισπανού τεχνικού όσο και του Τσάβι Ρόκα να οροθετηθεί ένας ξεκάθαρος στόχος. Ενας στόχος που να αφορά οτιδήποτε που να είναι απτό και όχι απλώς, γενικόλογες τοποθετήσεις περί καλού και κυριαρχικού ποδοσφαίρου, που εδώ και αρκετά χρόνια ομολογουμένως έχει «λιώσει» ως καραμέλα από τους εκάστοτε τεχνικούς διευθυντές και προπονητές των «πράσινων». Στόχοι, επιτυχίες και ανταγωνιστικότητα λείπουν από τον Παναθηναϊκό, όχι καλό ποδόσφαιρο.

Δεύτερον, ο τρόπος με τον οποίο ο Πογιάτος ουσιαστικά παρέπεμπε σε κάθε απάντηση που καλούνταν να δώσει αναφορικά με τον σχεδιασμό στον άνθρωπο που τον επίλεξε, τον Ρόκα. Σημειολογικά, ακόμη και για όσους δεν το είχαν καταλάβει, έγινε σαφέστατο με τον πλέον εμφατικό τρόπο στη συνέντευξη Τύπου των δύο ανδρών. Ο Καταλανός είναι το απόλυτο, το αδιαμφισβήτητο αφεντικό του αγωνιστικού τμήματος του Παναθηναϊκού, πάνω και πέρα απ’ όλους, πρόσωπα, ρόλους και ιδιότητες, με τον προπονητή απλώς να συνιστά την προέκταση της φιλοσοφίας και της σκέψης του στο γήπεδο, στην προπόνηση και στην καθημερινότητα της ομάδας.

Τρίτο και τελευταίο, το ότι πρακτικά δεν βγήκε καμία μεταγραφική είδηση! Ούτε ο Πογιάτος (έστω και με τους προαναφερθέντες «περιορισμούς») ούτε και ο Ρόκα έδωσαν σαφές στίγμα προθέσεων και αναγκών, ακόμη και αν αυτές είναι πασίδηλες, όπως για παράδειγμα η επάνδρωση των θέσεων στους ακραίους μπακ. Καμία συγκεκριμένη αναφορά, καμία ξεκάθαρη «στοχοποίηση», καμία -έστω – περιγραφή επόμενων μεταγραφικών κινήσεων.

Το μόνο σίγουρο είναι αυτό που περιγράφαμε στον «σκύλο» σε προηγούμενα ρεπορτάζ, πως δηλαδή από την στιγμή που το θέμα Βιγιαφάνιες κλείσει και τυπικά (αν και οι τελευταίες πληροφορίες κάνουν λόγο για νέα εμπλοκή στην υπόθεση), ο Ρόκα δεν πρόκειται να βιαστεί για να επανδρώσει τις θέσεις ακόμη και των ακραίων μπακ, που τη δεδομένη στιγμή αποτελούν (ή φαίνεται πως αποτελούν) προτεραιότητα των «πράσινων». Το σίγουρο (;) είναι πως χρόνος υπάρχει μέχρι την έναρξη της προετοιμασίας του Παναθηναϊκού (σε δύο εβδομάδες περίπου) για να ξεκαθαρίσουν τουλάχιστον οι προτεραιότητες, αφού ο Ρόκα την προεργασία και την σταχυολόγηση, ειδικά στις συγκεκριμένες θέσεις, την έχει κάνει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Χοντρό παρασκήνιο με Παππά! Αυτός τον... τελείωσε από ΠΑΟ - Η πρώτη αντίδραση του Έλληνα άσου

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags