Facebook Pixel Παναθηναϊκός: "Λύγισε" ο Πογιάτος - Παικτάρα ο Καρλίτος
| 2020-09-13 23:04:00

"Λύγισε" ο Πογιάτος - Παικτάρα ο Καρλίτος - Έχει... θέμα με Μακέντα - Αυτοί δεν μπορούσαν

του Νίκου Στεργίου
"Λύγισε" ο Πογιάτος - Παικτάρα ο Καρλίτος - Έχει... θέμα με Μακέντα - Αυτοί δεν μπορούσαν

Ο Παναθηναϊκός ηττήθηκε από τον Αστέρα Τρίπολης στην πρώτη αγωνιστική της νέας σεζόν, με τον άπειρο Ντάνι Πογιάτος να νιώθει με το… καλημέρα το βάρος που φέρει ο «πράσινος» πάγκος και την πίεση που πάντα δημιουργεί στον προπονητή της ομάδας.

Ο Ισπανός τεχνικός παρουσίασε ένα σύνολο με… δύο πρόσωπα στο ματς, καθώς οι Πράσινοι είχαν εντελώς διαφορετική εικόνα στα δύο ημίχρονα της αναμέτρησης. Στο πρώτο έδειξαν ότι γίνεται δουλειά στην κυκλοφορία της μπάλας και ότι το Τριφύλλι διαθέτει επιθετικογενείς παίκτες με ποιότητα (Καρλίτος, Μακέντα, Σαβιέρ), ικανούς να προβληματίσουν οποιαδήποτε αμυντική γραμμή στην Ελλάδα. Στο δεύτερο όλα τα «πράσινα» ατού υστέρησαν και δεν κατάφεραν να βγάλουν ούτε έναν συνδυασμό της προκοπής.

Από το 15’ και μέχρι τη λήξη του πρώτου μέρους, ο Καρλίτος δικαιολόγησε τον ντόρο που έχει γίνει γύρω από το όνομά του. Η ποιότητα που έβγαλε στον αγωνιστικό χώρο ο Ισπανός ήταν εμφανής, καθιστώντας τον μια κλάση πάνω από κάθε άλλον στο γήπεδο. Του έλειψε μόνο η αποτελεσματικότητα, αφού θα μπορούσε να είχε σκοράρει σε τουλάχιστον δύο περιπτώσεις, ενώ είχε και δοκάρι σε εκτέλεση φάουλ στο 26’. Θα μπορούσε να βγάλει και ασίστ στο 29’, σε μια φάση που έδωσε… έτοιμο γκολ στον Σαβιέρ, όμως ο Πορτογάλος νικήθηκε από τον τερματοφύλακα σε κοντινή κεφαλιά. Η φάση, όμως, που πραγματικά εντυπωσίασε ήταν αυτή του 40’, όταν «ζάλισε» τον Πασαλίδη με τρεις συνεχόμενες ντρίμπλες, αλλά χάλασε μόνος του τη φάση με κακή πάσα προς τον Μακέντα.

Η συνεργασία των δύο προαναφερθέντων αποτελεί μεγάλο ζήτημα για τον Πογιάτος ήδη από τα φιλικά και στην Τρίπολη έγινε εμφανές πως θέλει δουλειά για να επιλυθεί. Στα χαρτιά ο Καρλίτος μπορεί να ξεκινά στα αριστερά και να συγκλίνει, ανοίγοντας έτσι χώρους στον Μακέντα και δίνοντάς του την ευκαιρία να δημιουργήσει για τους συμπαίκτες του. Στην πράξη αυτό δεν συνέβη, με τους δύο παίκτες να δείχνουν ανήμποροι να συνδυαστούν αποτελεσματικά.

Παράλληλα, δεν είναι δυνατόν να μη γίνει λόγος για το κέντρο του Παναθηναϊκού, που δεν προσέφερε τα αναμενόμενα. Ο Αγιούμπ παρουσιάστηκε ανούσιος, όπως ακριβώς συνέβαινε και πέρυσι σχεδόν σε όλα τα ματς που πήρε φανέλα βασικού. Ο νεαρός Σερπέζης είναι ένα πρότζεκτ που πιστεύει και δουλεύει ο Πογιάτος, αλλά σήμερα έδειξε πως είναι ακόμα νωρίς για να επωμιστεί το βάρος του απαιτητικού ρόλου του να συνδέει τη μεσαία γραμμή με την επίθεση. Οι πολλές λανθασμένες πάσες του δίχως πίεση το αποδεικνύουν. Όταν δε, ο Πογιάτος έβγαλε τον Κουρμπέλη και άφησε στο κέντρο την τριάδα Αγιούμπ-Μπουζούκη- Αλεξανδρόπουλου για το τελευταίο 20λεπτο, ο Παναθηναϊκός κατέρρευσε…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Αυτόν θέλει στον ΠΑΟ ο Αλαφούζος - Τον… αρπάζει από κορυφαία ελληνική ομάδα - Τον πιστεύει πολύ!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags