Facebook Pixel AEK - Μάρκο Λιβάγια: Tρελά λεφτά από τη Φενέρ - Θέλει να "φάει" Ολιβέιρα!
| 2020-08-12 10:12:00

Tρελά λεφτά η Φενέρ σε Λιβάγια - "Ψίχουλα" στην ΑΕΚ - Θέλει να "φάει" Ολιβέιρα - Πακέτο με "Μπάκα"!

Sportdog Team
Tρελά λεφτά η Φενέρ σε Λιβάγια - "Ψίχουλα" στην ΑΕΚ - Θέλει να "φάει" Ολιβέιρα - Πακέτο με "Μπάκα"!

ΑΕΚ - Μάρκο Λιβάγια: Με προφανή κίνδυνο να κατηγορηθούμε σαν παραμυθάδες από τους ρεπόρτερ του πληκτρολογίου και τους κάθε είδους κονιόρδους που συναντάς στη χώρα αυτή, απο τα γήπεδα μέχρι τα γραφεία κι απο τα καφέ μέχρι τα social media...

Και γνωρίζοντας πολύ καλά και (πιστέψτε με) απο πρώτο... τουρκικό χέρι τη μέχρι σε βαθμό ασφυξίας οικονομική στενότητα της Φενέρ, που συνολικά μπορεί να διαθέσει απο 17,5 μέχρι 22 εκατ. ευρώ την τρέχουσα σεζόν για  νέα συμβόλαια σε προπονητές, παίκτες, ανανεώσεις, loan και signing fee (συν τις ενδεχόμενες πωλήσεις που θα κάνει)...

Το δικό μας ΡΕΠΟΡΤΑΖ όμως, λέει πως ισχύει 110% το ενδιαφέρον (επίσημο και προχωρημένο προς την πλευρά του παίκτη) της Φενέρ για τον Μάρκo Λιβάγια. Και πως τον γουστάρει... τρελά ο νέος κόουτς της τουρκικής ομάδας, Ερόλ Μπουλούτ, κάτι άλλωστε που γνωρίζει και προσωπικά ο Κροάτης επιθετικός (πώς κι απο πού άραγε...)!

Πάμε όμως και στο... παρασύνθημα: η Φενέρ στην καλύτερη περίπτωση δεν μπορεί να προσφέρει στην AΕΚ πάνω απο 2,5 εκατ. ευρώ συν κάποιο αξιοπρεπές/αξιόλογο ποσοστό μεταπώλησης του Λιβάγια. Δεδομένα και φυσιολογικά δεν έχει καταθέσει ακόμη πρόταση στην Ένωση αφού θα το κάνει μόνο αν καταφέρει να δελεάσει την πλευρά του Μάρκο, ειδικά αν τα βρει μαζί του. Τώρα απλά είναι στη φάση τως διερευνητικών/προειδοποιητικών "βολών"  και των στοχοποιημένων διαρροών, για να κόψει γενικότερα... αντίδραση στην Ελλάδα.



Στον Μάρκο Λιβάγια όμως, η Φενέρ μπορεί να δώσει ακόμη και 2 εκατ. ευρώ ετησίως και καθαρά, χωρίς να υπολογίζω τα μπόνους. Και του τα δίνει σε συμβόλαιο, τουλάχιστον  αυτό του έχει μεταφέρει, δηλαδή σχεδον 3 φορες πάνω τα χρήματα που καθαρίζει την ΑΕΚ (750 χιλιάρικα).

Υπενθυμίζω πως συμπαίκτες του Κροάτη φορ τον είχαν ακούσει να τους λέει πως για να ανανενώσει θέλει 1,7 εκατ. ευρώ, γι' αυτό και ο ατζέντης του έκανε τον δύσκολο στις συνεχείς οχλήσεις από Ίβιτς να έρθει στην Αθήνα και να συζητήσουν την υπόθεση. Επίσης, άπαντες γνωρίζουν πως μίνιμουμ θα ικανοποιηθεί αν πάρει ετησίως έστω και 10 ευρώ παραπάνω από τον Ολιβέιρα (έχει συμβόλαιο με τους "κιτρινόμαυρους" 1,2 εκατ. ευρώ τον χρόνο).

Γιατί θεωρώ πως έχει πραγματικές ελπίδες η Φενέρ να κάνει δικό της τον Λιβάγια;

1. Είναι σε διαδικασία πώλησης του πρώτου της σκόρερ (15 γκολ, σε 32 συμμετοχές), 26χρονου διεθνή Κοσοβάρου επιθετικού, Βενάντ Μουρικί. Τον θέλει ο Τάρε στη Λάτσιο, η Φενερ ζητάει 20, οι "λατσιάλι" δεν  φτάνουν τα 15, ενώ βάζουν στο τραπέζι ως εμψυχο αντάλλαγμα τον Καϊσέδο, με τον Εκουαδοριανό στράικερ να μην κάνει ιδιαίτερο γκελ στον Μπουλούτ!

2. Ο Μπουλούτ (λες και το έχει γούρι, μετά την περσινή εμπνευσμένη επιλογή του Μπακασέτα, πάλι απο την AΕΚ, στην Αλάνιασπορ) έχει ζητήσει την απόκτηση του Λιβάγια απο την Ένωση. Θεωρεί πως είναι ο ιδανικός "αντι-Μουρικί", αν και ως κλάση θεωρεί τον Κροάτη ανώτερο. Και κυρίως δεν τον τρομάζει ο ιδιόρυθμος/εκρηκτικός χαρακτήρας του Μάρκο. Πιστευει πως μπορεί να τον διαχειριστεί και δεν αποτελεί πρόβλημα!

3. Ο Μπουλούτ θέλει και τον Μπακασέτα στη Φενέρ. Μάλιστα τον είχε Νο 2 στη σειρά μιας short list απο 5 παίκτες που αγωνίζονται στην Τουρκία και τους ήθελε. Ήδη ο Νο1 της εν λόγω λίστας Μπουλούτ, ο μεσοπιθετικός που έμεινε ελεύθερος απο τη Σίβασπορ, Μερτ Χακάν Γιαντάς υπέγραψε με signing fee 1,1 εκατ. και με ετήσιες αποδοχές 1,25 εκατ. ευρώ. Ακούγεται βέβαια πως τον Μπακασέτα θέλει και η Λάτσιο, η οποία Λάτσιο διαπραγματεύεται την αγορά Μουρικί από τη Φενέρ, με την τελευταία δεδομένα να θέλει τον "Μπάκα"! Μήπως... ντομινάκι ενόψει;

4. Με το συμβόλαιο του Κροάτη να ολοκληρώνεται τον Ιούνιο του 2021, οπότε απο τον ερχόμενο Γενάρη μπορεί να υπογράψει όπου θέλει χωρίς να ρωτήσει και κυρίως να πάει ευρώπουλο στον... Mελισσανίδη, εννοείται πως το πάνω χέρι στο δεδομένο τάιμινγκ το έχει η πλευρά του παίκτη και όποιος τα βρει μαζί της. Πάντως δεν το έχει η AΕΚ, η οποία δεν μπορεί να ζητάει 4 και 5 εκατομμύρια για τον Μάρκο Λιβάγια, πιστευόντας πως θα τα βει. Σίγουρα όμως, όχι από τη Φενέρ...


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Πούλησε αμάξι 60.000 σε τραγουδιστή ο Μπάρκας - Τρελή απόφαση Γιαννιώτη και... θάψιμο από Ίβιτς!


 

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags