Facebook Pixel Ολυμπιακός: Πώς "λερώθηκε" η ταλεντάρα - Γιατί δεν ανανέωσε - "Πρώην συμπάθεια" του Μαρτίνς - Πού θα πάει;
| 2020-09-20 15:12:00

Πώς "λερώθηκε" η ταλεντάρα - Γιατί δεν ανανέωσε - "Πρώην συμπάθεια" του Μαρτίνς - Πού θα πάει;

του Ευάγγελου Μίχου
Πώς "λερώθηκε" η ταλεντάρα - Γιατί δεν ανανέωσε - "Πρώην συμπάθεια" του Μαρτίνς - Πού θα πάει;

Είναι αλήθεια πως μεγάλη έκπληξη έχει προκαλέσει στις διάφορες... πιάτσες (ατζέντηδων, σκάουτς, προπονητών, παραγόντων), το γεγονός πως ο Ολυμπιακός δεν έχει προχωρήσει στην ανανέωση συμβολαίου του Απόστολου  Μαρτίνη. 

Μιλάμε για τον 19χρονο αριστερό φουλ μπακ με plus 30 συμμετοχές σε όλες τις μικρές Εθνικές ομάδες (Κ15, Κ16, Κ17, Κ19), ο οποίος τον ερχόμενο Ιανουάριο μένει ελεύθερος. Θυμίζω, επίσης, πως ο νεαρός Μαρτίνης είχε επιλεχθεί από τον ίδιο, τον Πέδρo Μαρτίνς, το καλοκαίρι του 2019 να ακολουθήσει την προετοιμασία της πρώτης ομάδας, με τον Πορτογάλο να δείχνει πως τον πίστευε πολύ.  

Μάλιστα, στου Ρέντη γνωρίζουν πως ο Μαρτίνς είχε ζητήσει πέρσι να βρεθεί η κατάλληλη ομάδα (εγχώρια ή του εξωτερικού)  στην οποία θα δινόταν δανεικός για να έπαιρνε παιχνίδια και να "άντρευε" (αλά Τσιμίκας). Με τον συμπατριώτη του προπονητή της Κ19 και τεχνικό διευθυντή της Ακαδημίας να θέτει βέτο αφού τον θεωρούσε απαραίτητο για το UEFA Youth League  αλλά για την κατάκτηση του πρωταθλήματος. 

Ο Μαρτίνης έκλεισε την περασμένη σεζόν με 20 ματς στην Super League K19 και 4 γκολ, 6 συμμετοχές στο UEFA Youth League και μια 5λεπττη συμμετοχή ως αλλαγή στα πλέι οφ με την πρώτη ομάδα του Ολυμπιακού κόντρα στον ΟΦΗ. Επίσης, ήταν στον πάγκο στο ματς με τον Άρη στο "Κλεάνθης Βικελίδης" όπως και σε δυο ματς για το Κύπελλο Ελλάδας. 

Κι ενώ τον περασμένο Ιούνιο, μετά το κορωναϊκό λοκ ντάουν,  όλα έδειχναν πως ο Μαρτίνης θα ανανέωνε το συμβόλαιό του με τον Ολυμπιακό και στη συνέχεια θα δινόταν δανεικός είτε στον  Άρη, είτε στον Ατρόμητο, είτε στο εξωτερικό, η υπόθεση ανανέωσης του ξαφνικά πάγωσε! Παρότι υπάρχει το δεδομένο πως οι "ερυθρόλευκοι" αντίστοιχες περιπτώσεις -και με λιγότερο ταλέντο από του Μαρτίνη- τις τελείωναν.  

Ασφαλώς και δεν μπορεί να σταθεί ως επιχείρημα πως ο Ολυμπιακός απέκτησε στη θέση του αριστερού μπακ τον 18χρονο Απόστολο Αποστολόπουλο από τον Πανσερραϊκό έστω κι αν ον τελευταίος "επικοινωνήθηκε"  σαν "νέος Τσιμίκας". Κι αυτό αφού έστω σε θεωρητική βάση ο Μαρτίνης είναι μεγαλύτερο ταλέντο, διεθνής, 2 χρόνια μεγαλύτερος του Αποστολόπουλου και προϊόν των "ερυθρόλευκων" Ακαδημιών. 

Στο δια ταύτα, Σουλούκου - Κουτσολιάκος (ο ατζέντης του) δεν έχουν έρθει καν σε επικοινωνία τον τελευταίο 1,5 μήνα (αυτό τουλάχιστον ξέρουν στην ελληνική πιάτσα agents) και όλοι ψάχνουν, αν και  τι μπορεί να έχει κάνει ο "μικρός" στον Μαρτίνς (ΕΞΩΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ) για να χαρακτηρίζεται πλέον σαν "πρώην συμπάθειά" του.

Εκτός κι αν κάποιος έχει "λερώσει" τον Μαρτίνη  στου Ρέντη, είτε στον Πορτογάλο κόουτς, είτε στα υψηλά  διοικητικά κλιμάκια. Ειδικά για κάτι που λέγεται πως ειπώθηκε στον "ερυθρόλευκο" πάγκο, στο ματς του "Βικελίδης", όταν με το σκορ στο 1-4 ο Μαρτίνς στο 69' έκανε μαζεμένες τις δυο τελευταίες αλλαγές του, περνώντας στο ματς Ξενιτίδη και Βαλμπουενά, με τον Μαρτίνη να… μένει μπουκάλα! 

Η ουσία είναι πως η απρόβλεπτη αυτή εξέλιξη, στην υπόθεση ανανέωσης του 19χρονου αριστερού μπακ, έχει δημιουργήσει νέα δεδομένα. Βλέπετε ο Μαρτίνης τουλάχιστον μέχρι και την περασμένη σεζόν, θεωρούνταν από τους κορυφαίους στην ηλικία/θέση του που "κυκλοφορούσαν" στις ελληνικές Ακαδημίες, με δεκάδες σκάουτς ξένων ομάδων να τον σκανάρουν την τελευταία 2ετία και πολλούς  ατζέντηδες να δίνουν "μάχη" ποιος θα τον πείσει για να πάρει την υπογραφή/δικαιώματά του! 

Και μπορεί στον Ολυμπιακό η γενικότερη αξιολόγησή τους να "έφαγε" τον Μαρτίνη αλλά δεν σημαίνει πως ο 19χρονος αριστερός φουλ μπακ δεν αξίζει, δεν έχει  προοπτική και κυρίως δεν θα κάνει γκελ ως ελεύθερος εντός και εκτός συνόρων. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Χαμός για τον "Μίστερ 23 εκατ.": Πρόταση από ΠΑΟΚ, τι τρέχει με Ολυμπιακό - Πακέτο με Σούμπασιτς;

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags