Facebook Pixel Ολυμπιακός:
| 2020-08-21 14:23:00

Πανάκριβος εξτρέμ για Ολυμπιακό - Παλιά καψούρα - Ποιοι τον "σπρώχνουν" - "Τρώει" τον Ροντρίγκες!

Sportdog Team
Πανάκριβος εξτρέμ για Ολυμπιακό - Παλιά καψούρα - Ποιοι τον "σπρώχνουν" - "Τρώει" τον Ροντρίγκες!

Ένα... βαρύ όνομα, με παρελθόν απο προηγούμενες μεταγραφικές περιόδους, εμφανίστηκε σήμερα στα πρωτοσέλιδα για "λογαριασμό" του Ολυμπιακού. Αυτό του διεθνούς Αλγερινού εξτρέμ της Γαλατάσαράι, Σοφιάν Φεγκουλί.

O Φεγκουλί, που τον περασμένο Δεκέμβριο έκλεισε τα 30 χρόνια του, έφτιαξε το όνομά του στη Βαλένθια (αν και ξεκίνησε από τη Γαλλία και την Γκρενόμπλ), δοκίμασε για μια σεζόν (2016-17) στην Πρέμιερ Λιγκ για λογαριασμό της Γουέστ Χαμ χωρίς πάντως να πιάσει. Τον Αύγουστο του 2017 πουλήθηκε αντί 4,5 εκατ. ευρώ στη Γαλατά, η οποία μάλιστα του έκανε ένα εξωπραγματικό 5ετές συμβόλαιο.

Η Γαλατά από πέρσι προσπαθεί να απαλλαγεί από το συμβόλαιο του Αλγερινού εξτρεμ αλλά δεν είναι καθόλου εύκολο. Κι αυτό αφού οι καθαρές ετήσιες αποδοχές του φτάνουν τα 3,8 εκατ ευρώ, ενώ το συμβόλαιό του είναι κλειστό και ισχυρότατο. Aκόμα και με το κούρεμα στις αποδοχές που του έγινε λόγω κορωνοϊού, αυτές παραμένουν σταθερά πάνω απο τα 3 εκατ. ευρώ.

Πάμε τώρα στα "ερυθρόλευκα" δεδομένα: φάκελος του Φεγκουλί στον Ολυμπιακό υπάρχει τουλάχιστον εδώ κι ένα χρόνο. Το να έχει ξαναπροταθεί και με διαφορετικά οικονομικά δεδομένα στους πρωταθλητές, το θεωρώ δεδομένο. Υπάρχει άλλωστε και το κανάλι της σύνδεσης αφού ο Φεγκουλί είναι Γαλλοαναθρεμένος και στον Ολυμπιακό το γαλλικό "λόμπι" (Μοντεστό, Aνιγκό, Καρεμπέ) είναι πολύ ισχυρό στα μεταγραφικά θέματα (και με μεγάλες επιτυχίες, να τα λέμε κι αυτά).



O Ολυμπιακός από την άνοιξη ψάχνει για έναν πρωτοκλασάτο εξτρέμ. Ο Φεγκουλί έχει όλες τις προδιαγραφές, η ηλικία του δεν είναι απαγορευτική και δεν εμπίπτει στις αρνήσεις του Μαρτίνς (περίπτωση Γκραντέλ, που γι' αυτό κατέληξε στη Σίβασπορ). Έχει όμως, κι ένα απλησίαστο συμβόλαιο. Από τις χρυσές εποχές του τουρκικού ποδοσφαίρου, με τα πολυετή συμβόλαια και τις τρελές αποδοχές (λόγω και του ανύπαρκτου τότε φορολογικού συντελεστή στη γειτονική χώρα).

Σε αυτή την κατηγορία εντάσσεται και ο Φεγκουλί, τον οποίο η Γαλατά τον δίνει αρκεί να ξεφορτωθεί το συμβόλαιό του. Είναι όμως, πάρα πολλά τα λεφτά που παίρνει και σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να τα ξαναβρεί σε ευρωπαικές αγορές. Εννοείται πως ο Oλυμπιακός δεν συζητάει για αυτά τα ποσά, δηλαδή πάνω απο 3 εκατ. ευρώ. Απο την άλλη όμως, ο Αλγερινός έχει ακόμη δύο χρόνια συμβόλαιο με τη Γαλατά (ως το 2022) και μίνιμουμ ως αποζημίωση, για να φύγει, αφού πρώτα βρει ομάδα, θα διεκδικήσει τα 4 εκατ. ευρώ.

Ο Φεγκουλί είναι ακόμη πιο ακριβή περίπτωση από του Γκάρι Ροντρίγκες, ο οποίος στη Φενέρ (δανεικός) μπορεί να έπαιρνε κοντά στα 2,2 εκατ. ευρώ, αλλά το συμβόλαιό του με την Αλ Ιτιχάντ, στην οποία ανήκει, είναι για 4,5 εκατ. το χρόνο. Αντιλαμβάνεστε, λοιπόν, πως και οι δύο, Φεγκουλί - Ροντρίγκες, αποτελούν πολύ δύσκολες υποθέσεις αφού για να ντυθεί κάποιος απο αυτούς στα ερυθρόλευκα θα πρέπει να ρίξει τις αποδοχές θεαματικά, δηλαδή κάτω από 1,5 εκατ. ευρώ το χρόνο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Νέα βόμβα της Σέλτικ! Αυτόν χτυπάει μετά τον Μπάρκα - Deal με 4-5 "μύρια" - Παικταράς του ΠΑΟΚ!


 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags