Facebook Pixel Ολυμπιακός: Ματ Μαρινάκη για Σεμέδο - "Ξύλο" Μαρτίνς και Ζεσούς
| 2020-09-10 13:23:00

Ματ Μαρινάκη για Σεμέδο - "Ξύλο" Μαρτίνς-Ζεσούς - +8,5 εκατ. και δύο παίκτες - Οι 4 "φωτογραφίες"

Sportdog Team
Ματ Μαρινάκη για Σεμέδο - "Ξύλο" Μαρτίνς-Ζεσούς - +8,5 εκατ. και δύο παίκτες - Οι 4 "φωτογραφίες"

Ολυμπιακός: Ο Ρούμπεν Σεμέδο θα είναι στην αποστολή του Ολυμπιακού για τον τελικό του Κυπέλλου με την ΑΕΚ, δεν είναι βέβαιο όμως, πως θα συμβεί το ίδιο για το ματς της 2ης αγωνιστικής, την άλλη Παρασκευή, με τον Αστέρα Τρίπολης στο "Καραισκάκης", πόσο μάλλον στο πρώτο ευρωπαικό ματς, για τα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ, στις 23 Σεπτέμβριου.

Η αλήθεια είναι πως γίνεται ένα σκληρό πόκερ μεταξύ Ολυμπιακού και Μπενφίκα, με έπαθλο τον Πορτογάλο στόπερ. Βλέπετε οι "ερυθρόλευκοι", από τη στιγμή που ο Πέδρο Μαρτίνς πιέζει για την παραμονή του Σεμέδο -τουλάχιστον μέχρι να βρεθει στόπερ ισάξιος και με τα ίδια χαρακτηριστικά, ειδικά στις επαφές του με την μπάλα- έχουν την τεχνογνωσία στις διαπραγματεύσεις για να τα καταφέρνουν. Τυχαία άλλωστε ο Oλυμπιακός έχει αποκτήσει διεθνώς τη φήμη πως ειναι σκληρό καρύδι και πουλάει ακριβά...

Από τη μια υπάρχουν 4... φωτογραφίες που δείχνουν Σεμέδο στην Μπενφίκα:

1η) Οι "αετοί" συμπλήρωσαν το όριο των 17 ξένων στο ρόστερ τους και πλέον θέλουν ενίσχυση με Πορτογάλο, εξ ου  και έχουν μπει στην τελική φάση της συνεχούς διαπραγμάτευσης με τον Ολυμπιακό, με προτάσεις, αντιπροτάσεις και βελτιωμένες προσφορές...

2η) Ο Ουλίσε Σάντος, ατζέντης του Σεμέδο, παρέμεινε στην Ελλάδα παρότι ολοκληρωθηκε η μεταγραφή του έτερου πελάτη του, Πέπε Ροντρίγκες στους πρωταθλητές!

3η) Η κίνηση του κόουτς της Μπενφίκα, Ζεσούς, να μιλήσει προσωπικά με τον Σεμέδο, τον οποίο γνωρίζει από την πετυχημένη μεταξύ τους συνεργασία στη Σπόρτινγκ, την σεζόν 2016-17...

4η) Η μεχρι πρότινος ακλόνητη επιθυμία του Ρούμπεν να γυρίσει στην Πορτογαλία, για λογαριασμό της Μπενφίκα!



Απο την άλλη, βέβαια, υπάρχει ένας Ολυμπιακός που παλεύει με διάφορους τρόπους να κρατήσει τον Σεμέδο ή τουλάχιστον να πάρει όσο το δυνατόν καλύτερα ανταλλάγματα και ένας Μαρτίνς που επίσης έχει πολύ καλή σχέση μαζί του (όπως δηλαδή και ο Ζεσούς) και μπορεί στο τέλος της... βραδιάς να τον επηρεάσει.

Η ουσία είναι  πως ο Oλυμπιακός, έχοντας και τον Ουλίσε Σάντος, με τον οποίο πρόσφατα έκανε το deal του Πέπε, ρίχνει στο... τραπέζι όλα τα όπλα. Όπως το τελευταίο, να του προσφέρει συμβόλαιο με αναπροσαρμογή αποδοχών, που να καλύπτουν αυτές που του προσφέρουν οι "αετοί". 

Έτσι και τον Σεμέδο ξαναβάζεις σε δίλημμα, βασικά τον ωθείς σε... δεύτερες σκεψεις και μεταφέρεις μαεστρικά την πίεση στο... γήπεδο της Μπενφίκα, που πόνταρε στο ισχυρό χαρτί της επιθημίας του άσου και δεν πλησίαζε στο μίνιμουμ των οικονομικών απαιτήσεων του Ολυμπιακού, δηλαδή στα 10 εκατομμύρια ευρώ! Συγχρόνως οι "ερυθρόλευκοι" έτσι κερδίζουν και χρόνο, ικανοποιώντας και την επιθυμία του Μαρτίνς...

Οπότε πρώτα ο Oλυμπιακός θα πάρει τον Εμβιλά και μετά θα δώσει, αν τελικά δώσει, τον Σεμέδο. Και για λόγους... επικοινωνίας έτσι έπρεπε να γίνει. Φαντάζει πάντως απίθανο το deal σε φιξ ποσό να πέσει κάτω απο τα 8,5 (για να μην πω 9) εκατ. ευρώ, αλλά σίγουρα θα υπάρχουν και έμψυχα ανταλλάγματα για τον Ολυμπιακό. Ενδεχόμενως απ;o την Μπενφίκα ένας παίκτης της να έρθει ως ελεύθερος και ένας δεύτερος να παραχωρηθεί με τη μορφή του δανεισμού.

ΥΓ. Παρεμπιπτόντως για να πειστεί ο Εμβιλά και να πιέσει τη Σεντ Ετιέν σε βαθμό τέτοιο ώστε να ενδώσει στην... αποδέσμευσή του, καταλυτικό ρόλο έπαιξε η χρονική διάρκεια του συμβολαίου που θα υπογράψει στους "ερυθρόλευκους".  Για κλειστό 3ετές επέμενε ο Γάλλος μέσος, για 2ετές και μετα για 2+1 (με πλαφόν συμμετοχών αυτόματης ανανέωσης), έλεγε ο Oλυμπιακός. Προφανώς πρέπει να πέρασε του Εμβιλά. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Άσχημη εξέλιξη για Χρήστο Δώνη - Την "πάτησε" με ΠΑΟ - "Γελάει" ο Ρόκα - Πού θα πάει τώρα;


 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags