Facebook Pixel AEK - Αλμοέζ Αλί: "7 γκολ, τα 4 με πέναλτι, δεν είναι και Ελ Αραμπί"
| 2020-08-06 13:40:00

Αυτόν τον φορ παίρνει η ΑΕΚ! "7 γκολ, τα 4 με πέναλτι - Δεν είναι Ελ Αραμπί - Θα παίζει βασικός"

του Γιώργου Κτενά
Αυτόν τον φορ παίρνει η ΑΕΚ! "7 γκολ, τα 4 με πέναλτι - Δεν είναι Ελ Αραμπί - Θα παίζει βασικός"

ΑΕΚ: Με καλά λόγια αναφέρθηκε στην περίπτωση του Αλμοέζ Αλί ο Δημήτρης Σιώρης, βαθύς γνώστης του ποδοσφαίρου στο Κατάρ και δημοσιογράφος που τα τελευταία χρόνια δεν χάνει παιχνίδι της Ντουχάιλ.

Ο 23χρονος άσος ενδιαφέρει την AEK και ο Δ. Σιώρης είναι ο πλέον κατάλληλος να μας μιλήσει για εκείνον, αν μπορεί να κάνει τη διαφορά στην Ένωση, αλλά και σε ποιες θέσεις μπορεί να βοηθήσει μέσα στο γήπεδο.

Δημήτρη, ποια είναι η άποψή σου για τον Aλμοέζ Αλί που το όνομά του συνδέθηκε με την AΕΚ;

"O Aλμοέζ Αλί έκανε το ξεπέταγμά του στο Κύπελλο Ασίας τον Ιανουάριο του 2019, όπου βγήκε πρώτος σκόρερ με 9 γκολ. Ένα χρόνο νωρίτερα είχε κερδίσει το βραβείο του πρώτου σκόρερ στη διοργάνωση των u23 με έξι γκολ. Μέχρι και προ διετίας δεν τον είχα σε καμία εκτίμηση, ωστόσο έχει δουλέψει πάρα πολύ και αυτό βγαίνει στο χορτάρι". 

Σε ποιες θέσεις μπορεί να βοηθήσει στο γήπεδο την ομάδα του;

"Τα νούμερα του στην Αλ Ντουχαΐλ δεν «τρομάζουν» και φέτος τα 4 από τα 7 γκολ που έχει βάλει είναι με πέναλτι. Έχει αριστερό δυνατό πόδι και είναι παίκτης που μπορεί να παίξει και στα πλάγια εκτός από την κορυφή. Είναι εργατικός και γυρνάει πίσω τόσο για να μαρκάρει, και για να πάρει μπάλες". 

Είναι παίκτης που αν έρθει στην Ελλάδα γίνεται βασικός στην 11άδα τής AΕΚ και κάνει τη διαφορά; 

"Η δική μου άποψη είναι ότι θα πάρει φανέλα βασικού στην AΕΚ, δεν θα κάνει τη μεγάλη διαφορά στο ελληνικό πρωτάθλημα. Αφενός γιατί οι άμυνες εδώ δεν «μπάζουν», αφετέρου γιατί οι Άραβες συνήθως είναι δύσκολοι στο γκολ. Με λίγα λόγια τσαπατσούληδες.

Επίσης, υπάρχει ταλέντο σε πολλούς παίκτες του Αραβικού Κόλπου, όμως δεν φεύγουν εύκολα στο εξωτερικό. Ο κύριος λόγος είναι ότι δεν θα βρουν τα χρήματα που παίρνουν εκεί, αλλά και ότι είναι μεγαλωμένοι σε άλλα ήθη και κουλτούρα. Είναι ένα ερωτηματικό και η προσαρμογή, αν τελικά ολοκληρωθεί η μεταγραφή".

Υπάρχει ενδιαφέρον από άλλες ομάδες; Πού βρίσκεται η τιμή του;

"Η τιμή του σύμφωνα με το transfermarkt είναι στα 2.4 εκατ. ευρώ και δεν πιστεύω να υπάρχει ομάδα που να δώσει παραπάνω από  3. Υπάρχει ενδιαφέρον από άλλες ομάδες, ωστόσο όπως ανέφερα και πιο πάνω οι περισσότεροι είναι διστακτικοί για να φύγουν".

Μπορεί να γίνει σύγκριση με τον Αραμπί, που έφερε πέρσι ο Ολυμπιακός από το Κατάρ και βγάζει μάτια με τη φανέλα του;

"Ο Αλμοέζ Αλί παίζει και κορυφή και πλάγια. Επίσης ότι η δαιφορά ανάμεσα σε Ελ Αραμπί και Αλμοέζ είναι ότι ο πρώτος έβαζε 30 γκολ τη χρονιά εκεί, ενώ όπως σου είπα ήδη ο Αλμοέζ φέτος τα 4 από τα 7 γκολ τα έχει πετύχει με πέναλτι".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Τρελό ντόμινο στη Superleague - Επιστροφή Μέγερι - "Ξύλο" Γιαννιώτη-Μανδά - Καψούρα Τίγρη!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags