Facebook Pixel Ολυμπιακός: "Καμία σχέση ο Λιβάι Γκαρσία με τον Μπουφάλ"!
| 2020-09-15 12:51:00

"Καμία σχέση Γκαρσία με Μπουφάλ - Θα κάνει θαύματα στον Ολυμπιακό - Πάνω από τα 22 του Ρέτσου"!

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
"Καμία σχέση Γκαρσία με Μπουφάλ - Θα κάνει θαύματα στον Ολυμπιακό - Πάνω από τα 22 του Ρέτσου"!

Ο Λιβάι Γκαρσία, ο οποίος έπαιζε δυνατά στο μεταγραφικό ρεπορτάζ του Ολυμπιακού, κατέληξε στην ΑΕΚ, οι Πειραιώτες όμως απ' ότι φαίνεται δεν ξεμένουν από λύσεις στην αναζήτηση του εξτρέμ που θα κάνει τον Ντάνιελ Ποντένσε μακρινή ανάμνηση.

Ο λόγος για τον Σοφιάν Μπουφάλ. Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ, ο 27χρονος διεθνής Μαροκινός μεσοεπιθετικός της Σαουθάμπτον βρίσκεται ψηλά στη λίστα του Ολυμπιακού για τα "φτερά". Οι Ερυθρόλευκοι όμως δεν παίζουν μόνοι, αφού στη μάχη για την απόκτησή του έχει ριχθεί και η Μπέτις.

Το προφίλ του ποδοσφαιριστή ανέλυσε στο sportdog ο Φάνης Αγριτέλλης. Το μέλος των Ελλήνων υποστηρικτών του Αγγλικού Ποδοσφαίρου (eyap.gr) υποστήριξε ότι ο Μπουφάλ είναι παίκτης από το πάνω ράφι. Τόνισε, δε, ότι μπορεί να προσφέρει πολλά περισσότερα από τον Ποντένσε, ενώ δεν μπήκε σε σύγκριση με τον Γκαρσία.

Ποια εικόνα έχεις σχηματίσει για τον Σoφιάν Μπουφάλ από την παρουσία του στη Σαουθάμπτον;

"O Μπουφάλ είναι ένας παίκτης από το ανώτερο ράφι για τον Ολυμπιακό. Γρήγορος, έξυπνος και ικανότατος με την μπάλα στα πόδια. Είναι ενα σύγχρονο εξτρέμ που έχει την δυνατότητα τόσο να τροφοδοτεί τους συμπαίκτες του, όσο και να εκτελεί τις αντίπαλες άμυνες".

Ποια είναι τα δυνατά του χαρακτηριστικά;

"Δυνατότερο χαρακτηριστικό του Μαροκινού είναι φυσικά η ντρίμπλα του και η έφεση του στο σερβίρισμα. Με συμπαίκτες τη δυνατή μεσοεπιθετική γραμμή του Ολυμπιακού, σίγουρα θα δούμε πράγματα και θαύματα τόσο σε Ελλάδα όσο και στην Ευρώπη".

Μπορεί να γίνει ο αντι-Ποντένσε που ψάχνει ο Oλυμπιακός;

"Σίγουρα είναι μια εξαιρετική λύση για την αριστερή πλευρά της επίθεσης. Ωστόσο όσοι θυμόμαστε, ο Ποντένσε είχε την τάση να μετατρέπεται ως εσωτερικός επιθετικός. Ο Μπουφάλ είναι αρκετά ποιο ομαδικός παίκτης, ενώ με το τελείωμα που διαθέτει αναμένεται να προσφέρει αρκετά παραπάνω από τον Πορτογάλο".

Μπορεί να ανταποκριθεί σε επίπεδο Champions League με τη φανέλα του Ολυμπιακού;

"Όταν έχεις αγωνιστεί με επιτυχία σε Αγγλία, Γαλλία και Ισπανία, είναι δύσκολο να μην πετύχεις στην Ελλάδα. Ο Μπουφάλ είναι μόλις 26, έχει μια μικρή πτώση στην καριέρα του και ο Ολυμπιακός πρόκειται να αποκτήσει έναν παίκτη με τουλάχιστον την διπλάσια χρηματιστηριακη αξία, από ότι μαρτυρεί το transfermakt. Προφανώς η Ευρώπη είναι το διαβατήριο του παίκτη για την ανάκαμψη του και -σημειώστε τα λόγια μου- με λίγη συνέπεια, μπορεί να φέρει περισσότερα από τα 22 εκατομμύρια που έφερε ο Ρέτσος".

Σε σύγκριση με τον Λιβαι Γκαρσία πώς είναι;

"Δεν υπάρχει μέτρο σύγκρισης του Γκαρσία με τον Μπουφάλ. Ο πρώτος είναι τέσσερα χρόνια νεότερος και ουσιαστικά τώρα ξεκινάει η καριέρα του. Δεν εννοώ πως ο Λέβι δεν είναι καλός, μπορεί να βγεί καλύτερος από τον Μπουφαλ, αλλά αυτή τη στιγμή ο Σοφιάν είναι μια έτοιμη λύση, δοκιμασμένη στο υψηλοτατο επίπεδο.

Μπορεί να ακούγεται υπερβολική η σιγουριά μου, αλλά δύσκολα εκθειαζω έναν παίκτη. Ωστόσο, ο Μπουφάλ είναι από μια χώρα η οποία έχει τόσο πορτογαλικές, όσο και γαλλικές επιρροές στο παιχνίδι. Οπως ακριβώς και του Ολυμπιακού. Συνεπώς αν βρει την απαραίτητη χημεία με την υπόλοιπη ομάδα, θα δημιουργηθεί ένα σύνολο ακαταμάχητο στην Ελλάδα, και κάτι παραπάνω από αξιόλογο στην Ευρώπη".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Συγκινεί συμπαίκτης του Τοροσίδη στο sportdog: "Ήταν απίστευτο αυτό που έκανε - Ξέσπασε γιατί..."

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags