Facebook Pixel ΑΕΚ - Κώστας Γαλανόπουλος: Έτσι δεν έγινε... Λάζαρος - Το βραδινό τηλεφώνημα "τίγρη"!
| 2020-08-26 11:38:00

Έτσι δεν έγινε... Λάζαρος! Το βραδινό τηλεφώνημα Τίγρη - Πόσα έσκασε στον Γαλανό - Όλα στο πιάτο...

Sportdog Team
Έτσι δεν έγινε... Λάζαρος! Το βραδινό τηλεφώνημα Τίγρη - Πόσα έσκασε στον Γαλανό - Όλα στο πιάτο...

ΑΕΚ - Κώστας Γαλανόπουλος: Μια μεταγραφή, μια αποχώρηση και μια ανανέωση. Τρία σε ένα, την ίδια ημέρα για την AΕΚ. Με πρωταγωνιστές αντίστοιχα τους Καρίμ Ανσαριφάρντ - Πέτρο Μάνταλο - Κώστα Γαλανόπουλο. Μόνο που η τρίτη, κακά τα ψέματα, έκλεψε την παράσταση και ήταν εξέλιξη δυναμίτης που κανένας δεν την περίμενε.

Για την ακρίβεια μιλάμε για τον ΟΡΙΣΜΟ ΤΗΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ. Και στον σκύλο θα διαβάσετε όλο το χοντρό παρασκήνιο που παίχθηκε σε 22 ώρες μέχρι να κληθεί και να πάει από τα Σπάτα κατευθείαν στα γραφεία της ΠΑΕ AEK και να δώσει τα χέρια με τον Μελισσανίδη ο Γαλανόπουλος.

Το χρονικό, τα κεντρικά πρόσωπα και τα μπόνους συμμετοχών (που αποκαλύπτω), τα οποία μπορούν να απογειώσουν τα fix πόσα. Όλα στο πιάτο σας! Έχουμε και λέμε:

1. Η ανατροπή στην υπόθεση Γαλανόπουλου ξεκίνησε από το βράδυ της Δεύτερας και όχι την Τρίτη το μεσημέρι, όπως δηλαδή εμφανίστηκε στα ρεπορτάζ. Και ξεκίνησε από το προσωπικό τηλέφωνο του Δημήτρη Μελισσανίδη στη Γερμανία και στον ατζέντη του άσου, Παύλο Κουτσολιάκο. Ήταν μια κίνηση-ματ του διοικητικού ηγέτη, που έσπασε τον "πάγο" μηνών που υπήρχε στην υπόθεση.

2. Η ανατροπή φέρει αποκλειστικά τη σφραγίδα του Μελισσανίδη, που το πήρε πάνω του και χειρίστηκε αυτός μαεστρικά την υπόθεση, καταφέρνοντας να την οδηγήσει σε ένα τίμιο (για την κάθε πλευρά) χάπι εντ!

3. Το σημείο-κλειδί για την ανατροπή ήταν η αρχική προσφορά των 140.000 ευρώ για την πρώτη χρονιά. Για να αλλάξει χρειάστηκε σκληρή διαπραγμάτευση αφού ο Μελισσανίδης δεν ανέβαινε με τίποτα. Τελικά η χρυσή τομή βρέθηκε στα 60.000 ευρώ αύξηση, από τα 260 χιλιάρικα που αρχικά χώριζαν τις δυο πλευρές. Ο Ενωσίτης ηγέτης "στρογγύλεψε" το fix ποσό του πρώτου χρόνου στις 200.000 ευρώ και ο Κουτσολιάκος αφού κατάλαβε πως αυτό ήταν το "ταβάνι" αναγκάστηκε να δεχτεί (από τα 400 χιλιάρικα που ζητούσε). Βέβαια, η πλευρά Γαλανόπουλου απέδειξε έτσι πως η προτεραιότητά της ήταν να ανανεώσει αλλά με ένα αξιοπρεπές συμβόλαιο αναγνώρισης.



4. Από εκεί και πέρα, ο Μελισσανίδης πείστηκε να μπουν μπόνους συμμετοχών στο νέο συμβόλαιο του Γαλανόπουλου. Πώς... μεταφράζεται αυτό οικονομικά. Χοντρικά ο "Γαλανό" αν παίξει στο 60% των συνολικών αγώνων της ΑΕΚ μέσα στη σεζόν θα εισπράξει άλλες 70.000 ευρώ. Κι αν συμπληρώσει 70% των συμμετοχών θα πάρει επιπλέον 80.000 ευρώ! Δηλαδή κάλλιστα, αθροιστικά, σε μια σεζόν από το μπόνους παιχνιδιών είναι σε θέση τις 220.000 ευρώ (fix αποδοχές, επαναλαμβάνω) να τις απογειώσει στις 370.000 ευρώ.

5. Μελισσανίδης και Κουτσολιάκος συμφώνησαν πως δεν χρειάζεται να μπει μπάι άουτ στο νέο συμβόλαιο του Γαλανόπουλου, με τον νεαρό διεθνή μέσο να είναι στη βιτρίνα για μια μελλοντική υπερήφανη πώληση τύπου Μπάρκα και Μάνταλου. Για να συμβεί αυτό βέβαια θα πρέπει να καθιερωθεί στην AΕΚ, κάτι που μέχρι τώρα δεν έχει καταφέρει παρότι κλήθηκε, έπαιξε και εντυπωσίασε στην Εθνική Ελλάδας των Φαν'τ Σιπ/Βίντερς.

Σίγουρα στην εν λόγω, ομολογουμενως εντυπωσιακή, ανατροπή στην υπόθεση Γαλανόπουλου έπαιξαν ρόλο κάποιες σημαντικές λεπτομέρειες. 

Πρώτον, η πλευρά του παίκτη αντιλήφθηκε πως με τον Μελισσανίδη να μην αστειεύεται ο Γαλανόπουλος θα έμενε μια σεζόν ανενεργός, ουσιαστικά όμως, 18 μήνες χωρίς αγώνες στα πόδια του αν υπολογίσει κανείς και την αποχή του στο προηγούμενο διάστημα. Κάτι που ασφαλώς και θα επηρέαζε την εξέλιξη/πρόοδό του και θα έκανε πιο δύσκολη την ανεύρεση ομάδας με τα στάνταρ που θα ήθελαν.

Δεύτερον, η διοικητική πλευρά είχε τα αντανακλαστικά να καταλάβει πως μια αδιαλλαξία μπορούσε να οδηγήσει τον Γαλανόπουλο να γίνει... Λάζαρος Νο2, αφού ο Ολυμπιακός δεδομένα θα έμπαινε στο παιχνίδι κάποια στιγμή. Και τρίτον, η πώληση του Μάνταλου!


 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags