Facebook Pixel "Πατάει" ΠΑΟΚ, ΠΑΟ η ΑΕΚ και γίνεται... Ολυμπιακός
| 2020-08-19 16:08:00

"Πατάει" ΠΑΟΚ, ΠΑΟ η ΑΕΚ - Γίνεται... Ολυμπιακός - Μπάρκας ο Μάνταλος - Ολιβέιρα με +8 "μύρια"!

Sportdog Team
"Πατάει" ΠΑΟΚ, ΠΑΟ η ΑΕΚ - Γίνεται... Ολυμπιακός - Μπάρκας ο Μάνταλος - Ολιβέιρα με +8 "μύρια"!

Είναι αλήθεια πως τις τελευταίες ημέρες παρατηρείται έντονη μεταγραφική κινητικότητα με πρωταγωνιστή τον Πέτρο Μάνταλο. Τη μια διέρρευσε (από την ΑΕΚ άραγε;) η πρόταση της Αλ Νασρ από το Ντουμπάι, 3,5 εκατ. ευρώ που απορρίφθηκε. Ακολούθησε η διαρροή (από μανατζερικούς κύκλους να υποθέσω;) πως είναι στο δρόμο πρόταση από τη Γερμανία για τον Μάνταλο. Και είμαι βέβαιος, πως στο σκηνικό που διαμορφώνεται για τον κάπταιν της Ένωσης, σύντομα θα διαβάσουμε ξανά για τουρκική προσφορά!

Η αλήθεια είναι πως στην "κιτρινόμαυρη" ΠΑΕ γλυκάθηκαν με τα σχεδόν 5 εκατομμύρια ευρώ (χωρίς να λογαριάζω μπόνους και ποσοστό μεταπώλησης), που εισέπραξαν από την πώληση του Βασίλη Μπάρκα στη Σέλτικ. Και θέλουν να κάνουν τουλάχιστον άλλη μια τέτοια περήφανη πώληση, με... υπεραξία που λένε και στο χωριό μου, σε αυτή τη μεταγραφική περίοδο. Άλλωστε και τους κατάλληλους παίκτες και τα σωστά κονέ πλέον και σοβαρά στελέχη (Λυσάνδρου/Ίβιτς/Παπαδόπουλο) διαθέτουν για κάτι τέτοιο.

Κατά συνέπεια δεν μου προκαλεί εντύπωση το... πανηγυράκι που στήνεται γύρω από τον Μάνταλο. Kι ας είναι ο "αγαπημένος", η μεγάλη αδυναμία (μακράν του δεύτερου), του Δημήτρη Μελισσανίδη. Άλλωστε και ο ιδιοκτήτης της ΑΕΚ θέλει να γίνει ένας... μικρός Ολυμπιακός. Όσον αφορά στις πωλήσεις παικτών του στο εξωτερικό με υπεραξίες. Δεν είναι κακό αλλά... ρεαλιστικό και θεμιτό. 

Και σύμφωνα με την αντικειμενική μανατζερική πιάτσα από την ελληνική Big 4, μόνο η AΕΚ (για διαφορετικούς λόγους από ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκό), μπορεί να ακολουθησει τον συγκεκριμένο... δρόμο που έχουν χαράξει οι "ερυθρόλευκοι"!



Τα παραδείγματα είναι αφοπλιστικά: ο ΠΑΟΚ δεν μπορεί να βρει σοβαρή προσφορά για Γιαννούλη και Πασχαλάκη όταν ο Oλυμπιακός πήρε κοντά στα 17 εκατ. για τον Τσιμίκα και η AΕΚ "κλείδωσε" τα 5 για τον Μπάρκα (διεθνείς αντίστοιχων θέσεων). Ή όταν ο Παναθηναϊκός δεν μπορεί να πιάσει 1 εκατ. ευρώ για τον πρώτο του σκόρερ, τον Μακέντα, που τον έχει βγάλει στο σφυρί. Σταματάω εδώ να... περιγράφω

Πάμε και στο λεγόμενο... παρασύνθημα. Ακριβώς όπως συμβαίνει με τον Ολυμπιακό, έτσι και στην ΑΕΚ δεν υπάρχει παίκτης της που να μην πωλείται. Όλοι έχουν την τιμή τους και όπως γνωρίζουν στις πιάτσες των agents, την πιο υψηλή (πραγματική) κοστολόγηση από τους "κιτρινόμαυρους" υπεύθυνους έχει ο Νέλσον Ολιβέιρα. Κι ακολουθούν οι Λιβάγια, Μάνταλος. 

Κανένας απο τους τρεις όμως, τουλάχιστον στο ξεκίνημα των διαπραγματεύσεων δεν παραχωρείται με λιγότερα από όσα ο Μπάρκας. Δηλαδή υπάρχει πλαφόν 4,5 με 5 εκατομμυρίων στην AΕΚ για τις πωλήσεις των πρωτοκλασάτων παικτών της!

Αντί επιλόγου θα δώσω... τσάμπα (και στο συνάφι μου, το οποίο όπως βλέπω με χαρά μας διαβάζει φανατικά κι αντιδράει ανάλογα) την εξής πληροφορία: αν η AΕΚ έβγαζε... αύριο τον Ολιβέιρα στην αγορά, θα μπορούσε εύκολα να πιάσει τα 5 εκατομμύρια! Δεν το κάνει γιατί θέλει να τον ανανεώσει, ενώ θα έμπαινε στον πειρασμό από 8 εκατομμύρια και πάνω.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Από Πειραιά... Θεσσαλονίκη! "Χρυσό" deal με Μαρινάκη-Σαββίδη - Έγινε και το 2017 - Γυρίζει κατά 90%!


 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags