Facebook Pixel Ολυμπιακός: Κάνει "πλάκα" παντού, τριπλό "μπαμ" σε μία εβδομάδα
| 2020-09-25 12:39:00

"Πλάκες" παντού ο Ολυμπιακός! Τριπλό μπαμ σε μία εβδομάδα - Πώς πήρε τον... Τζολάκη των στόπερ!

του Ευάγγελου Μίχου
"Πλάκες" παντού ο Ολυμπιακός! Τριπλό μπαμ σε μία εβδομάδα - Πώς πήρε τον... Τζολάκη των στόπερ!

Ολυμπιακός: Τι σχέση μπορεί να έχουν οι Αλέξης Καλογερόπουλος, Γιάννης Χριστοφιλόπουλος και Σαμουήλ Νιαυραδάκης; Βέβαια η πιο πιθανή απάντηση, απο τον μέσο Έλληνα ποδοσφαιρόφιλο, να ήταν μια νέα... ερώτηση. Του στυλ: "και ποιοί είναι αυτοί;"! Δικαιολογημένα...

Το πιο σημαντικό όμως, φίλοι μου στο σκάουτινγκ δεν είναι να... βρίσκεις τον Ρέτσο, τον Νικολάου, τον Σεμέδο τώρα, αλλά να εντοπίσεις ταλέντα τέτοια που μπορούν, θα έχουν την προοπτική, να εξελιχθούν σε καινούργιους Ρέτσους, Νικολάου εφόσον μιλάμε για την ελληνική ποδοσφαιρική δεξαμενή των Ακαδημιών ή για τύπου Μπα, Καμαρά, Σισέ από το εξωτερικό.
 
Γιατί αυτό είναι το πραγματικό σκάουτινγκ και στην Ελλάδα πλέον το κάνει, ομολογουμέμως με μεγάλη επιτυχία τα τελευταία χρόνια ο Oλυμπιακός. Τόσο η πρώτη του ομάδα, με τους Μαρινάκη - Καρεμπέ - Μοντεστό, όσο πλέον και η Ακαδημία του με τους Πίκουλα - Ελευθεριάδη - Νικοπολίδη. Τυχαίο; Δεν νομίζω...   

Κατά συνέπεια, για να επανέλθω και στο αρχικό μου ερώτημα, είναι φυσιολογικό τα συγκεκριμένα, παραπάνω τρία ονόματα, να είναι άγνωστα στο ευρύ ποδοσφαιρικό κοινό. Αυτό έλειπε, σε μια χώρα που ποδοσφαιρικά ασχολείται μόνο με τη βιτρίνα, να γνώριζαν πολλοί έναν 16χρονο του Αστέρα Τρίπολης, έναν 17χρονο του Πανιωνίου και έναν 18χρονο του Πλατανιά, που δεν αγωνίζονταν στις πρώτες ομάδες τους (με εξαίρεση τον τελευταίο). Βέβαια, οι πιάτσες των σκάουτς και των αζτέντηδων, το... οικογενειακό κοινό του κόσμου των Υποδομών, προπονητές και παράγοντες που ασχολούνται με αυτές, τους ξέρουν καλά...                                    

Ο Αλέξης Καλογερόπουλος, τουλάχιστον για τους πιστούς αναγνώστες μου αλλά και του "σκύλου", έγινε... διάσημος την προηγούμενη εβδομάδα, με το αποκαλυπτικό μας ρεπορτάζ για το πώς τον πήρε ο Oλυμπιακός, παρότι ο Μποροβήλος έβαλε στο παιχνίδι τον ΠΑΟΚ, μέσω Πουρλιοτόπουλου, που τoυ πρόσφερε και περισσότερα χρήματα. Είναι γεννημένος το 2004 και θεωρείται super talent στη θέση του στόπερ. Στον Ολυμπιακό στοίχισε 30.000 ευρώ.

Ο στόπερ Γιάννης Χριστοφιλόπουλος είναι Καλαμακιώτης, ήταν αρχηγός της Κ17 του Πανιωνίου, διεθνής με όλες τις μικρές Εθνικές ομάδες (μέχρι την Νέων), γεννημένος το 2003 και με ύψος 1,86. Ο Ολυμπιακός τον είχε βάλει στο μάτι από το περσινό καλοκαίρι αλλά τον απέκτησε φέτος αφού ο Ζαμάνης έβαζε εμπόδια, ειδικά μετά την απόκτηση απο πλευράς Ολυμπιακού του επίσης "κυανέρυθρου" και συμπάικτη του Χριστοφιλόπουλου, του επιθετικού Χαϊκάλη (που προηγήθηκε).

Και πάμε στο τρίτο της παρέας των χαβιαρωμένων με ταλέντο σεντερ μπακ "νέας γενιάς" που πρόσθεσε στο ρόστερ της Ακαδημίας του ο Ολυμπιακος. Τον λένε Σαμουήλ Νιαυραδάκη και για αρκετούς ειδικούς θεωρείτα ο... Τζολάκης των στόπερ! Κάτι πως είναι Κρητικός, κάτι πως προέρχεται κι αυτός απο τον Πλατανιά (ήταν και συμπαίκτης με τον Τζολάκη), κάτι πως θεωρείται επίσης ατόφιο ταλέντο, έπαιξαν τον ρόλο τους.

Ο Νιαυραδάκης, επειδή αποτελεί την τελευταία χρονικά άφιξη/υπογραφή στου Ρέντη αξίζει να αναφέρουμε δυο-τρία επιπλέον στοιχεία. Είναι ο μεγαλύτερος από τους δύο άλλους, την περασμένη σεζόν έγραψε 8 συμμετοχές με την πρώτη ομάδα του Πλατανιά (τις 7 στο πρωτάθλημα της Σούπερλιγκ και μια 65λεπτη συμμετοχή στο Κϋπελλο Ελλάδας) και φλέρταρε μαζί του ο Ατρόμητος. Τελικά ήταν να φύγει για διεθνή καριέρα σε μεγάλη ομάδα της Σκωτίας αλλά... πρόλαβε να μπει στη μέση ο Oλυμπιακός, βγάζοντας... τρίτους απο τη μέση κι αλλάζοντας τη διαδρομή του απο Χανιά - Γλασκώβη σε Χανιά - Ρέντη.

Στο δια ταύτα: η συγκεκριμένη στρατηγική - πολιτική της Ακαδημίας του Ολυμπιακού, υπό την ηγεσία του Αντώνη Πίκουλα και των άμεσων συνεργατών του, Ελευθεριάδη/Νικοπολίδη/Ιμπαγάσα ήταν ομολογουμένως ένα πολύ έξυπνο πρότζεκτ, με διπλή στόχευση. Δηλαδή την απόκτηση τριών πολύ ταλαντούχων και διεθνών στόπερ, ηλικιακά με ένα χρόνο διαφορά μεταξύ τους ο καθένας (16 ο Καλογερόπουλος, 17 ο Χριστοφιλοπουλος, 18 ο Νιαυραδάκης), με τους οποίους και θα θωρακιστούν οι Κ17 και  Κ19 του Ολυμπιακού και στο προσεχές μέλλον κάποιος ή και οι τρεις θα εχουν σοβαρές πιθανότητες να γίνουν μέλη της πρώτης ομάδας. 

Άλλωστε, αποδεδειγμένα οι στόπερ προωθούνται/πλαίζουν πιο εύκολα στις μεγάλες ομάδες αλλά και φεύγουν/πωλούνται στο εξωτερικό (παραδοσιακά ο Έλληνας στόπερ εχει πολύ καλό όνομα).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Πάει για αδιανόητο διπλό "μπαμ" ο Μαρινάκης - Αν το κάνει αυτό, δώστε του από τώρα το πρωτάθλημα!

 

 


 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags